-
-
Re: Cultural Care
Ewelina88 > 04-02-2010, 10:08
Czy ja wiem, ze NY jest taki nierealny?! Kalifornia to moze i tak, ale z tego co wiem to sporo dziewczyn jest w okolocach NY. -
marlenao > 05-02-2010, 1:43
[quote name="Ankuls"]Ja chce pojechac własnie z nimi, chciała bym w stanach byc gdzies we wrzesniu tego roku w maju pisze matrue wakacje jeszcze w polsce a potem my american dream , ok ok juz nie zartuje sobie
chciała bym zapytac czy dalej jest tak ciezko ze znalezieniem rodziny wiem, najbardziej bym chciała w NY ale wiem ze to pewnie nie realne .
mam nadzieje ze ktoś z was sie w tym orjentuje i mi powie
dzięki wielkie[/quote]
może nierealne jest znalezienie rodziny na Manhattanie w zasadzie New York City bo pewnie o tym mówisz, a w samym NY to oczywiscie ze jest mozliwoscTylko wiesz NY nigdy nie oznacza najlepszego polaczego do NYC , ja np mam lepsze polaczenie i krotsze z NJ niz kilka dziewczyn ze stanu NY do NYC. -
kingulath > 23-11-2010, 3:03
chciałabym się dowiedzieć, czy CC ma jakieś haczyki związane z opłatami. bo słyszałam np, że po roku trzeba zapłacić podatek, ale nikt mi o tym nie powiedział... -
Noemi.best > 23-11-2010, 6:10
ale to agencja nie ma nic do tego, takie jest amerykanskie prawo. I podatek owszem, trzeba zaplacic. Chociaz w naszym przypadku to jakos niewiele ponoc. -
maria_kujpom > 23-11-2010, 8:41
Znam au pairke z manhatanu (mieszka na park av) wiec nic nie jest niemozliwe. ;p -
Andzia81 > 23-11-2010, 10:45
Podatek w USA nie jest żadną tajemnicą. Został wprowadzony od listopada 2010 roku przez Departament Stanu Rządu Amerykańskiego i wynosi około 400$. Nie jest to żadnym ukrytym haczykiem CCAP, będziesz musiała zapłacić go wyjeżdżając z każdą agencją z Polski do USA. To jest rzecz niezależna od agencji. Płacisz go na koniec swojego roku przed wylotem do Polski i jesteś o tym informowana przez LCC - swojego lokalnego koordynator w USA, żebyś mogła przygotować się do tego przez cały rok, np. odkładając drobne sumy. -
Sake > 23-11-2010, 17:11
Czyli kasa za pół miesiąca -
bucik55 > 23-11-2010, 18:27
Raczej prawie cały bo 653$ :/. i nikt nas o tym nie informuje, zarąbiscie! -
Sake > 23-11-2010, 18:47
Czyli przez miesiąc robimy za friiiiiiiiii :mrgreen: -
martak > 23-11-2010, 21:39
What!?
No to zapowiada się coraz lepiej, ehh... ;/
Właśnie, szkoda że żadna agencja nie pisze o tym podatku na swojej stronie internetowej! Kurczaki, przeciez to nie jest mało kasy...
Tak jak powiedziała Sake: przez miesiąc robimy za free... ehh... ;/