-
-
Re: Mam matching ;D
dominikan@ > 21-06-2009, 16:50
Znam Romford i nie zdażyłam przeczytać że są afro a już chciałam ci odpisac że Romford to miasto a w zasadzie część Londynu zamieszkiwana przez czarnych i hindusów. Jest tam ogromne superrrr centrum handlowe i fajny colleg. Ale nie polecam czarnych rodzin. Mowie to z autopsji. O szczegóły nie pytajcie -
89dzoana89 > 21-06-2009, 16:52
Aj to teraz mnie podlamalas troche;/
Zobacze co mi ich obecna au pair odpisze... -
shante > 21-06-2009, 16:54
Noo oferta nie wygląda źle, chociaż nie znam szczegółów, więc ciężko mi stosownie ocenićWłaśnie co do czarnych rodzin - to czytałam gdzieś tu na forum, że nie polecacie... też się przejechałam raz na ciemnoskórej samotnej matce, ale na szczęście byłyśmy tylko na etapie, że mnie niby wybrała i kazała wszystko załatwiać, a za plecami szukała innej au pair... w porę się zorientowałam i z niej zrezygnowałam
Poczekaj na odpowiedź obecnej au pair, skoro jest tam już trzy lata, to o czymś świadczy :wink: -
dominikan@ > 21-06-2009, 16:56
A wiesz gdzie dokładniej mieszkają czy tylko tyle że w Romford? Dziwi mnie fakt ze tak dużo płaca. Jak na au pairke to jest to spora sumka. Oni nie szukaja czasem mothers help? Bo przedział finansowy bardziej juz mi pod to podchodzi. -
shante > 21-06-2009, 16:57
130 funtów za 35-40 godzin tygodniowo przy trójce dzieci to chyba nie jest jakaś wygórowana stawka -
monita > 21-06-2009, 16:59
Dominiko a cóż to za traumatyczne przeżycia Cie spotkały?? może jednak podziel się ku przestrodze??
no właśnie nie wiem co zrobić z ta mają dwu- mamową rodziną...hmmm...niby dobrze, że mogłabym je sobie poukładać i w ogóle....ale ja tez nie bardzo wiem co mam robić...tak konkretnie i one też nie...nie no czeski film...zobaczę jeszcze co napiszą w mailu..może one sie nie zdecydują to będę je miała z głowy:] -
dominikan@ > 21-06-2009, 17:01
Shante jak na agencje to jest to spora suma. Uwierz mi. Dla agencji to wszystko jedno czy rodzina ma 1 dziecko czy 5 a kasy zawsze dostajesz tyle samo. -
jadlasiebie > 21-06-2009, 17:02
Dominikana-mow i to predko
ja bede w mieszanej rodzince- on afroamerykanin ,ona angielka... -
shante > 21-06-2009, 17:04
Hmm to nie wiedziałam, że u agencji jest tak idiotycznieBez sensu trochę, nie? W końcu im więcej dzieci, tym więcej pracy, poza tym zwykła au pair w UK powinna pracować do 25h/week a tutaj dżoana pracowałaby 35-40h/week, więc przynajmniej ze względu na większą liczbę godzin powinna dostawać więcej. -
agulka > 21-06-2009, 17:06
ja bym jednak z nich zrezygnowala.. juz 1 host mama to czasami koszmar, a co dopiero 2. nie wiem, nie chce Ci nic mieszac, ale ja bym mimo wszystko czekala na lepsze oferty :-)
a stawki w agencjach sa zawsze takie same , bez wzgledu na ilosc dzieci - chore, ale taka jest szara rzeczywistosc.
a znam afroamerykanska rodzinke ( ale w Szwajcarii mieszkaja ) i ich niania jest z nimi juz 2 lata. bardzo sympatyczni sato pewnie zalezy od ludzi, a nie od narodowsci itd ;-)