• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czerwiec/lipiec 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• czerwiec/lipiec 2012

• czerwiec/lipiec 2012
  • Re: czerwiec/lipiec 2012

Astrid > 24-01-2012, 14:00

To 200h nie jest wymagane w agencji Happy AuPair - tzn oczywiście są wymagane referencje, ale nie musi być 200 h

kszanosia > 24-01-2012, 17:58

no właśnie o opcji takiego wyjazdu dowiedziałam się ze stronki Happy AuPair. I tak myślałam nad tą agencją . To bardzo dobrze, że nie jest wymaganie bo zważywszy na czas maturalny ciężko byłoby mi znaleźć czas : )

By zdobyć referencje łapiecie się jakiejś pracy opiekunki czy po prostu poprosicie kogoś np; znajomej z jednej miejscowości z kogo dziećmi mieliście doczynienia : )?

kszanosia > 24-01-2012, 18:00

a po za tym we wszystkich innych agencjach trzeba mieć jakis dowód przepracowania 200 h czy tylko w tych z którymi wy współpracujecie?: )

myślałam, też by dogadać się z jakimś przedszkolem by w wolnych chwilach wpadać, przebywać z dziećmi jeśli jest taka możliwość i przed wyjazdem poprosić jedną z pań o wypełnienie tych dokumentów ` polecających ` które są na stronie podane

maraszrum > 25-01-2012, 1:01

To przedszkole to dobry pomysł Ja już mam załatwione praktyki na ferie, w prawdzie raczej potrzebne mi nie będą, bo znów zmieniłam zdanie i jadę sama , na własną rękę raczej, ale tak dla siebie idę, żeby wiedzieć, że mam faktycznie jakieś doświadczenie i nie być zielona

kszanosia > 25-01-2012, 1:18

jednak zmieniłam zdanie. Lecę we czwartek z koleżanką, która już tam pomaga od jakiegoś czasu do świetlicy , w której bezinteresownie można pomagać dzieciom czy to starszym w zadaniach domowych czy młodszym, takich jakich chcę, 3-5 lat w zabawie : )

i pomogę sobie i im ! : )

bo dokładnie tak samo nie chce jechać tam twierdząc, że potrafię, a gdy przyjdzie co do czego nie będę wiedziała za co mam się złapać, od czego zacząć : )

o feriach też myślałam, ale zobaczę jak z moim dojazdem do miasta bo mam 25 minut drogi autobusem a w ferie dużo autobusów odpada no i chciałam się wziąć za prezentacje maturalną w końcu ! ; o

Kami > 25-01-2012, 17:41

Hej Jestem tu nowa i mam zamiar jechać do UK (najlepiej Cambridge lub Oxford) jadę przez biuro prowork, wprawdzie jeszcze nie złożyłam dokumentów bo teraz to sesje mam na głowie ale jak tylko się ona skończy to zabieram się za robotę z tego co się jedna pani z tego biura kontaktowała to mam czas to maja na złożenie kompletu dokumentów

nie wiem jak to jest z tymi 200 h wprawdzie ja mam je przeprowadzone bo mam 240 h praktyk i 80 wolontariatu więc myślę, że nie będzie z tym problemu.

Wybrałam to biuro bo jest dość tanie a na własną rękę nie chce jechać nie czuję się aż tak na siłę z językiem

kszanosia > 26-01-2012, 15:25

a kiedy chcesz wyjechać?

Kami > 26-01-2012, 20:59

Myślę że pojadę po obronie koniec czerwca początek lipca

allie > 05-03-2012, 21:38

Cześć dziewczyny!

Ja wyjeżdżam w czerwcu, mam już fajnę rodzinkę ( o ile nic się nie zmieni )

Miasteczko pół godziny od Londynu, także od razu mówię, że chętnie spotkam się z innymi au pairkami!

Pozdrawiam serdecznie.

marvellous > 05-03-2012, 22:56

[quote name="allie"]Cześć dziewczyny!

Ja wyjeżdżam w czerwcu, mam już fajnę rodzinkę ( o ile nic się nie zmieni )

Miasteczko pół godziny od Londynu, także od razu mówię, że chętnie spotkam się z innymi au pairkami!

Pozdrawiam serdecznie.[/quote]

jakie to miasteczko? ja bede w KIngston u[on Thames 20 minut od Londynu od 1 lipca chetnie sie spotkam

a co do Prowork to ja niew iem czy to tanie biuro bo widzialam ze chca 700 zl a np happy au pair bierze 500 i gawo ( z promocja) tez 500
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia