-
-
Re: Cultural Care
PolarLights > 17-01-2010, 3:35
Ja również śmigam do łóżka
I nie musze chyba pisać - " do jutra "
Dobranoc :*:* -
kamyk > 17-01-2010, 23:12
A mógłby ktoś powiedzieć, jak to jest z ubezpieczeniem rozszerzonym? W CC bardzo zachęcają do wykupienia go. Natomiast np. w Au Pair in America powiedzieli, że wcale nie jest takie niezbędne. Również osoby, z którymi o tym rozmawiałam, mówiły, że miały tylko podstawowe i w zupełności wystarczyło. Więc jak? Bo koszt jednak jest spory (1690 zł). Jeśli podzieli się to przez 12 miesięcy, to koszt miesięczny nie jest porażający, zdrowie bezcenne, ale... trzeba by na wstępie mieć te pieniądze.
Kupił ktoś? Wiele to zmienia? Czy naprawdę nie ma sensu? -
Kajtka > 17-01-2010, 23:14
ja się zastanawiam nad tym aby jednak to wykupić, bo nigdy nic nie wiadomo
a wole się później nie martwić, bo wiadomo to kosztuje ale potem będzie "mądry polak po szkodzie" a ja wole dmuchać na zimne w tym przypadku -
PolarLights > 18-01-2010, 0:57
Ja również myślę , że je wykupię .
Czasem zwykłe przeziębienie , powiedzmy nie dajesz rady jechać już na gripexach i strepsilsach to wizyta u lekarza w US na wejściu to 100 $ . ( + leki = mega dużo ) wizyta u dentysty to też ogromny wydatek .
Dzwoniła do mnie babka z CC..
świetna sprawa bo umówiłam się z nią tak , że będę wysyłała skany tego co mam już zrobione w aplikacji a ona sprawdzi czy wszystko jest okej . Fajna sprawa -
Kajtka > 18-01-2010, 1:03
ano superbo prześlesz już na cacy a ona od razu do Wawki
no to czekamy na Ewelinki room, a potem Twój Polarku -
Ewelina88 > 18-01-2010, 13:43
Faktycznie fajnie z tymi skanami, nie musisz latać 100 razy he he. Ja z moją koordynatorką spotkałam się ze 2 razy i mi posprawdzała, no ale musiałam zmarnować trochę czasu, a Ty nie zmarnujesz na podróż he he :mrgreen:
No to czekamy na room :mrgreen:
Co do rozszerzonego ubezpieczenia, to ja raczej też je wykupię. Wolę potem nie żałować, w końcu to rok i nigdy nic nie wiadomo co się stanie mnie, albo moim bliskim... Chociaż moja koordynatorka mówiła, ze jak Ona jechała to miała tylko podstawowe i teraz mało kto kupuje rozszerzone i w sumie nie chciałam wykupywać, bo np. to 1650zł wolałabym wziąć do USA w $, ale rozmawiałam z rodzicami i jednak wykupię. Najwyżej będę żałowała, że wykupiłam. Ale szczerze, to wolę żałować, że wykupiłam niż potem płakać, z braku rozszerzonego ubezpieczenia. -
PawelAuPair > 22-01-2010, 0:56
[quote name="PolarLights"]wizyta u dentysty to też ogromny wydatek.[/quote]
No z dentystą to święta prawda. Największe koszty medyczne ponosi się właśnie z powodów zębów... ale jest mały choć dość ważny haczyk: Nawet ubezpieczenie rozszerzone nie pokrywa kosztów wizyty u stomatologa!
Nie dam sobie uciąć ręki, ale mówili nam, żeby przed wyjazdem zadbać o swoje uzębienie.
Najlepiej zapytać o to CC lub poszukać na stronce ubezpieczyciela: http://www.erikainsurance.com/index_eng.asp -
Kajtka > 22-01-2010, 1:10
tak tak Pawle, masz racje!
na żadne ubezpieczenie nie obowiązuje ubezpieczenie : )
chyba tylko w jakiś wypadkach czy coś brr.
ale ząbki przed wyjazdem trzeba wyleczyć ! :mrgreen: -
Ankuls > 03-02-2010, 22:01
Ja chce pojechac własnie z nimi, chciała bym w stanach byc gdzies we wrzesniu tego roku w maju pisze matrue wakacje jeszcze w polsce a potem my american dream , ok ok juz nie zartuje sobie
chciała bym zapytac czy dalej jest tak ciezko ze znalezieniem rodziny wiem, najbardziej bym chciała w NY ale wiem ze to pewnie nie realne .
mam nadzieje ze ktoś z was sie w tym orjentuje i mi powie
dzięki wielkie -
PolarLights > 03-02-2010, 22:19
Skoro z początku zakładasz żę nierealne to się nie spełni
Z rodzinkami różnie , loteria . Poczytaj trochę wyznania dziewczyn