• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla Host-rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Prezenty dla Host-rodziny

• Prezenty dla Host-rodziny
  • Re: Prezenty dla Host-rodziny

rosario > 21-04-2011, 9:51

Nathalie - to masz spoooro rzeczy do kupienia ;o

Nathalie > 21-04-2011, 11:00

Wiem, wiem... al co im kupić?^^

Aisling > 21-04-2011, 12:45

Ros, w Empiku! Tzn. nie mają tam ich zbyt wiele (na sklepie), ale na ich stronie można takie książeczki anglojęzyczne ściągnąć do sklepu za darmo. I nawet w razie jak się nie spodobają to ich nie wziąć. Ja wolę sprawdzić co kupuję, więc taką drogę wybiorę. Myślę, że w przyszlym tygodniu może będę myślała bardziej nad tymi książeczkami i już na konkretne się zdecyduję.

A resztę rzeczy, w Smyku im kupię

Te karty z resztą też są z empiku. Mam nadzieję, że w istocie uda mi się to wszystko dostać.

A Peppa jest świetna ;P

Nathalie, potem napiszę co o prezentach dla Twoich dzieciów myślę Ale najmłodzym na pewno książeczki z Peppy też się spodobają. ;D Tymczasem, lecę!

Aisling > 21-04-2011, 21:53

Nathalie, a jakiej płci są te dzieci? W sensie podaj wiek i płeć obok, ok? Ewentualnie wyklucz co na pewno odpada (wg mnie wszystkie pospolite zabawki, którym pewnie mają z milion), czego nie lubią, albo co bardzo lubią, a pogłówkujemy. Bo trochę pomysłów mam

mona_lisa > 22-04-2011, 0:49

[quote name="Nathalie"]Moi gości maja 5 dzieci: 15-, 14-, 6-, 3- latkowie i 9 miesięcy. No i host rodzinka. Co im kupić??[/quote]

Ja myślę, że dla Ciebie dobrym rozwiązaniem była by np. gra planszowa dla całej rodziny Albo puzzle z dużą ilością kawałków z jakimś polskim motywem. Potem możesz to z nimi układać. Czas wam raz, dwa zleci

Nathalie > 22-04-2011, 14:45

Najstarsza dwójka to chłopcy, reszta to dziewczynki dzieciaki są muzycznie uzdolnione, o chlopcach nie wiem nic a nic^^

Aisling > 22-04-2011, 16:37

[quote name="Nathalie"]Najstarsza dwójka to chłopcy, reszta to dziewczynki dzieciaki są muzycznie uzdolnione, o chlopcach nie wiem nic a nic^^[/quote]

O jacie. Chłopcy? Na pewno? ;P Jeśli tak to nie mam dla nich żadnego pomysłu, kompletnie. Jeśli zaś o resztę chodzi.. Na pewno spodobają im się te książeczki, one są podzielone wiekowo, więc jakieś znajdziesz Poza tym jak dla dziewczynek możesz im kupić np: jakieś bajeranckie bańki mydlane (^^); takie zestawy gumeczek i spinek do włosów w torebeczce; zestaw koralików do robienia np bransoletek, takie większe powiedzmy, dla najstarszej dziewczynki; paleta z farbkami do malowania dla dzieci; dla najmłodszego dziecka - klocki drewniane z obrazkami czy czymś; farbki do malowania po ciele - do kąpieli; polskie słodycze I wszystko co jest różowe, księżniczkowe itd. a można to kreatywnie wykorzystać.

A chłopcy.. to taki wiek, że nie wiadomo jak potraktować. Ja bym nie miała pojęcia co kupić. Kurde.. a może, o! Możesz im kupić takie czarne koszulki, białą farbę do ubrań i napisać na niej coś zabawnego i przyjaznego, że na przykład, trzeba lubić swoją au pair, czy coś Tak aby przełamać lody. Może poczucie humoru będą mieli. I do tego słodycze oczywiście.

Ewentualnie można pomyśleć też nad czymś z polskim akcentem, ale w sumie zwykle są to rzeczy bardzo bezużyteczne, więc jak wolisz.

Może uda Ci się z tego coś wybrać. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam

rosario > 22-04-2011, 22:50

jesli o starszych chlopcow chodzi to wedlug mnie dobrym pomyslem sa klocki lego (niekoniecznie od razu jakis mega zestaw za 150 zl ), albo kubek z ich zdjęciem (jeśli masz jakieś)

mona_lisa > 22-04-2011, 23:23

[quote name="Aisling"]

Możesz im kupić takie czarne koszulki, białą farbę do ubrań i napisać na niej coś zabawnego i przyjaznego, że na przykład, trzeba lubić swoją au pair, czy coś [/quote]

Świetny pomysł!!!!! Moje dziecięcia są za małe, ale to najwyżej sama sobie taką koszulkę zrobię

hellomaurice > 23-04-2011, 10:07

Do mojej przyszłej host rodzinki wyprowadzam się w sierpniu, ale w czerwcu mam ich odwiedzić na weekend, w celach zapoznawczych - jak myślicie, kiedy dać prezenty? Logika nakazywałaby sierpień (zwłaszcza że możemy się np. rozmyślić po tym weekendzie), ale teraz też głupio tak z pustymi rękoma pojechać :roll: Drobne słodkości odpadają, bo mój przyszły podopieczny ma dopiero roczek!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia