• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

AuPair_Domi > 23-02-2014, 11:47

I tak przy okazji to jestem z Prowoku. Pani z agencji powiedziała, żebym każdej rodzinie dała szansę,bo jak od tak odmówię im interview to mogą mi dać jakąś negatywną opinię widoczną dla innych rodzin. Teraz zastanawiam się,bo z jedną rodzinką w ogóle nie chce rozmawiać tak po dłuższym zastanowieniu,al napisalam im maila z podziękowaniami i wgl. Co myślicie? Odmawialiście jakiejś rodzinie jeszcze przed rozmowa na skypie?:p

Divertissante > 23-02-2014, 12:20

MAJĄ ŁOSIA?! OMG tego jeszcze nie słyszałam!  

Zdecydowanie masz racje, musisz dobrze sprawę przemyśleć, no i też poczuć "to coś" do rodziny podczas rozmowy na skype. Pani z agencji dobrze Ci mówi. Ja sama postanowiłam rozmawiać z każdą rodzinką. Nietsety nie zawsze wychodziło - z ich strony - ale ja na rozmowę chętna byłam zawsze. Wiadomo: poćwiczysz trochę rozmowy z amerykanami, przy okazji obierzesz sobie jakąś technikę rozmowy, pytania i wgl można dużo się nauczyć. Ja na pierwszych rozmowach nie bardzo wiedziałam o co ich pytać, jak się żegnać i wgl. Ale później już było łatwiej No i troche przełamałam już moją blokadę językową. Serio, te rozmowy - nawet z rodzinami z którymi na 1000% wiesz, że nic nie wyjdzie - są bardzo dobre zwłaszcza jeśli ktoś ma "problem" z mówieniem po angielsku

Trzymam kciuki za rychłe zmatchowaie się z PM Wiem, jak to jest żyć w niepewności przez 5 miesiecy, nie wiedzieć co ze sobą robić i czekać na PM, dlatego nikomu tego nie życzę! :*

AuPair_Domi > 23-02-2014, 12:26

Ano łosia haha, sama się zdziwiłam ;D
    W sumie masz rację. Ja nie wiem jak tam z moją blokadą. Niby jak muszę to mówię i lubię mówić po angielsku, ale w sytuacjach stresowych nagle mam pustkę w głowie ;O
    A powiedz mi jak wyglądała Twoja pierwsza rozmowa? I skoro później już  było łatwiej,to jak wyglądały kolejne? Każda rada na wagę złota :p

Divertissante > 23-02-2014, 16:07

Moja pierwsza rozmowa z rodzinką była...po polsku Bo miałam match z polakami haha. I hostka pytała czy wolę rozmawiać po angielsku bo dla niej bez różnicy, ale powiedziałąm, że wolę polski bo to jednak pierwsza rozmowa i nie wiem czego się spodzewać A kolejne... Nie pamiętam dokładnie (miałam ich chyba z 10), ale wiem, że pytania hostów się powtarzały, a czasami były jak z kosmosu, dlatego ważne żeby być gotowym naprawdę na wszystko! A ja... Po prostu z czasem zaczęłam wiedzieć, czego oczekuję od hostów, jakie informacje szukać w ich essay'u i o co ich pytać w rozmowach czy meilach. 

Rada? Bądź sobą. Uśmiech na twarz i nie ma sie co stresować. Ja przez pierwsze rozmowy byłam tam zestresowana, że zapominałam jak jest "cześć" po angielsku Nie mówię bo stres przed rozmowami mam nadal (tak, teraz jak mam PM to też haha), ale już jest inaczej, o wiele łatwiej!

AuPair_Domi > 23-02-2014, 18:02

Divertissante - bardzo dziękuję za radę ;3 Wiem,że moim największym przeciwnikiem jestem ja sama i mój stres Ale mam nadzieję,że dam radę!!

Divertissante > 23-02-2014, 22:37

W takim razie łatwo go pokonasz!! Powodzenia, nie dziękuj ) I zdawaj relacje jak ci idzie

missbigdreams > 23-02-2014, 23:07

Z racji tego ze maja losia bez watpienia bym ich brala xd

AuPair_Domi > 24-02-2014, 0:10

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="missbigdreams" data-cid="79821" data-time="1393186062">Z racji tego ze maja losia bez watpienia bym ich brala xd</blockquote>

pytanie brzmi,czy będę zajmować się dziećmi czy tym łosiem i polem xd

patig > 26-02-2014, 13:44

Cześć(znowu) dziewczyny!
    Tak czytam to forum i doszłam do wniosku, że jednak jak najszybciej muszę się zabrać za przesyłanie dokumentów. A więc wszystko wysłane i jestem na etapie interview i testu psychologicznego. Czy któraś z was ten test przechodziła?

AuPair_Domi > 26-02-2014, 15:33

patig napisał(a):Cześć(znowu) dziewczyny!
    Tak czytam to forum i doszłam do wniosku, że jednak jak najszybciej muszę się zabrać za przesyłanie dokumentów. A więc wszystko wysłane i jestem na etapie interview i testu psychologicznego. Czy któraś z was ten test przechodziła?
    JA! Super ekstra śmieszne i niedorzeczne pytania na tym teście miałam, ale może faktycznie Ci Amerykańce coś dzięki temu się o nas dowiadują ;P

Zaznaczyłam odpowiedzi w ciągu kilku minut ;D nie znam nikogo kto by tego testu nie przeszedł ;D jedyna rada jaką dostałam,to żeby nie zaznaczać odpowiedzi skrajnych że np ZAWSZE albo NIGDY, bo oni i tak wiedzą,że nikt nie jest idealny

Co do interview to trwał trochę dłużej, byłam u dziewczyny, która wróciła ze Stanów, w domu, zadawała mi banale, powtarzalne pytania : dlaczego chcę wyjechać, jaka jest moja wymarzona rodzina, co bym zrobiła gdyby dzieci nie chciały zapiąć pasów, albo gdy będą się kłóciły o zabawkę, etcTakże tak na prawdę nie wiem po co milion razy to powtarzać, no ale jak mus to mus ;D

PS. WITAMY W GRONIE PRZYSZŁYCH AU PAIREK <3
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia