• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

Envie > 07-12-2011, 20:33

Witajcie, ja jestem rocznik jeszcze niżej, ale podobnie jak Wy, poważnie rozważam możliwość wyjazdu po maturze

Uważam, że staranie się o zieloną kartę w losowaniu jest dobrym pomysłem, a wylosowanie jej ogromną pulą możliwości Sama chciałabym, żeby kiedyś mi się poszczęściło :roll:

annjg > 07-12-2011, 21:27

Ja też wpisuje się na listę To co dziewczyny, w 2013 podbijamy USA?

DaisyyUSA > 07-12-2011, 23:13

No pewnie że podbijamy. ;d Tylko nie wiem dlaczego chyba WSZYSTKIE jestescie tak napalone na LA w porownaniu do mnie hihi ;p.

No ja napewno wezme udział w tym losowaniu .

Cher > 08-12-2011, 18:39

Ja też się dołączam .;D

annjg > 08-12-2011, 19:40

DaisyyUSA, a ty na co się szykujesz? Jeśli nie na LA

DaisyyUSA > 08-12-2011, 21:02

Nowy Jork oczywiście ;d.

mia03 > 09-12-2011, 0:45

heej dziewczyny!

Też jestem rocznik 94 fajnie że jest nas tyle xd chce wyjechać zaraz po skończeniu liceum i zrobić sobie tzw gap year będąc au pair no a potem na studia w pl..

Wcześniej i w sumie nadal trochę obawiałam się że jednak opieka nad dzieckiem to zbyt wielka odpowiedzialność (a nóż coś się stanie) jednak moje marzenie aby wyjechać do stanów przewyższa wszystkie moje obawy. Cały czas kombinowałam jak by tu wyjechać do us(nie mam tam żadnej rodziny ani przyjaciół) np na rok do liceum albo na kurs językowy, ale po dokładnym przeliczeniu wszystkich kosztów te opcje odpadają...

Moi rodzice pewnie nie będą zachwyceni że nie ide od razu na studia, ale ja uważam ze taki wyjazd wiele mi da. Udoskonale język, zdobędę nowe doświadczenia, poznam nowych ludzi, a przede wszystkim bardzo się usamodzielnie.

Oczywiście fajnie byłoby pojechać do jakiegoś cieplejszego miejsca.. . ^^( tak dla odmiany)

piotrek0999 > 09-12-2011, 10:18

wy juz planujecie na 2013 a jeszcze sie 2011 nie skonczył

Dagmara > 09-12-2011, 13:32

Zazdroszczę zapału dziewczynom mnie goni dokończenie aplikacji, ale mam takiego lenia, że szkoda słów ;p

BlackThumbnail > 10-12-2011, 17:27

[quote name="piotrek0999"]wy juz planujecie na 2013 a jeszcze sie 2011 nie skonczył [/quote]

Oj, czas szybko leci. Poza tym warto mieć już jakieś plany, szczególnie po ukończeniu liceum

Chętnie bym zrobiła za Ciebie bueno! ;P Choć założę się, że jak przyjdzie co do czego, to będę narzekała na te wszystkie papierki i odkładała je na ostatnią chwilę ^^

DaisyyUSA: Ja też marzę o Nowym Jorku, ale i tak możemy wylądować zupełnie gdzie indziej... Muszę się na to jakoś psychicznie nastawić, bo na razie tylko myślę o tym mieście, a nie chce potem się załamać :p

Jest ktoś może z Wielkopolski? Ja mieszkam ok. 70km na zachód od Poznania.

A co do angielskiego, to myślę, że sobie poradzę, jednak muszę nieźle zapierniczać z nauką, bo zaczęłam uczyć się tego języka od pierwszej klasy liceum dopiero... Ale dla chcącego nic trudnego!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia