• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Codzienność Au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Codzienność Au pair

• Codzienność Au pair
  • Re: Codzienność Au pair

merti > 23-05-2013, 15:10

Pogadaj ze swoją koordynatorką, może ona coś pomoże?

hjudi > 23-05-2013, 21:46

Hości mają swoje dziwactwa, ale są w porządku. Wierzą we mnie. Nikt mnie nie wykorzystuje do sprzątania domu. Moja koordynatorka chyba ich dobrze zna. On ma au pair odkąd skończył 3 miesiąc życia...

Poczekam, spróbuję. Przy życiu utrzymuje mnie fakt, że za miesiąc wyjeżdża. Miałam jechać z nim na 3 tygodnie. Udało mi się - nie jadę. mam zostać z psem. Poczekam, spróbuję, jeśli nie będzie żadnej poprawy, jeśli nie poradzę sobie z nim, spróbuję zmienić rodzinę. Obawiam się, że zarzucą mi brak dobrego powodu.

ajłona > 11-06-2013, 0:45

Hej Jestem nowa na forum (w zasadzie to mój pierwszy post ) i tak właśnie zastanawiam się jak wygląda to, czego nie mówią w agencjach i nie piszą w broszurach ) Codzienność... mnie najbardziej zastanawiają takie rzeczy jak np czas pracy... powiedzmy pracujecie do 17, przychodzą hości do domu i operka ucieka szybko do swojego pokoju ? jak to jest z wychodzeniem na imprezy, przyjmowaniem gości, wracaniem w nocy, piciem alkoholu (nie mowie tu o jakimś upijaniu sie, ale zwykłym wyjściu na drinka lub piwko ) . Jak np wyjezdzacie gdzieś na weekend to pytacie czy mozecie, nie wiem... informujecie ze Was nie będzie ? Jak to wygląda w praktyce ? Mam nadzieje że mocno nie zaśmiecam, ale trudno było mi znaleźć odpowiedź na moje wątpliwości

DominikaDomi > 12-06-2013, 10:29

To wszystko zalezy tylko i wylacznie od rodziny. Jesli jestes traktowana jak czlonek rodziny to na pewno nie uciekasz od razu do swojego pokoju po przyjsciu hostow. Bo jesli oni sa super to pewnie chetnie spedzasz z nimi czas To samo z zapraszaniem gosci na noc, wszystko zalezy od rodziny. Jesli ci pozwola to ok jesli nie no to nie. O takie rzeczy warto zapytac przed wyjazdem. Picie alku tylko jesli masz 21 lat. Oczywiscie mozesz gdzies tam sobie pic w ukryciu jesli masz ochote No i co do wyjazdow na weekend to wiadomo, ze rodziny chca wiedziec, gdzie i ze w ogole jedzie. Dziwne byloby gydby wyszla z domu bez slowa i nie wracala caly weekend. W koncu bedziemy z tymio ludzmi mieszkaly przez rok wiec trzeba sie komunikowac
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia