• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

kamyk > 23-04-2011, 17:35

Ja właśnie byłam na "weekendzie zapoznawczym" i uznałam, że prezenty dam im teraz. A też nie byliśmy pewni, czy to będzie to. Ale poszło dobrze. Dwuletnie bliźniaczki dostały kredki i małe kolorowanki, a rodzice torcik wedlowski. Niby nic wielkiego, ale wszyscy byli bardzo zadowoleni. Dziewczynki od razu zabrały się do rysowania... nie tylko w książeczkach. Myślę, że coś niewielkiego będzie bardzo miłym gestem. Nie trzeba inwestować dużych pieniędzy. Maluchowi jakąś zabawkę, pacynkę (w Ikei są śmieszne, można się nimi fajnie razem bawić. Są małe na paluszki i większe na całą dłoń, tylko nie wiem, jak z ceną), książeczkę, blok i babyflamastry (rysowanie będzie żadne, ale jaka uciecha... A są jeszcze takie fajne do malowania w wannie, zmywalne oczywiście). Dla rodziców jakieś polskie słodycze.

Nathalie > 23-04-2011, 17:59

Kamyk, a Ty nie jedziesz do USA? o.O

kamyk > 23-04-2011, 20:34

No chwilowo nie... Sprawy się pokomplikowały i jakoś tak... Stany nie zając, nie uciekną. A do 26 lat jeszcze kawałeczek mi brakuje, więc... Pojadę przy bardziej sprzyjających wiatrach. Będę już doświadczoną operką, absolwentką dwóch kierunków pedagogicznych, to będę mogła przebierać w rodzinkach na prawo i lewo.

A chwilowo wakacje mam plan spędzić we Włoszech (o ile mi się nie odwiedzi, nie znajdę lepszej oferty, itp.) w towarzystwie małych diabełków, które po angielsku ani me, ani be, tak samo jak ja po włosku. Także zapowiada się ciekawie. Ale zeszłyśmy z tematu... Więc wracając...

Małe dzieci lubią się taplać w różnych dziwnych substancjach, więc plastelina, ciastolina, piaskolina, itp., glina, masa do robienia mydełek, nawet zwykła masa solna... to jest to. Tylko nietoksyczne, żeby w razie zjedzenia nic się nie stało i najlepiej kolorowe. Produkowanie koloru błotnistego (mieszanie wszystkich innych) to też wspaniała zabawa.

Nathalie > 23-04-2011, 22:29

Ojej... To z naszej grupy niewiele zostało... Ale podsu elas mi fantastyczne pomysły na prezenty^^

justine250 > 16-05-2011, 14:49

A co sądzicie o polskiej wódce? Dobra na prezent dla hostów?

anetaar > 16-05-2011, 15:57

Jezeli pija alkohol to jak najbardziej tak.

rosario > 16-05-2011, 17:43

ja zamierzam hostowi zawiezc piwa z lokalnego browaru, w ktorym moj wujek pracuje

mam nadzieje, ze mu przypadnie do gustu, bo wprost sie go nie spytam czy pija alkohol :wink:

kaasiaa128 > 17-05-2011, 12:19

Ja z Polski moim przywiozłam żubrowkę i czekoladki malaga (jedno i drugie sie przyjęło w rodzinie ) smoki wawelskie (jestem z Krakowa) i cukierki dla dzieci. Wszystkim się podobało

Saiisuke > 17-05-2011, 13:23

Jak myślicie co byłoby najlepszym upominkiem z Polski dla dwóch chłopców 3 i 4 latka? bo mnie do głowy przychodzą tylko jakieś tam małe maskotki...

I czy myślicie, że wystarczyłoby przywieźć coś tylko dzieciakom, a rodzicom nie?

Aisling > 17-05-2011, 15:30

Ooo, Ros, to może mojemu też przywieziesz? ;> Haha. Ja właśnie nie wiem co z tym alkoholem dla hostów. Jak będzie chwila, gdzie będziemy więcej rozmawiać, albo pisać na skype (czyli jak sie u nich uspokoi trochę) to spytam jaki alkohol piją. Bo moze jakies nasze polskie piwo by ich bardziej jarało niż inny alko.

A co do cukierków, uznalam, ze to dobry pomysl, jesli beda zapakowane, jak wczesniej pisalysmy, ale teraz sie zastanawiam, czy to sie wszystko nie roztopi w Hiszpanii? ;P
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia