• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

rosario > 15-05-2011, 16:18

dosiunia - moi też do mnie nigdy sami nie piszą... a wręcz czasem jak zapytam o jakąś formalność, to oni nie odpisują mi tylko pytają się agencji o to i agencja mi odpowiada :O normalnie bym sobie pewnie ich darowała, bo bym sobie pomyslala, ze jacys nienormalni, ale gadalam z ich poprzednia aupair, ktora powiedziala mi, ze rodzina jest super itp. więc jestem spokojna

ale rozumiem cię, że wkurza taki brak 'inicjatywy' z ich strony..

arsenalfan26 - czyli prawdopodobnie będziesz w Madrycie? coraz nas więcej się zbiera do wyjazdu tam na wakacje

alexandra085 > 15-05-2011, 16:28

powiedzcie mi taka rzecz. Czy Wasze rodziny chcialy zdjecia od razu ? Bo ode mnie nikt w pierwszych mailach nie chcial...Host dad pyta. Wyslali mi ogolny mail, ja im odpisalam na co dostalam maila z prosba o zdjecia bo na stronie mam jedno. I dwa inne pytania gdzie dokladnie bylam w USA i jakie mam relacje z rodzicami.

Nathalie > 15-05-2011, 16:31

Kurcze... Moja to się do mnie odzywa, pisze obszerne maile i zdjęcia dodaje i zawsze, kiedy mam zły humor dostaje te zdjęcia i listy pełne ciepła i uśmiechu

dosiunia > 15-05-2011, 16:40

Alex moja rodzinka mnie na profilu widziała, a później na skajpie i nie chcieli dodatkowych zdjęć, a oni sami wysłali mi ich dokladnie kilka sztuk... poprzednią rodzinkę śledzilam na fb, bo mają dużo zdjęć

strawberries > 15-05-2011, 16:51

[quote name="arsenalfan26"]z tej rodziny z pamplony zrezygnuje, muszę napisac do biura, że rezygnuje. teraz juz bede rezygnowac ze wszystkich rodzin z biura, bedę musiała zapłacic te 200zł, ale trudno.[/quote]

o nieeee! a myślałam, że ktoś bedzie w moim pobliżu

alexandra085 > 15-05-2011, 16:52

no ja tez mam jedno na profilu. I nie chce poki co wysylac zdjec, wydaje mi sie to dziwne, wiaodmo ze jak cos na skype mnie beda widziec gdyby doszlo do rozmowy.

arsenalfan26 > 15-05-2011, 21:42

hostka napisała, że mała lubi spędzać czas w parku, że u nich jest gorąco. całkiem miła rodzina się wydaje, mają profil na facebooku, tam z nią rozmawiam i ma pełno zdjeć rodziny, bardzo sympatyczni. podałam im numer telefonu, bo chciała zadzwonić i porozmawiać, czekam, może zadzwoni jeszcze dzisiaj.

ta dziewczyna, która dała mi namiary na tę rodzinę, napisała mi, że on jej napisali, że zrobiłam na nich dobre wrazenie i że cieszą się, że się z nimi skontaktowałam. mi tez bardzo odpowiada ta rodzina.

tylko, kurcze teraz się zastanawiam, czy sie nie boję. nie płacą strasznie duzo, więc to mi pasuje i są autentyczni. nie wiem, może mam jakąś paranoję, bo to pierwszy raz. czekam na ich telefon i wtedy będę wiedziała na czym stoję. jak na razie jest super

alexandra085 > 15-05-2011, 22:35

dziewczyny...pomozcie

otoz rodzinka z Irlandi odezwala sie z podsumowaniem-platnosc, obowiazki. Rozmawialismy dwa razy na skype. Dzieci 18mcy i 3 lata(czyli idealnie jak dla mnie). Mama w domu- chce odpoczac od dzieci, bylabym pierwsza au pair. Naparwde b. mili i podobaja mi sie ale to kieszonkowe....zwlaszcza ze sa bez agencji wiec nie placa...Moze mnie przekonacie ? oczywiscie uzgodnie te babysittingi, ile godzin itp. wiem ze dzieci ida juz przed 20 spac wiec generlanie luzik. Po prostu bylabym w domu!

I just wanted to email with a few things which we said we would the other

day as we would very much like you to come and be our au pair if you will

agree to.

Here are a few basics:

1. Start Date: 13th would be good for us if that suits you or anytime later that week.

2. End Date: we are flexible around your study and if you have to leave a

week or two earlier then planned that will be ok with us.

3. Hours: we are thinking of about 25 hours per week plus 2 nights

babysitting (one during the week and one at the weekend) but we may not

always go out 2 nights a week. If there was more babysitting to be done we

would pay you additionally. You would also have 2 days off a week one at

the weekend and two haf days during the week a spree normal au pair hours

but we can be flexible on this and hopefully you can be too.

4. Housework: as we said this will just be the basic housework - some

hoovering, packing/unpacking the dishwasher, doing the dishes after meal

times (not always) etc

5. Pay: we will pay you €65 per week

6. Bedroom: you will have your own bedroom which is downstairs (away from

the kids) which is a very large room and we have wireless broadband in the

house so you can use Skype a lot to stay in touch with your family and

friends!!

alexandra085 > 15-05-2011, 22:39

Dosiunia jak z Toba? ile godzin i jakie kieszonkowe? a w tamtym roku jak mialas? aaaa jestem w kropce!!!!!!!!

acha17 > 15-05-2011, 23:19

arsenalfan26 cieszę się że rodzina przypadła ci do gustu mam nadzieję że spędzisz miłe wakacje
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia