• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prawo jazdy /transport

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Prawo jazdy /transport

• Prawo jazdy /transport
  • Re: Prawo jazdy /transport

anko > 27-02-2012, 2:34

[quote name="angelaa"]problem się pojawia tedy, kiedy obcokrajowiec zdaje prawo jazdy w USA, to oni muszę sprawdzić czy jest tam legalnie, a to trwa Panna Anna ostatnio wspominała na swoim blogu ile to trwało (nie miesiąc i nie dwa...), więc to też nie jest tak, że przyjedziecie, zrobicie prawko i po dwóch dniach będziecie jeździć [/quote]

Ani chodziło o dostanie dokumentu do ręki,a rzeczywiście można sobie poczekać,nawet pół roku..ale jeśli się zda egzamin teoretyczny i praktyczny,oni dawają tymczasowy dokument,że zdało się egzamin,więc można spokojnie na tym papierku jeździć

angelaa > 27-02-2012, 3:06

[quote name="anko"]
    [quote name="angelaa"]problem się pojawia tedy, kiedy obcokrajowiec zdaje prawo jazdy w USA, to oni muszę sprawdzić czy jest tam legalnie, a to trwa Panna Anna ostatnio wspominała na swoim blogu ile to trwało (nie miesiąc i nie dwa...), więc to też nie jest tak, że przyjedziecie, zrobicie prawko i po dwóch dniach będziecie jeździć [/quote]

Ani chodziło o dostanie dokumentu do ręki,a rzeczywiście można sobie poczekać,nawet pół roku..ale jeśli się zda egzamin teoretyczny i praktyczny,oni dawają tymczasowy dokument,że zdało się egzamin,więc można spokojnie na tym papierku jeździć [/quote]

ooooooooooo bardzo przydatna informacja! nie wiedziałam że taki papierek można dostać. Dziękuję za sprostowanie!

paullusia > 27-02-2012, 17:27

Kochani! Czy może ktos mi powiedzieć, czy będąc w californi muszę wyrobic prawko stanowe, czy mozna smigac na polskim i jego tłumaczeniem międzynarodowym? Wiem, że w MA można przez rok, a jak w CA?

angelaa > 27-02-2012, 18:27

z tego co wiem, to nie mozna

Tośka > 27-02-2012, 18:32

a ja tak z innej beczki .. wszyscy tutaj pisza o prawku w usa .. no ale tak rok minie wrocimy do Polski mamy zrobione prawko w usa .. i co teraz .. zalozmy ze w polsce w ogole nie mierlismy prawka i zrobilismy w usa .. i co teraz zrobic w PL jak wrocimy ..??

angelaa > 27-02-2012, 18:36

Czytałam, że jakaś kobieta miała właśnie kalifornijskie prawo jazdy od ponad 10 lat, gdy wróciła do PL to urząd nie chciał skontaktować się z amerykańskim DPV i musiała zdać jeszcze raz (tutaj jest kwestia tego, że w USA przeważnie zdaje się z automatyczną skrzynią biegów, a w PL na manualnej). A czysto teoretycznie, to powinno to wyglądać tak, że zdajesz jednie teorię i powinnaś dostać polskie prawko szukałam informacji o tym w necie, ale niestety ich brak

Tośka > 27-02-2012, 18:38

no ak czy li jednym slowem jestesmy w d** zrobimy prawko w usa .. a w polsce bedziemy musialy robic jeszcze raz

sikorkaxx > 28-02-2012, 17:38

[quote name="Tośka"]a mi nie chodzi i jakis prowork czy cc .. ja mówie o GAWO .. [/quote]

Prowork a GAwo to polskie agencje które współpracują z jedna amerykańska Aupair Care!

Tośka > 28-02-2012, 17:50

no tak Maja ja wiem.. ale wypytywalam Pani z agencji GAWO i mowila ze dobrze by bylo gdybym miala prawo jazdy.., ale niekotniecznie.. czyli tak jakby oni nie wymagaja prawka tak jak wymaga prowork i cc.. wiem jedynie ze bedzie trudniej znalezc rodzine bo moje mozliwosci sa okrojone

sweetesmeralda > 02-03-2012, 15:14

A ja mam taki problem, że prawko, owszem jest... Od 3 lat, próbowałam nawet jeździć, co z tego jak pierwsza moja samodzielna jazda skończyła się co prawda, niewielką, ale zawsze- STŁUCZKĄ!! I od tej pory, no co tu ukrywać, mam lekką fobię przed jazdą, wiem, że to głupie... A co najlepsze, ja naprawdę lubiłam jeździć... Przez to mam stres, związany z tym jak ja, odnajdę się w USA na drodze... Większość z Was pisze, że automatyczna skrzynia biegów to poezja i łatwizna... Napiszcie proszę coś więcej, na temat swoich pierwszych jazd, zetknięć z amerykańską drogą, automatyczną skrzynią biegów, bardzo mnie to ciekawi
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia