• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

Yoanna > 04-07-2012, 1:37

niestety bilety na swieta sa zawsze drogie (nie wiem dokad lecisz ale do wawy znalezienie czegos w normalnej cenie graniczy z cudem, i nawet swiat nie trzeba..)

jak latalam z londynu do wawy i chcialam miec cos w rozsadnej cenie (czyli do 200f) to nieraz juz w kwietniu bukowalam.. wiec jesli chcesz leciec do pl na swieta to jak najbardziej teraz bukuj, taniej raczej nie bedzie bo wszyscy chca leciec do polski w tym czasie wiec linie lotnicze wiedza, ze moga duuuuuuuza zadac za bilet

chociaz jak leciesz gdzie indziej niz wawa to ryanair nieraz ma rozne promocje.. wiec to zalezy. chociaz swieta to taki okres, ze raczej przygotuj sie, ze zaplacisz sporo

paulina.r > 04-07-2012, 15:19

Ja chce lecie z Londynu do Katowic lub Krakowa. Nie wiem czy czekać na promocje Ryanair'a czy bukować. A co uważasz o lotach z przesiadką w trakcie świąt? Powinnam zdązyc na wszystkie loty ?

Yoanna > 04-07-2012, 15:53

lecialam dwa razy z przesiadka bo bylo taniej (ale dalej 200f!). raz przez wlochy, raz przez szwajcarie. jeslita sama linia lecisz i masz bilet zabukowany jako jeden a nie dwa to oni sie wszystkim zajma i zadbaja zebys zdazyla. gorzej jak sama bukujesz bilet jeden dokadstam i potem drugi stamtad - wtedy wszystko moze sie zdarzyc

marvellous > 04-07-2012, 16:47

kurde 200 funtow? a busy nie taniej?

ile tak okolo macie czasu na swieta? tylko na te woilne dni czyli wigilia, 1 dzien swiat i drugi i pozniej do domu czy dluzej?

margerich > 04-07-2012, 17:18

[quote name="marvellous"]kurde 200 funtow? a busy nie taniej?

ile tak okolo macie czasu na swieta? tylko na te woilne dni czyli wigilia, 1 dzien swiat i drugi i pozniej do domu czy dluzej?[/quote]

Ja z hostką ustaliłam że będę miała wolne od 22 grudnia do 2 stycznia. Uważam że w sumie i tak będę z nimi non-stop więc chociaż sylwestra i świeta chce spedzić w Polsce.

paulina.r > 05-07-2012, 0:30

Ja mam wolne od 22 grudnia do 6 stycznia i wtedty tez planuje swoje loty mam nadzieje ze da rade z tymi przesiadkami, bukuje na stronie lini lotniczych, wiec chyba jako jeden bilet wiec nie powinnam miec problemów, mam taką nadzieje! Wyjdzie mnie to 154f wiec szczerze to tanio...

Cukrova > 06-07-2012, 15:02

Nie orientujecie się czy sa jakies ogrnaiczenia wagowe dotyczacej torby na laptopa ?

julkaa > 06-07-2012, 18:48

wlasnie tez sie zastanawiam, ale jezeli lecisz wizzair'em to bierzesz laptopa jako podreczny, inaczej nie mozna tego zrobic. Czyli do 10kg.

Cukrova > 06-07-2012, 21:31

Lece lufthansa. Juz wiem co i jak. Zadzowniłam na infolinie w torbie na laptopa nie moze byc za duzo, czyli moze byc na laptop i okrycie.

margerich > 20-07-2012, 17:12

Kochani!

Lecę w niedzielę do Londynu. Po wielu zmianach wyszło, że wyląduje na Heathrow, tyle że mam trochę obaw. To będzie mój pierwszy raz i boję się, że sie tam zgubię. Mógłby mi ktoś opisac co się dokładnie robi po wyjściu z samolotu? Jak z odbiorem walizek etc? Moja hostka pisała, że ma nadzieję że będę na 5 terminalu, tylko nie wiem czy ja go znajdę Jakieś rady?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia