-
-
Re: PROWORK
kamysia > 19-04-2009, 11:33
. -
Johnson > 19-04-2009, 12:56
kamysia, dokladnie
w momencie gdyby wypomnieli mi cos takiego to od razu pakuje sie i dzwonie do LCC -
dominikan@ > 19-04-2009, 13:09
Oj dzieciaki dzieciaki. Nie życze Wam niczego złego ale jeszcze nie raz wam coś tam przykrego powiedzą w USA i zapewne będzie bardzo wiele sytuacji w ktrych będzie trzeba zacinąć zęby. Bo przy takim podejściu jakie teraz macie to długo tam nie dacie rady -
cailet > 19-04-2009, 15:05
dominikan@ ---> pewnie masz rację, że będzie trzeba zacisnąć zęby nie raz, ale to nie zmienia faktu, że jak coś takiego słyszę to od razu mi się targ niewolników kojarzy, a ja z ludźmi, którzy mnie jak niewolnika traktują mieszkać nie będę. Też bym się spakowała od razu. NIe dlatego, że mi by było przykro, czy dlatego, że by mnie obrazili, ale właśnie dlatego, że jedziemy tam na konkretnych warunkach i częścią umowy jest obustronny szacunek. A takie teksty nie wychodzą od ludzi, którzy cię szanują ani jako pracownika, ani też jako człowieka, więc przepraszam, ale ja pasuję w takiej sytuacji.
I żeby nie było miałam kilku pracodawców, którzy pozostawiali wiele do życzenia. I wiele jestem w stanie znieść, ale nie brak szacunku i wykorzystywanie.
Co nie zmienia faktu, że nadal trzymam się wersji, że trafię na super rodzinkę i nie będę musiała nawet o czymś takim pomyśleć -
Marta85 > 19-04-2009, 15:36
Dziewczyny ja niestety jestem juz w polsceporazka..nie znalezli mi rodziny w 2 tygodnie,znaczy dzwonilo kilka rodzinale oni chcieli kogos od maja bo nie wiedzieli ze mam tylko 2 tygodnie albo dla innych rodzin problemem bylo ze nie umiem plywac..doradzcie mi w jaki sposob moge tam znowu wrocic..zauroczyly mnie Stany i baaardzo mi zalezy zeby znow tam byc.moge znow jechac jako au pair? polska jest do dupy:/ -
dominikan@ > 19-04-2009, 16:06
Marta z jakiej agencji jechałaś? Co było nie tak z rodziną?
Fajnie że się tu odezwałas bo twoja sytuacja uświadomi innym iż zmaina rodziny nie zawsze jest taka łatwa jak niektórym się wydaje.
Ps. Właśnie przeczytałam twoje stare posty w których pisałas że jedziesz z Proworku. Kontaktowałas sie z agencją po powrocie? Ciekawe jak to teraz wygląda z wizą jeśli znów chciała byś wrócić do USA? -
Marta85 > 19-04-2009, 16:12
jechalam z aupaircare.. moja rodznia to popaprance..w ogole traktowali mnie jak intruza,nie rozmawiali ze mna,byli niemili,zimni. dziecko wg mnie mialo jakis problem ze swoja psychika bo normalna to ona nie byla na pewno:/nie powiedzieli mi wczesniej ze bede ich 3 au pair od sierpnia.po rozmowie z moja area director stwierdzilysmy ze najlepiej bedzie jak zmienie rodzine bo ona sama wie jak jest w tej rodzinie bo 2 poprzednie au pair tez szybko chcialy zmieniac rodzinke..niestety rematch to nie jest latwa sprawa. dziewczyny dokladnie wszystko przeanalizujcie zanim wybierzecie rodzinke i nie wierzcie we wszytsko co wam mowia,mi tez przed wyjazdem slodzili.dalej nie wierze ze mozna byc takim falszywym...:/ aaa, wiecie co jest najlepsze ze moja hostka byla area director ale juz zostala zwolniona bogu dzieki..ja nie wiem jak ona mogla pelnic ta funkcje ale to szczegol:/ nie wiem co teraz robic zeby tam wrocic:/ -
Johnson > 19-04-2009, 16:35
Teraz chyba musisz odczekac dwa lata ?
Zadzwon do agencji i sie spytaj o szczegoly -
dominikan@ > 19-04-2009, 16:39
Właśnie to najbardziej mnie wkurza w tych wszystkich agencjach że jesli kilka au pair ucieka od jakiejs rodzinki to oni stale szukają dla nich nowych. Powinien być jakiś limit np 3 au pairki uciekły to rodzina powinna być automatycznie wywalana z programu. Dla mnie to znak że cos jest nie tak z rodziną.
No i własnie dziewczyny moja rada jak będziecie rozmawiac z rodzina przez tel to pytajcie ile mieli operek i ile czasu z nimi były. Jeśli rodzina wam powie że np 3,6 albo 8 miesięcy to to znak że au pairka od nich uciekła bo same wiece że program trwa min 12 mies. -
Johnson > 19-04-2009, 18:45
Mozna kiedys pomyslec o miedzynarodowej stronce
na ktorej by sie wpisywalo rodziny ktore sa niezbyt fair wobec aupair
to bylo moglo zapobiec wielu problemom