• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wybory rodzinek...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wybory rodzinek...

• wybory rodzinek...
  • Re: wybory rodzinek...

Vorissa > 30-04-2008, 21:05

tzn co zmienili ?

podstawowy czesc zdaje niemiecki, inni francuski...

no i wiadomo, ze ustny tez tu jest podstawowy.

chcieli jako 3 obowiazkowy przedmiot wziac drugi jezyk obcy (ang) zeby moc zdawac podstawowy ustny, ale niestety jezyka obcego jako 3 przedmiot nie mozna, tylko calkowicie jako dodatkowy, wiec musza zdawac ustny rozszerzony tez.

cos niejasne ?

Frigga Heldottir > 01-05-2008, 17:20

[quote name="Vorissa"]a na maturze ustnej to co ? :lol:

też trzeba tylko w języku obcym mówić :lol:[/quote]

Eee tam :lol: Toż to co innego, można się przygotować chwilę i w ogóle. No i tak jak Yoanna pisze - komisja polska jest. Gadać z własnym grażdanem po obcemu to co innego niż z osob? dla której nasz język obcy jest językiem ojczystym.

Ninko - tak, ja niemiecki zdaję. A trening będzie je?li hostka zadzwoni przed ustnym egzaminem, bo jak na razie to dalej głucha cisza, a poczta mi kurzem i pajęczynami zarasta :lol:

Frigga Heldottir > 01-05-2008, 17:20

[quote name="Vorissa"]a na maturze ustnej to co ? :lol:

też trzeba tylko w języku obcym mówić :lol:[/quote]

Eee tam :lol: Toż to co innego, można się przygotować chwilę i w ogóle. No i tak jak Yoanna pisze - komisja polska jest. Gadać z własnym grażdanem po obcemu to co innego niż z osob? dla której nasz język obcy jest językiem ojczystym.

Ninko - tak, ja niemiecki zdaję. A trening będzie je?li hostka zadzwoni przed ustnym egzaminem, bo jak na razie to dalej głucha cisza, a poczta mi kurzem i pajęczynami zarasta :lol:

Vorissa > 01-05-2008, 17:55

Ja też chciałam zdawać niemiecki - do tej pory nie jestem pewna dlaczego zrezygnowałam xD

Vorissa > 01-05-2008, 17:55

Ja też chciałam zdawać niemiecki - do tej pory nie jestem pewna dlaczego zrezygnowałam xD

Ninka Jones > 01-05-2008, 18:20

Vorissa czaje juz :lol:

Ninka Jones > 01-05-2008, 18:20

Vorissa czaje juz :lol:

Vorissa > 01-05-2008, 18:25

ok

Vorissa > 01-05-2008, 18:25

ok

Vorissa > 02-05-2008, 13:23

lepiej jest się opiekować chłopakami czy dziewczynkami ?

macie jakie? spostrzeżenia na ten temat ? (przyznam szczerze, że ja praktycznie zawsze opiekowałam się chłopcem - dziewczynki to był tylko dodatek - wiadomo, przyjdziez graja dzieci i bawi? się wszyscy, i w sumie to mnie 'fascynuje' opieka nad dziewczynkami... ale nie wiem z praktycznego punktu widzenia kto lepszy ;p czy po prostu nie ma regul)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia