• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

troche z zycia marty

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• troche z zycia marty

• troche z zycia marty
  • Re: troche z zycia marty

Mlody > 27-04-2005, 11:41

[quote name="Emi"]... tylna strona widelca [/quote]

:?: :?: :?: :?: :?:

Pati > 27-04-2005, 11:52

tak wlasnie jem sobie angielskie sniadanie (przed kompem)....i zastanawiam sie nad ta tylnia strona widelca

chyab zalapalam o co lata :lol: ale jak sie je samym widelcem to chyba mozna przednia....

ja teraz z moimi nie jadam, bo nie jadalam wieczorenych obiadkow ze wzgeldu na to ze mi sie pieknie tyc zaczelo, wiec po miesiacu przestalam, za pozno dla mnie, ja juz po lunchu to nic konkretnego nie jem, no najwyzej owoce, jogurt czy slodycze (ale tak troszku tylko) :lol: ehh nie moge sie powstrzymac. Tak w sumie to nie jadaja przy stole tylko przed tv, chyab ze ktos przychodzi na obiad to wtedy w jadalni, co sie zdarzylo moze ze 4 razy odkad tu jestem.

W domu....tez przewaznie kazdy jadl gdzie chcial, no i o roznych porach dniach, bo tak wracalismy do domu. W niedziele zawsze byly wspolne obiadki.

martamaua > 27-04-2005, 12:24

.

Gość > 27-04-2005, 12:44

no jak to moja hostka mowi "back side of the fork" - ja nie wiem, jak to po polsku powiedziec zeby to brzmialo dobrze A jak sie je samym widelcem Pati to jasne ze normalna strona, ale jak z nozem to juz troche bardziej skomplikowane.

martamaua > 27-04-2005, 22:22

.

martamaua > 27-04-2005, 22:57

.

Ally > 28-04-2005, 1:34

O I'm first, je?li chodzi o komentowanie pod zdjęciami. No więc przygotujmy się :lol: :lol: :lol: żartowałam. Martu? wiesz trochę mnie kark boli od tego przechylania głowy na lewo aby móc obejrzeć fotki, które przerzuciła? na bok. Aaaa co? mi strzela w karku nie mogę głow? ruszyć, dzwońcie po pogotowie :lol: :lol: Wiem gadam od rzeczy, ale tak mam czasami w nocy.

Po pierwsze dzięki, że mogę się zwracać po imieniu (trochę tak głupio po ksywkach lecieć, ja jestem Beata, jakby kto? chciał wiedzieć :lol: :lol: no dobra wiem, że nie chcecie, ale i tak napisałam, a co?).

Co do fotek to zajefajne jak mówi jeden go?ć z reklamy img bank. Zabytki ?liczne i jak czy?ciutko w tym mie?cie (chyba, że specjalnie takie miejsca wybierała?). Ja na brak zabytków nie narzekam w moim mie?cie, całe miasto jest zabytkiem (mamy jedyn? w Europie XIX-wieczn? cał? zabudowę przemysłow? w centrum, miasto startuje do UNESCO o kasę na renowację), ale jest on zaniedbany. A tutaj wszystko pięknie ładnie. Podobał mi się zwłaszcza ten Apollo.

ja tutaj gadam o zabytkach, zamiast o Tobie, no w każdym b?dź razie laseczka z Ciebie, ale Ty to pewnie już wiesz. Boshe jak ogl?dam Wasze fotki, niedawno również dostała na maila fotki Emm, to ogółem same laski na forum (tak leci wazeliniarstwem, ale co pisać jak prawda) wszystkie, ja swoich fot to chyba nikomu nie pokażę (załamka Martu? zaraz założę nowy temat o podobnym do Twojego poprzedniego tematu tego posta). Co do Twojego pytania z poprzedniego postu, to ja nigdy tak nie wygarnęłabym dziecku. Jakby dziecko zareagowało na tak? aluzję, moim zdaniem to wszystko zależy od wieku dziecka, tonu wypowiedzi matki (czy to było powiedziane poważnie czy obrócone w żart), ale tak czy inaczej ode mnie dziecko nie usłyszałoby czego? takiego. A dlaczego pytasz?? Miała? tak? sytuację autentycznie 8O ?

co do jedzenia razem to trochę mi się to wydaje sztuczne (pewnie dlatego, że tak nie byłam nauczona w domu), a zwłaszcza te czekanie przy stole na wszystkich, jedzenie czasami z fur? niepotrzebnych sztućców. Wiem to spaja rodzinkę, ale dla mnie to nie jest naturalne, przecież nie zawsze chce mi się je?ć np. zaraz po przyj?ciu ze szkoły. A zreszt? wygodniej jest sobie usi??ć gdzie? z boku a nie je?ć i wszyscy się na Ciebie patrz?. Ja nie wyrobiłabym

Martu? ja też nie cierpię zawijać spaghetti na widelec, nie cierpię nawijać bo nie umiem. Zaraz połowę makaronu z talerza zawinę na widelec, a co do jedzenia pałeczkami to też jako? nie za specjalnie mi to wychodzi. Prób było wiele. Przeważniej po 5 minutach kończyło się to na chwytaniu widelca albo łyżki i rzucanie się na żarełko albo jak były bardziej drastyczne próby to aż ostygło, wtedy trzeba było do mikrofali wsadzić. Nauczyć się nie nauczyłam, ach Ci Chińczycy musz? być bardzo cierpliwi, ja nie jestem cierpliwa, zwłaszcza jak mam przepyszne danie przed sob?. O mean ale się rozpisałam, to do mnie nie podobne

Gość > 28-04-2005, 8:04

Beata, zaraz po przyjsciu ze szkoly to kazdy sobie je jak mu sie podoba, obiad to jest takie danie tutaj ktore je sie zwykle poznym popoludniem :lol: Wiec chyba kazdy juz sie zdazy przygotowac. Mnie na przyklad sie cholernie podoba to jedzenie

A jesli chodzi o spaghetti - zacznij uzywac widelca i lyzki do nawijania (jesli tego nie robisz) jest latwiej

Powodzenia :lol:

A co do tej Marty rodzinki - Marta, ja tez sie dziwie ze wytrzymalas 6tygodni.

martamaua > 28-04-2005, 9:54

.

Ice Wolf > 28-04-2005, 10:07

Marta to ty widze grubo mialas:/ Nie chwalilas sie, ze tak powiem nigdy:/ No moj gejo ex-host no1 tez dupe mi obrabial, tzn mial do mnie jakis watek a mi tego nie powiedzial tylko swojemu partnerowi i myslal ze jak mam sluchawki na uszach to zawsze musze muzyki sluchac Sprobujcie kiedys tego patentu dobry jest. No, a co do geji to spoko byli, ale jednak jak jest powalona rodzina to i atmosfera bedzie predzej czy pozniej walnieta. No teraz pewnie to mnie na slub zaprosza, bo parlament w Spain zezwolil na legalizacje zwiazkow homoseksualnych. No, ale w sumie gdyby nie oni to bym nigdy tu nie wyladowal.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia