-
-
Re: wybory rodzinek...
Ninka Jones > 30-04-2008, 0:33
Paulina swietny argument!
Monika z ta rozmowa to bedziesz miala swietny trening przed matura ustna :lol:
(btw to zdajesz niemiecki?) -
Yoanna > 30-04-2008, 10:21
haha ale pamietajcie ze na maturze mowisz do komisji a komisja jest polska :lol: to spora roznica -
Yoanna > 30-04-2008, 10:21
haha ale pamietajcie ze na maturze mowisz do komisji a komisja jest polska :lol: to spora roznica -
Ninka Jones > 30-04-2008, 14:35
ja zdaje ustna rozszerzona jako jedna z dwoch osob na cala szkole :roll:
cholera nie wiem po co mi to bylo... -
Ninka Jones > 30-04-2008, 14:35
ja zdaje ustna rozszerzona jako jedna z dwoch osob na cala szkole :roll:
cholera nie wiem po co mi to bylo... -
Vorissa > 30-04-2008, 15:23
u mnie jest wiecej takich osob, duzo idzie na sgh i w ogole zdaja 2 jezyki, i ten drugi co rozszerzony zdaja to musza ustny tez zdawac, a np. nie ma takiej opcji zeby jezyk obcy (drugi) zdawac jako 3 - obowiazkowy przedmiot, dopiero jako dodatkowy...
ja z ang. bede miec zabojcza komisjebabka mowi po polsku, i uczy ang, ale jest bialorusinka i po ang mowi z tym smiesznym akcentem jak ja zrozumie to bedzie cud -
Vorissa > 30-04-2008, 15:23
u mnie jest wiecej takich osob, duzo idzie na sgh i w ogole zdaja 2 jezyki, i ten drugi co rozszerzony zdaja to musza ustny tez zdawac, a np. nie ma takiej opcji zeby jezyk obcy (drugi) zdawac jako 3 - obowiazkowy przedmiot, dopiero jako dodatkowy...
ja z ang. bede miec zabojcza komisjebabka mowi po polsku, i uczy ang, ale jest bialorusinka i po ang mowi z tym smiesznym akcentem jak ja zrozumie to bedzie cud -
Ninka Jones > 30-04-2008, 18:21
ale czekaj, czemu oni sobie nie zamienili?
moja Asia wziela sobie angielski jako dodatkowy na rozszerzonym, a niemiecki ma podstawowy w obowiazkowych. -
Ninka Jones > 30-04-2008, 18:21
ale czekaj, czemu oni sobie nie zamienili?
moja Asia wziela sobie angielski jako dodatkowy na rozszerzonym, a niemiecki ma podstawowy w obowiazkowych. -
Vorissa > 30-04-2008, 21:05
tzn co zmienili ?
podstawowy czesc zdaje niemiecki, inni francuski...
no i wiadomo, ze ustny tez tu jest podstawowy.
chcieli jako 3 obowiazkowy przedmiot wziac drugi jezyk obcy (ang) zeby moc zdawac podstawowy ustny, ale niestety jezyka obcego jako 3 przedmiot nie mozna, tylko calkowicie jako dodatkowy, wiec musza zdawac ustny rozszerzony tez.
cos niejasne ?