• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

anusiawa > 30-03-2011, 18:05

Gratulacje strasznie Ci zazdroszczę, mnie dzisiaj odrzuciła rodzinka i zaczynam się załamywać ;(

kingulath > 30-03-2011, 18:35

a u mnie jest match. ale nie idealny i ciagle tak jest i nie wiem już!!

anko > 30-03-2011, 19:09

Gratuluje Nathalie! a Wam dziewczyny na pewno się uda, pamiętajcie, że czekałam za rodziną prawie rok i co?..udało się! wystarczy wierzyć!

a poza tym dzis byłam w konsulacie i dostałam wizę!... wiem nie jestem oryginalna, ale bylam mega szczęśliwa wię kupiłam sobie megaa lody :mrgreen:

mona_lisa > 30-03-2011, 22:38

[quote name="anko"]a poza tym dzis byłam w konsulacie i dostałam wizę!.[/quote] No to gratulacje Teraz już tylko pakowanie Ci zostało A mogłabyś opisać jak wyglądała wizyta w konsulacie?

kingulath > 31-03-2011, 0:19

pomocy! jutro prawdopodobnie czeka mnie pierwsza w życiu rozmowa na skypie z host rodzina. wiem na 99 procent, ze ich nie wezme, ale chcialabym nie palnacgafy, zrobic dobre wrazenie i byc jakkolwiek przygotowana. więc poradźcie mi cokolwiek wiecie.

Nathalie > 31-03-2011, 7:01

Oj... Moja pierwsza rozmowa wypadła średnio, ale:

- Zapytaj, dlaczego Ty masz być ich au pair

- jakie są zwyczaje dzieci

- jaka była ich poprzednia au pair

Ja napisałam sobie cała listę pytan, ale i tak ich nie wykorzystam

anko > 31-03-2011, 12:48

[quote name="mona_lisa"] A mogłabyś opisać jak wyglądała wizyta w konsulacie?[/quote]

od razu mowię, nie ma co się stresować ja byłam w konsulacie w Warszawie..jak juz bylam na miejscu(przed konsulatem),podszedł do mnie pan pytając się czy przyszłam po wize, no i sie ustawiłam w kolejce,ładnie czekając każdy po kolei wchodził do konsulatu,miałam prześwietlenie dokumentów,torebki i dalej musiałam iśc przez korytarz do nastepnego pomieszczenia,tam siedzieli mili panowie,sprawdzili dokumenty, i dalej posłali mnie do rejestracji,przy rejestracji pan sprawdzil odciski, dał numerek i czekałam aż będzie moja kolej. Trafiłam na bardzo miłego,uśmiechniętego pana :lol: spytał się czy opiekowałam sie wczesniej dziećmi, iloma będę się opiekować i ile mają lat...życząc mi miłego pobytu w Kalifornii, wziął paszport miałam numerek 71, myslałam, że sobie długo poczekam,ale to szło naprawdę szybko,czekałam około godziny na rozmowę :wink:

kingulah szczególnie pytaj o dzieci, gdzieś były tu pytania na forum, Maja też ma je na blogu nie stresuj się! dużo się uśmiechaj,to naprawde pomaga w rozładowaniu stresu :lol: no i pamietaj,ze po pierwszej rozmowie nie bedą wymagać odpowiedzi czy Ty ich chcesz! jeśli będziesz wiedzieć już ostatecznie, że nie, to napisz im meila, ze nie jesteś nimi zainteresowana Powodzenia!

kingulath > 31-03-2011, 15:38

dzięki za pomoc. mniej się boję.

kingulath > 01-04-2011, 0:47

już po. nie chce mi się tu pisać. wpis na blogu... was exciting

patrycjamarkowska > 02-04-2011, 0:30

[quote name="celyna24"]Heeej, koniecznie spotkajmy się w Stanach! A dziewczyny z 3miasta-może uda nam się też wcześniej ogarnąć?

heeeej. wiem że nie jestem maturalną dziewczynką, ale jestem z 3miasta. także jak coś będziecie organizować to ja się z całych sił piszę na to ; ))
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia