• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

dosiunia > 15-05-2011, 23:41

Alex, ja rok temu miałam 35 godzin, jak nie więcej, bo czasem przy 4 dzieci sie nie wyrabia... i miałam 100euro, ale weekendy wolne, chyba, że jakiś wyjazd był rodzinny.

Teraz też mam 100 i też takie same warunki teoretycznie, zobaczymy jak w praktyce. Mi się wydaje, że to malo bardzo jak na Irlandię, ale widzę, że masz tylko 5 godzin dziennie / 25 w tyg to może tak sie liczy... chociaż 75 niech by Ci dali kurcze, chociaż jak ja się kiedys targowałam o 10 funtow to powiedzieli, że nie dadzą więcej ;/

alexandra085 > 15-05-2011, 23:48

tez sadze, ze to malutko jak na Irlandie...sama nie wiem co mam robic...nie jade na zarobke ale cholercia nie chce wegetowac ale wolalabym wiecej godzin i wiecej pieniazkow...zawsze moge dorobic w sumie...naparwde nie wiem co robic mam...

dosiunia > 15-05-2011, 23:58

no faktycznie można dorobić, jak będziesz miała dużo czasu, zawsze się można z HF ugadać przeciez moja koleżanka, była w turystycznej miejscowości i dorabiała na fastfoodach i babysittingach

a gdzie oni mieszkają wogole? Pewnie juz o to pytałam ;x

wg au pair world: Ireland 75 - 100 euros per week

alexandra085 > 16-05-2011, 0:04

mieszkaja w Dublinie!!!! 7 km od centrum ... to jest najwiekszy argument za! no i wiek dzieci. a godzin jest naparwde malo, wychodzi 5 h dziennie wiec w sumie nawet obojetne czy rano czy pozniej po poludniu...na pewno zapytam czy nie przeszkadza im jesli pracowalabym dodatkowo. Mysle czy nie zapytac o wiecej aksy ale glupio mi targowac sie o 10 euro ;/

dosiunia > 16-05-2011, 0:06

Szczerze, to myślę, że będze lepiej jak weźmiesz juz ich, skoro Ci nie zależy na kasie, a na wyjeździe, bo z Twoimi przygodami to już można opowieści tworzyć

banek > 16-05-2011, 0:08

Hej, hej To jest mój pierwszy post na tym forum, więc witam! Chciałem spytać odnośnie tego, czy to jest dobra oferta:

Samotna matka, synek 5 lat, godzinę od Dublinu, 90 euro za tydzień, możliwość lekcji angola w jakiejś szkole. Do tego wyjazdy na weekendy na kajaki, kempingi itp. Małym mam się zajmować od poniedziałku do piątku jakieś 25 godzin w tygodniu, ewentualnie 2 babysittingi. Rozmawiałem z nią i z jej au pairem z Hiszpanii i wydaje się być spoko. Co myślicie?

dosiunia > 16-05-2011, 0:12

bardzo dobra oferta, zależy jeszcze jak się zapartujesz na single parent ja bym brała

ps. witamy wśród naszych ;D

alexandra085 > 16-05-2011, 0:14

no i mi za to samo chca dac 65 euro no! aaaaaaaaaaa, jak mam fajna rodzine to placa marnie.

:evil: :evil: :evil:

banek > 16-05-2011, 0:15

Mi generalnie single mother nie przeszkadza Jej au pair mówił, że nie ma z tym problemu. W ogóle to strasznie śmieszna jest "Javier, can I see him if he has a camera and I haven't?" Tylko problemem jest to, że lubi jak au pair gotuje (zwłaszcza indiańską kuchnię), a ja jakoś średnio sobie z tym radzę ;p A leciał ktoś już do Dublinu? Ile około kosztuje bilet?

alexandra085 > 16-05-2011, 0:18

ja patrzylam loty z Lodzi i mam po okolo 300 zl. Wiec kolejny argument, nie musze wydawac kaski na dojazd do wawy na lotnisko!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia