• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rocznik '89 rlz.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rocznik '89 rlz.

• Rocznik '89 rlz.
  • Re: Rocznik '89 rlz.

Grizzly > 02-05-2008, 14:36

Julka, ja po jakim? tygodniu pobytu w UK poszłam z hostk? do banku, ona napisała tylko jaki? list że mnie zatrudnia jako au pair, pokazała im jakie? dokumenty potwierdzaj?ce dochody i założyli mi konto z kart? debetow? bez żadnych problemów! Teraz oferuj? mi kredytow?, ale po co mi ona, debetowa jest idealna (solo/maestro) i tutaj wszędzie można ni? płacić. A mój bank to HSBC, polecam tak na marginesie

A, i na lotnisku w Rzeszowie mogłam spokojnie wybrać pieni?dze z ang. karty, za 'niewielk?' prowizj? oczywi?cie.. ale te pieni?dze mi życie uratowały! (samolot mi wyl?dował w rzeszowie zamiast w krakowie i bylam bez grosza przy duszy;p)

idril > 03-05-2008, 10:38

nie nie nie kredytowa to mi nie potrzbna

chodzilo mi o zwykla taka debetowa. dobra to bede gadac z hostka jak przylece

ona tez sie slabo w tym orientowala i powidziala ze jeszcze sie dopyta w banku

a w UK ja placialam polska karta w sklepie normalnie bez zadnych problemow. podejrzewam ze tak samo z bankomatem.

idril > 03-05-2008, 10:38

nie nie nie kredytowa to mi nie potrzbna

chodzilo mi o zwykla taka debetowa. dobra to bede gadac z hostka jak przylece

ona tez sie slabo w tym orientowala i powidziala ze jeszcze sie dopyta w banku

a w UK ja placialam polska karta w sklepie normalnie bez zadnych problemow. podejrzewam ze tak samo z bankomatem.

Frigga Heldottir > 04-05-2008, 22:04

A ja to wspaniała jestem. Jutro matura z polskiego, a ja się dzisiaj niemieckiego uczę :lol:

Uh, kończę kawę i siadam do powtórki z polaka. :?

Frigga Heldottir > 04-05-2008, 22:04

A ja to wspaniała jestem. Jutro matura z polskiego, a ja się dzisiaj niemieckiego uczę :lol:

Uh, kończę kawę i siadam do powtórki z polaka. :?

Ninka Jones > 04-05-2008, 23:16

POWODZENIA dziewczyny!

Ninka Jones > 04-05-2008, 23:16

POWODZENIA dziewczyny!

Vorissa > 05-05-2008, 13:12

od razu mówię, że na podstawie pisałam temat 1 i jestem ?rednio zadowolona, jakbym miała pisać 2 to już tragedia. dlaczego ja jestem taka antyhumanistyczna ? :oops: liczę na 60% z cało?ci xD

Vorissa > 05-05-2008, 13:12

od razu mówię, że na podstawie pisałam temat 1 i jestem ?rednio zadowolona, jakbym miała pisać 2 to już tragedia. dlaczego ja jestem taka antyhumanistyczna ? :oops: liczę na 60% z cało?ci xD

idril > 05-05-2008, 18:46

no ja pisalam drugi temat. dla mnie to on taki byl sztandarowy, klasyczny, bardzo czesto sie pojawial w roznych repetytoriach.

tekst publicystyczny mi sie b. podoabl!

i jak juz naliczylam punkty to mam 15 z niego a reszta to zalezy od tego jak beda zinterpertowane moje slowa. no ale na pewno juz 2 punkty stracilam bo zle zrobilam.

a NInka jak tam rozszezenie?!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia