-
-
Re: British dream ^ ^
Yoanna > 31-10-2007, 12:30
[quote name="Grizzly"]I Chociaż nowi ho?ci maj? sprz?taczke, babcia przychodzi prasować, nie wiem jak takie codzienne życie będzie wygl?dało..
[/quote]
rodzina z ktora sie rozstalam w tamtym roku miala sprzataczke, osobe do prasowania a potem jeszcze full time nianie bo hostka wiedziala, ze nie moze mi dowalic 12 godzin dziennie bo bylysmy umowione na 37 tygodniowo. hostka miala wiec cala sluzbe dla siebie bo byla taka biedna zapracowana (shopping, spotkania z kolezankami, trening, yoga...). ja mialam byc niby do dzieci, sprzatanie tylko w formie uporzadkowania poki dzieci czy kuchni. no i pranie, w sumie to 2-3 prania dziennie. ale potem cos w hostowej glowie sie poprzewracalo i zaczela zmieniac moje obowiazki ;/ przegiela w pewnym liscie do mnie, poczulam sie urazona i tyle. nie mam zamiaru mieszkac z babskiem ktorego nie toleruje. ot co.
teraz niby rodzina jest ok, znaczy sie nie wymagaja ode mnie wielkiego zaangazowania, godzin nie mam za duzo, w sumie to tylko sprzatam i gotuje. bo dzieci sa duze. ale mi to odpowiada. z tym ze jak juz pisalam kiedys z hostrodzina mam bardzo dziwne relacje. heh.
ninka ty sie nie zrazaj do au pair bo mozna trafic dobrze. a nawet jesli trafi sie tak sobie to zawsze to jest jakis start. ja moglam sobie pozwolic na odejscie od rodziny dlatego ze mialam jakas kase zaoszczedzona i znalam londyn. wiec bylo prosciej.
maada napisala ze podziwia agate ze wytrzymala z ta baba 4 miesiace. ale o ile mi wiadomo to agata zawsze podkreslala jakie ma dobre relacje z hostka. jak widac ludzie sie zmieniaja. albo po prostu zdejmuja maske. -
Ninka Jones > 31-10-2007, 14:32
AMEN
ale sie Jo naprodukowała? -
asiafrugo > 31-10-2007, 17:17
a Ty kiedy Ninka smigasz do UK? Kiedy macie koniec matur?
Ja bylam tym pierwszym rocznikiem, ktory mial nowa mature i ostatni examin mialam 13 maja juz :wink:
Jeszcze teraz moja uczelnia zrezygnowala z prac licencjackich i mamy egzamin koncowy - co ma swoje plusy, bo skoncze w czerwcu i mozna emigrowac...can't wait -
WAMPIREK > 31-10-2007, 17:20
Asiu,Ty mi nawet nie mów.Jak mi to wczoraj napisała? to my?lałam ,że padnę ...
A ja miałam ostatni? maturę 30 maja :[ Późno...wiele za późno.
Ale ważne,że już to za mn?A teraz pewnie sesja też się skończy pod koniec czerwca (oby się skończyła ) i znowu wylot -
asiafrugo > 31-10-2007, 17:28
No Monia - kierunek UK...i robimy maly meeting ;-) Jo....szykuj sie na kolejny dzien ze mna -
Yoanna > 31-10-2007, 18:27
asia to ty do uk wpadasz tak na dluzej czy jak? zrezygnowali z prac licencjackich? i super bo po co to. tutaj w uk o ile sie nie myle tez czegos takiego nie ma i ludzie zyja.
ja ostatnia mature mialam jakos 22 maja.. 3 dni potem chyba wbylam w hamburgu albo jakos tak ;P -
asiafrugo > 31-10-2007, 18:55
Taaak, chce na rok narazie ;-) albo wracam do Cambridge do mojej starej rodziny, albo do innej ale chce UK od lipca/wrzesnia...w kazdym razie szykuj sie - Johan pewnie juz sie doczekac nie moze ;-) ja tez ;-) -
Grizzly > 31-10-2007, 19:05
Cieawe czy ja jeszcze będę w Anglii kiedy Wy przyjedziecie.. w sumie teraz to już nic nie jest pewne:>
Kupiłam dzisiaij bilet na 11stego listopada, ale nie samolotowy.
Jade autokarem :-)
W sumie to pan z biura podróży (tak, ten któremu głowe zawracalam pół soboty telefonami jak mi mama paczke autobusem wysłała) mi to sprytnie zasugerował.. prawie 2 razy taniej wyjdzie, wyjazd z mojego miasta- nie z Krakowa.
I.. zawsze chciałam jechać autobusem do Anglii.
Czekaj? mnie niezapomniane urodziny (10.11) w autobusie jad?c przez pół Europy, Fajnie, nie? -
asiafrugo > 31-10-2007, 19:08
To zycze cierpliwosci...i chcialabym bardzo zebys byla w Anglii next roku -
Yoanna > 31-10-2007, 19:45
a ja chyba busem na swieta.. nie chce bo ostatnio w sierpniu jechalam i porazka... ale co zrobic jak bilety kosmicznie drogie.. nawet nie patrze juz na loty bezposrednie ehh ale nawet nic sensownego do monachium nie moge znalezc..