-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
kamyk > 23-04-2011, 17:35
Ja właśnie byłam na "weekendzie zapoznawczym" i uznałam, że prezenty dam im teraz. A też nie byliśmy pewni, czy to będzie to. Ale poszło dobrze. Dwuletnie bliźniaczki dostały kredki i małe kolorowanki, a rodzice torcik wedlowski. Niby nic wielkiego, ale wszyscy byli bardzo zadowoleni. Dziewczynki od razu zabrały się do rysowania... nie tylko w książeczkach.Myślę, że coś niewielkiego będzie bardzo miłym gestem. Nie trzeba inwestować dużych pieniędzy. Maluchowi jakąś zabawkę, pacynkę (w Ikei są śmieszne, można się nimi fajnie razem bawić. Są małe na paluszki i większe na całą dłoń, tylko nie wiem, jak z ceną), książeczkę, blok i babyflamastry (rysowanie będzie żadne, ale jaka uciecha... A są jeszcze takie fajne do malowania w wannie, zmywalne oczywiście). Dla rodziców jakieś polskie słodycze. -
Nathalie > 23-04-2011, 17:59
Kamyk, a Ty nie jedziesz do USA? o.O -
kamyk > 23-04-2011, 20:34
No chwilowo nie... Sprawy się pokomplikowały i jakoś tak... Stany nie zając, nie uciekną.A do 26 lat jeszcze kawałeczek mi brakuje, więc... Pojadę przy bardziej sprzyjających wiatrach. Będę już doświadczoną operką, absolwentką dwóch kierunków pedagogicznych, to będę mogła przebierać w rodzinkach na prawo i lewo.
A chwilowo wakacje mam plan spędzić we Włoszech (o ile mi się nie odwiedzi, nie znajdę lepszej oferty, itp.) w towarzystwie małych diabełków, które po angielsku ani me, ani be, tak samo jak ja po włosku.Także zapowiada się ciekawie. Ale zeszłyśmy z tematu... Więc wracając...
Małe dzieci lubią się taplać w różnych dziwnych substancjach, więc plastelina, ciastolina, piaskolina, itp., glina, masa do robienia mydełek, nawet zwykła masa solna... to jest to.Tylko nietoksyczne, żeby w razie zjedzenia nic się nie stało i najlepiej kolorowe. Produkowanie koloru błotnistego (mieszanie wszystkich innych) to też wspaniała zabawa. -
Nathalie > 23-04-2011, 22:29
Ojej... To z naszej grupy niewiele zostało... Ale podsu elas mi fantastyczne pomysły na prezenty^^ -
justine250 > 16-05-2011, 14:49
A co sądzicie o polskiej wódce? Dobra na prezent dla hostów? -
anetaar > 16-05-2011, 15:57
Jezeli pija alkohol to jak najbardziej tak. -
rosario > 16-05-2011, 17:43
ja zamierzam hostowi zawiezc piwa z lokalnego browaru, w ktorym moj wujek pracuje
mam nadzieje, ze mu przypadnie do gustu, bo wprost sie go nie spytam czy pija alkohol :wink: -
kaasiaa128 > 17-05-2011, 12:19
Ja z Polski moim przywiozłam żubrowkę i czekoladki malaga (jedno i drugie sie przyjęło w rodzinie) smoki wawelskie (jestem z Krakowa) i cukierki dla dzieci. Wszystkim się podobało -
Saiisuke > 17-05-2011, 13:23
Jak myślicie co byłoby najlepszym upominkiem z Polski dla dwóch chłopców 3 i 4 latka? bo mnie do głowy przychodzą tylko jakieś tam małe maskotki...
I czy myślicie, że wystarczyłoby przywieźć coś tylko dzieciakom, a rodzicom nie? -
Aisling > 17-05-2011, 15:30
Ooo, Ros, to może mojemu też przywieziesz? ;> Haha. Ja właśnie nie wiem co z tym alkoholem dla hostów. Jak będzie chwila, gdzie będziemy więcej rozmawiać, albo pisać na skype (czyli jak sie u nich uspokoi trochę) to spytam jaki alkohol piją. Bo moze jakies nasze polskie piwo by ich bardziej jarało niż inny alko.
A co do cukierków, uznalam, ze to dobry pomysl, jesli beda zapakowane, jak wczesniej pisalysmy, ale teraz sie zastanawiam, czy to sie wszystko nie roztopi w Hiszpanii? ;P