• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 30-01-2013, 13:11

zadzwoń - bardzo miło się rozmawia

W miejsce nr. paszportu wpisz nr dowodu osobistego bo będzie potrzebny do sporządzenia umowy Wiek dzieci zaznaczyłam każdy jaki tam był, bo po 1 mam doświadczenie z każdym wiekiem dzieci a po 2 to chyba każdy wiek ma swoje plusy i minusy i nie będę się tym raczej sugerować. Idealnie byłoby mieć 5 latka chodzącego do przedszkola <3

literówkę też znalazłam... no ale z bólem w sercu zostawiłam tak jak było Narazie nie pisalam żadnego podpisu, ale wpiszę chyba normalnie w wordzie - to jest tylko ankieta i pewnie podobne rzeczy będziemy jeszcze milion razy pisać

paulaw > 30-01-2013, 13:25

Okej, mam nadzieję że nie będę musiała długo czekać na prawko. Merti, składałaś już podanie o paszport?

madz > 30-01-2013, 13:30

Dziewczyny jak będziecie składać podanie o paszport poproście o wydanie w trybie pilnym, zmyślcie że jedziecie gdzieś poza granice UE i tyle ;)

A prawko to 2 tygodnie i będziecie mieć, też chyba można przyspieszyć wydanie jakoś. Ale za moich czasów była taka strona gdzie mogło się sprawdzić czy już prawko jest do odebrania.

paulaw > 30-01-2013, 13:36

Okej, dzięki, nie wiedziałam, że tak można powiedzieć Dużo się teraz będzie działo, mama kazała mi oszczędzać na walizki, ale przecież jest wiele innych rzeczy potrzebnych do wyjazdu. Dlaczego ja zawsze wszystko robię na ostatnią chwilę, wiem, że będę tego żałowała, a i tak odkładam wszystko na koniec, tak samo jest teraz z testami, podaniem o prawko, paszport i inne rzeczy eh.

madz > 30-01-2013, 13:40

Masz czas, nie przejmuj się. W ciągu miesiąca będziesz miała wszystko załatwione.

Ja od przyszłego tygodnia też zaczynam ostre przygotowania, muszę sobie rozpisać co kiedy muszę ogarnąć, chociaż tak mniej więcej kiedy co :)

Eat_my_ear > 30-01-2013, 15:07

[quote name="Jarzebinka"]A mówiłaś w agencji, że zalezy Ci na Cali? i czy mogliby kogos podesłać?[/quote]

Nie można nam wybierać lokalizacji. Dostałałam ostrą reprymendę od Pani z agencji, że raz odmówiłam rodzinie ze względu na lokalizację (mieszkali naprawdę w kompletnej dziurze i nie udostępniali auta), tłumacząc to tym ,że to program WYMIANY KULTUROWEJ i wybierasz RODZINĄ a nie lokalizację Mogą za to nawet usunąć z programu... Więc niestety. Muszę dalej cierpliwe czekać :-(

paulaw > 30-01-2013, 15:12

[quote name="Eat_my_ear"] Mogą za to nawet usunąć z programu... Więc niestety. Muszę dalej cierpliwe czekać :-([/quote]

Rozumiem, że to CC?

Pani z GAWO powiedziała mi, że jeżeli skupię się na jednej lokalizacji i będę odrzucała inne będzie mi ciężej znaleźć rodzinę, ale jest to jak najbardziej możliwe i nie ponoszę żadnych konsekwencji, także wow... ostre słowa!

Eat_my_ear > 30-01-2013, 16:09

No ostre ostre. Ale tu chodzi o to, że nie można pod żadnym pozorem podać jako powód odrzucenia rodziny - lokalizacji. Można ściemnić wszystko, ale nigdy nie można powiedzieć, że nam się lokalizacja nie podoba. Głupi pomysł, no ale cóż.

Nimell > 30-01-2013, 17:50

[quote name="madz"]Z cali na pewno rodziny są w CC, ale tam zazwyczaj rodziny chcą AP z językiem hiszpańskim, bo wiele osób tam mówi po hiszpańsku. Tak przynajmniej slyszalam.

Nimell czyli jak CC nie znajdzie mi rodziny albo znajdzie ale nie będziemy do siebie pasować to nam opadają przelot? Ja musicalem wlasnie że nie ;P[/quote]

Tak, CC opłaca przelot w razie rematchu i nie znalezienia odpowiedniej rodziny.

paulaw > 30-01-2013, 17:56

madz - czy to autokorekta? Śmiesznie zabrzmiało z tym musicalem, wciąż nie rozumiem o co chodzi

I nie zdążyłam do wydziału komunikacji dzisiaj, mam nadzieję, że jutro się wyrobię, bo i tak będę musiała dwa tygodnie czekać na prawko :/ I jeszcze podwyższyli ceny opłaty za to. No ale cóż, nie mam wyjścia. Nie mogę się doczekać jak już będę miała prawko w portfelu i w końcu będę śmigała autem po mieście
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia