• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Lipiec- USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Lipiec- USA

• Wątek zamknięty
  • Lipiec- USA
  • Re: Lipiec- USA

agniesia > 30-05-2012, 10:57

Dzięki Będę Cie wypatrywać

MadameRose > 30-05-2012, 16:18

[quote name="Cukrova"]@MadameRose kiedy dokladnie dowiedziałas sie, o której bedziesz miec wylot ??[/quote]

Jakieś 3-4 tygodnie przed planowanym terminem wylotu. Drukujesz tylko potwierdzenie rezerwacji i to tyle. Bez obaw.

MadameRose > 30-05-2012, 16:23

[quote name="agniesia"]OOO !! Kamień spadł mi z serca ! Wylatuje o 8.40 i też mam o 11.45 wylot z Monachium ! Polecimy razem hurra!

(a wylatuje z Warszawy) Ktoś jeszcze tak leci? [/quote]

Jakoś późno wylatujecie z Monachium. Ja wylatywałam o 6:45 z Krakowa, a po 9 rano miałam samolot do Newark. W sumie, to bez różnicy, bo orientation program zaczyna się od wtorku, ale im wcześniej jesteście w USA, tym więcej macie czasu na aklimatyzację, oswojenie się ze zmiana czasową, no i oczywiście poznanie nowych dziewczyn. Ja lądowałam po 12 w południe, więc cały dzień spędziłam z nowymi kolezankami i na zakupach. Swoją drogą, to kompletnie nie miałam problemu ze zmianą strefy czasowej. To był po prostu jeden baaardzo długi dzień i tyle.

agniesia > 30-05-2012, 16:31

My będziemy o 14.55 w NY także wcale nie tak późno A z tego co wiem to niektóre dziewczyny lecą jeszcze później

Cukrova > 30-05-2012, 16:44

[quote name="MadameRose"]
    [quote name="Cukrova"]@MadameRose kiedy dokladnie dowiedziałas sie, o której bedziesz miec wylot ??[/quote]

Jakieś 3-4 tygodnie przed planowanym terminem wylotu. Drukujesz tylko potwierdzenie rezerwacji i to tyle. Bez obaw. [/quote]

Yhym no wlasnie nie wiedziałam jak z tym odbiorem bilety bedzie, ale skoro to tylko formlanosc wydrukowania i zloszenia sie do pani po odóbr to spoko A co do dlugosci tego dnia, dla mnie on bedzie mial z 24 godziny, bo od ok 4 rano w Polsce nie bede spała. a zakładam ze w usa nie połoze sie przed 22, a w PL to bedzie 4 :|. Także to bedzie cholernie długi dzien.... i meczacy

MadameRose > 31-05-2012, 4:04

Ja spałam może z 2 godziny w nocy z niedzieli na poniedziałek. Praktycznie wcale, czyli od niedzieli rana byłam na nogach. W samolocie wiadomo - można spać, nawet trzeba, ale jest to utrudnione. Po pierwsze szumi okropnie od silników, głośno że oszleć można. Po drugie klasa ekonomiczna, to tortury! Szczególnie, jeśli lecisz 9h. Ciasno, niewygodnie, tyłek obok tyłka.

Udało mi się uciąć drzemkę kilka razy, bo od emocji padałam na pysk, spaniem jednak tego nie nazwię. W Newark byłam po 12, czyli samo południe. W Polsce była 6 wieczorem. Spać szłam około dziesięć godzin później, czyli 4 rano w Polsce. W sumie prawie trzy doby bez porządnego spania. Bądźcie na to gotowe! Ale z drugiej strony poziom adrenaliny jest tak wysoki, że człowiek jakoś o tym nie myśli za często. A kiedy już wylądujecie, kompletnie zapomnicie o zmęczeniu. Będziecie poznawac mnóstwo nowych osób, nagle nikt nie będzie mówił po polsku. Nie wiedziałam gdzie mam nadstawić oczy i uszy, tyle się wokół działo. Dzień zleciał błyskawicznie. ;

sarna > 31-05-2012, 11:16

Tenzi a ty skąd lecisz z Warszawy? bo ja właśnie z Wawy ale nie wiem czy będę miała jeszcze gdzieś przesiadkę bo o locie jeszcze nic dokładnie nie wiem .

Cukrova > 31-05-2012, 13:07

[quote name="sarna"]Tenzi a ty skąd lecisz z Warszawy? bo ja właśnie z Wawy ale nie wiem czy będę miała jeszcze gdzieś przesiadkę bo o locie jeszcze nic dokładnie nie wiem .[/quote]

A masz juz wize ??

Tenzi > 31-05-2012, 18:27

Aaaa dostałam wizę wczoraj!! Baaardzo się cieszę. Lecieć będę z Gdańska, bo mam bliżej, ale może gdzieś tam później bedziemy miały jakieś przesiadki i sie spotkamy w samolocie? Tylko, ze i tak ja jestem z APC to nie wiem jak to będzie wyglądać :/

Cukrova > 31-05-2012, 21:32

[quote name="Tenzi"]Aaaa dostałam wizę wczoraj!! Baaardzo się cieszę. Lecieć będę z Gdańska, bo mam bliżej, ale może gdzieś tam później bedziemy miały jakieś przesiadki i sie spotkamy w samolocie? Tylko, ze i tak ja jestem z APC to nie wiem jak to będzie wyglądać :/[/quote]

Gratki !
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia