-
-
Re: Skąd mam mieć pewność?
Ninka Jones > 21-12-2007, 21:17
zdasz i przyjedziesz
Monia napisz mi na gg albo privem Twój numer kom. -
Klarasek > 21-12-2007, 23:23
chyba mi się niemiecki na mózg rzucił
Karolina a z tymi rodzinkami to jaka? aluzja była... :wink: ? -
Karolina_c > 22-12-2007, 23:33
Nie no serio, w Finlandii rynek aupairek rozkwita. Sama znam osobiscie 5 aupair, o kolejnych 4 slyszalam, ze sa. -
Gość > 23-12-2007, 1:16
W Szwecji jest bardzo duzo rodzin. Sama sie dziwie, jakim cudem za pierwszym razem nie udalo mi sie tu trafic, bo tu au pair na au pair normalnie, wiekszosc z Niemiec, ale jest tez duzo Polek, Rosjanek, Ukrainek i w ogole.
Jest taka internetowa agencja, zupelnie za darmo, au pair se - spokojnie mozna cos szybciutko znalezc. Zwlaszcza w sezonie, na styczen badz sierpien.
Angielskim mowia wszyscy, od mlodziezy po staruszkow.
Zimno? Ta... Zimno to tu bylo, ale ilestam lat temu. W wyniku efektu cieplarnianego niestety zimy to ja tu w ogole nie widzeA taka ladna w Finlandii byla... -
Klarasek > 23-12-2007, 11:25
taaa, ja się zalogowałam na stronce i normalnie 3 rodzinki na krzyż :? no może trochę przesadziłam, ale mało tego. Jak jechałam do Niemiec to po tygodniu dostałam jakie? 150 propozycji pracy. A tu? Posuchai nie wiem co robić -
idril > 23-12-2007, 18:15
[quote name="Klarasek"] i nie wiem co robić[/quote]
czekac cierpliwie!
[latwo powiedziec, nie?!] -
Gość > 23-12-2007, 22:51
jeszcze jeden pomysl: na stronie szwedzkiego biura pracy (w ktorym nie trzeba byc zalogowanym) oferuja sie rodzinki i nie zawsze po szwedzku, a w wiekszosci z miejscem do mieszkania, czyli wlasnie szukajace au pair (i placace wiecej niz agencja)
platsbanken ams se
tam z lewej jest menu i trzeba wejsc w via yrke i potem ma sie arbete utan krav på utbildning, a dalej barnflicka/au pair -
Karolina_c > 24-12-2007, 13:26
a to sie barnflicka nazywa
Emi, niestety rozczaruje Cie, Wigilia a w Finlandii sniegu NIE MA. Ma podobno deszczyk padac pozniej... -
Gość > 31-12-2007, 19:51
tutaj tez nie bylo
w ogole najlepsze jest w tym wszystkim to, ze pod Kielcami (takze w naszych stronach, Karolina) temperatura waha sie dobowo miedzy -4 a -10 i jest taki ladny szronik i troche sniegu i swieci sobie sloneczko, choc jak zwykle nie jest do konca kolorowo bo slawetny wiatr terenow nie opuszcza mimo wejscia Polski do Shengena tu w Sztokholmie temperatura ostatnich tygodni to 1-7 na plusie, deszcz ze sniegiem i pelno chmur...
a mnie sie wydawalo, ze na polnoc sie przeprowadzilam... :roll: -
Karolina_c > 03-01-2008, 10:57
[quote name="Emi"]
a mnie sie wydawalo, ze na polnoc sie przeprowadzilam... :roll:[/quote]
no nie? ja mam to samo odczucie 8) :lol: