-
-
Re: Zmiany na forum, propozycje
Weteran > 09-03-2012, 16:40
zyje, dzisiaj/jutro napisze podsumowanie -
angelaa > 09-03-2012, 17:24
to git, bo mamy trochę pomysłów a tak bez Twojej decyzji to nie ma sensu planować -
adziszkowa > 09-03-2012, 22:06
w takim razie czekam -
Weteran > 10-03-2012, 13:44
A wiec zaczynamy narazie ogolna dyskusje, chcoiaz pozniejsze pewna beda odbywac sie tylko "wewnatrz" modernatorow, jezeli sa literowki albo cos nie zrozumialego to sorry bo sie spieszylem jakby co bede prostowal to co nie zrozumiale
Plany przyszłościowe (modernizacje, które zostaną wprowadzone szybko tylko to możliwe):
- zmiana silnika na IP.Board
- po zmianie silnika wprowadzenie systemu blogowego, ktory będzie prowadzil do zlikwidowania „prawdziwych histori†na konto wlasnie tych blogow (chcoiaz nie wiem czy to dobre ponieważ macie już swojej prywatne blogi w innych serwisach)
- pewna osoba natchnęła jak to nazwala (o ile dobrze pamiętam) „lokalizator Au pair†tez takie cos chce wprowadzic w ramach waszych profili na forum mysle ze ulatwi to odnajdywanie koleżanek z okolicy
- wprowadzenie systemu reklam rotacyjnych w watkach pewno to widzieliście na innych forach, niestety licencja na IP.Board kosztuje a to pozwoli pokryc czesc kosztow z utrzymaniem forum i mysle ze w przyszłości jakies fajne gadzety dla najbardziej aktywnych + modernatorow.
Zmiany które na dzień dzisiejszy będą wprowadzane:
1. Opróżnienie kosza
2. Wylaczenie „Areny Wyjadaczyâ€
3. Wylaczenie podforum „Fotkiâ€
4. Wylaczenie pokoju „Społeczność†ale to wraz z IP.Board chce żeby te dane byly w waszych profilach, a odetchnie wyszukiwarka forum.
Do dyskusji:
- zmiany w regulamie?
- scalenie jakich pokoi, podforach?? Swoje sugestie napiszcie
- stworzenie pokoju „dobre rady†bądź „szybkiej pomocyâ€, keidys myślałem ze czat to ułatwi jednak był on bardziej nie uzywany. A konkretniej o co chodzi stworzenie bardziej pokoju szybkiej odpowiedzi, gdzie watek będzie zamykany po udzieleniu odpowiedzi przez co nie będzie zbaczac na inny tor a tylko konkretna odpowiedz, a najlepsza i najbardziej trafna będzie nagradzana punktami?? (na IP.Board chciałbym to wporwadzic już)
Jeszcze cos?
Mozliwosci modernatorow:
- usuwanie wątków, a raczej przenoszenie ich do kosza kosz będzie opróżniany raz na rok. Fajnie jakby przy przesunięciu do kosza była adnotacja moda dlaczego + ew. link do watku o podobnym problemie
- możliwość dawania ostrzezen, po przekroczeniu limit Ban (chociaż nie wiem czy to takie konieczne)
- podzielenie na grupy i opiekunów danych podforach, bądź pokoi
Jeszcze jakieś sugestie?
Proponowani moderatorzy:
- aguta
- angelaa ( nie wiem czy ma czas
- adziszkowa
- KajaWroc
- Nathalie
Ktos jeszcze? -
Astrid > 10-03-2012, 14:41
Możliwe jest usunięcie z regulaminu punktu o nie podawaniu nazw agencji? Jest wiele tematów gdzie są wymieniane opinie o agencjach i wydaje mi się, że to dość ważne oraz przydatne -
angelaa > 10-03-2012, 14:57
pomysł ze stworzeniem pokoju „dobre rady†jest super, bo dużo osób zakłada tematy, które nie wymagają długiej dyskusji dot. problemu, a później w temacie poruszane jest 100 innych wątków..
Proponuję także podforum SCAM, bo jest dużo wątków, które poruszają ten temat, a są porozrzucane wszędzie (w każdym kraju)
Teraz w sumie najważniejsze jest to, żeby to wszystko uporządkować, pousuwać zbędne wątki, poprzenosić itd, a jak z tym się uporamy, to będziemy mogli to udoskonalać i wprowadzać innowacje. No i trzeba się podzielić i przydzielić 'odpowiedzialność' za jakieś podforum każdemu, żeby nie było niedomówień pomiędzy moderatorami. -
balbina > 10-03-2012, 15:48
[quote name="angelaa"]pomysł ze stworzeniem pokoju „dobre rady†jest super, bo dużo osób zakłada tematy, które nie wymagają długiej dyskusji dot. problemu, a później w temacie poruszane jest 100 innych wątków..
Proponuję także podforum SCAM, bo jest dużo wątków, które poruszają ten temat, a są porozrzucane wszędzie (w każdym kraju)
Teraz w sumie najważniejsze jest to, żeby to wszystko uporządkować, pousuwać zbędne wątki, poprzenosić itd, a jak z tym się uporamy, to będziemy mogli to udoskonalać i wprowadzać innowacje. No i trzeba się podzielić i przydzielić 'odpowiedzialność' za jakieś podforum każdemu, żeby nie było niedomówień pomiędzy moderatorami.[/quote]
dokładnie, DOBRE RADY to dobry pomysłi może z tym scamem także, bo tak jak Angela napisała, co chwile ktoś zakłada nowe wątki.
No i na wejściu do forum albo przy zakładaniu wątku przydałaby się informacja typu " jeśli jesteś nowym użytkownikiem, sprawdź dokładnie forum, jeśli jest to pytanie, dotyczące Twojej sytuacji zamieść swój post na pokoju DOBRE RADY"
o to super to już możemy zacząć działać
No i trzeba coś zrobić z przejżystością na forum, ttak jak Angelika mi napisała, żeby podforów było mniej a pokoi więcej, z agencjami też trzeba uporządkować, żeby każda agencja miała tylko jeden wątek.
Troch zajmie nam to, al im szybciej tym lepiej
edit:
a co z nowym adminem;>
Bo Ty jeden to tak chyba słabo, hm? Wiesz, kiedyś o nas zapomnisz i już nic nie będzie można tutaj zdrobić -
angelaa > 10-03-2012, 16:17
no właśnie, to też jest kwestia do przedyskutowania, bo potrzebujemy kogoś, kto będzie na bieżąco, jak trzeba będzie coś zmienić albo cokolwiek.. i będzie mógł mieć kontrolę nad wszystkimi moderatorami..
aha no i Berdys, będę miała czas -
Weteran > 10-03-2012, 18:50
Drogie Panie a wiecie jaka jest odpowiedzialnosc admina?
PS. Na PW bardzo szybko reaguje -
balbina > 10-03-2012, 19:29
Zapewne nie wiemy drogi adminie)
Nie chodzi o to, że pchamy się do władzy, mnie obojętnie kto to będzie tylko chodzi o to, żeby ktoś mógl przysługiwac miano moderatora, chociaż może jeden z tych nowych moderatorów? Mnie tylko o to chodzi. bo wiadomo, że w dalekiej, bądź bliższej przyszłości my też stąd znikniemy, nie będzie moderatorów a dobrze by było żeby ktoś był tym moderatorem i czyścił forum, a jak my nie mamy funkcji aby mianować kogoś mderatorem a Ty też nam znikniesz to znowu będzie tu burdel