• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

NIN,Insurence - czy rodziny w uk wam to wyrabiaja?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• NIN,Insurence - czy rodziny w uk wam to wyrabiaja?

• NIN,Insurence - czy rodziny w uk wam to wyrabiaja?
  • Re: NIN,Insurence - czy rodziny w uk wam to wyrabiaja?

harc > 10-02-2013, 22:43

ode mnie chcieli NIN do pracy ...

z pracy chcieli konto bankowe inaczej nie dostalabym umowy ...

bank chcial potwierdzenie z pracy ze dostaje wyplate i pracuje...

wiec kolo sie zatoczylo i bez NINu ani rusz.

Cherry&Strawberry > 11-02-2013, 23:33

od dłuższego czasu dreczy mnie sprawa z Nin-em wiem już jak go załatwići , tylko nie wiem jak płaci się składki ,......pobierają to z konta bankowego ? i ile procent ? a co z nin-em jeśli nie pracuje lub jeśli zamknę konto bankowe i nie będę pracować tylko żyć na utrzymaniu meża.lub co jeśli będe chciała wyjechać ? już niep rzespałam kilka nocy bo mnie to dręczy . I czy a pomocą Nin-u odprowadzają podatek ? lub przypuśćmy ze GB wyjdzie z Unii co wtedy ze mnąi z Nin-em ? I czy Nin obejmuje także ubezpieczenie że w razie wypadku odszkodowanie....? Pomozecie bo jestem tu nowa i wgl nie ogarniam

Anjaa > 12-02-2013, 0:33

Wątek a propos Nin-u jest założony

jeśli nie pracujesz i masz zamknięte konto bankowe, to on sobie "po prostu jest", ja obecnie siedzę w Polsce, swój numer mam, który "został" w UK Nin nie obejmuje odszkodowania z tego co wiem (ale tu sie mogę mylić), jeśli GB (odpukać) wyjdzie z Unii, to numer i tak zostaje bo jest Ci przypisany, ale to jest ten drugi numer, tzn. ten wydawany co był kiedyś z takim dodatkowym czymś.. zapomniałam jak to się nazywa! i wtedy bez problemu bd można w UK pracować

harc > 18-02-2013, 23:51

znalazlam troche info:

http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/47/N ... Number-NIN

esmeraldaniec > 04-05-2013, 23:12

czesc wszystkim!

skonczylam lo i po raz pierwszy chcialabym sprobowac pracy jako au pair w uk. nawiazalam juz kontakt z paroma rodzinkami, ale jedna z nich wprowadza mnie w zalkopotanie i nie bardzo wiem co o nich sadzic.....

"I have just contacted the Immigration Service not quite long to make inquiry about the Arrangement of your Traveling Documents and they made me understand they will get your Traveling Documents processed for you in within 1week as they have did for my Last Aupair Okay? And also they informed you will be needing to provide them some certain Information's

to enable them get your Documents processed and ready for you on time.

Here are the Information's which you will need to provide to the

Immigration Service...

- Full Name:

-Mailing Address:

-Phone Number:

-Nationality:

-Passport Photo page:

And they also made me understand that the total sum of 800 Great British Pounds, will be needed for the processing of your Traveling Documents, so i will want you to get back to me with all these Information's so i can quickly forward to the Immigration Service and i will surely get back to you as soon i have done that, Also i will like you to let me know how much you can afford from the processing fee as we knew you won't be able to come up with all the fees being in Great British pounds..So we will want you to let us know how much you can afford and we will be glad to help with the remaining as to fasten the processing of your documents.."

czy mozecie mi pomoc? powiedziec co o tym sadzic i jak sie do tego mam odniesc ?

tosia_ > 05-05-2013, 20:58

£800? Haha, zabawne. To jest scam. Oprocz dowodu osobistego/paszportu nie potrzebujesz nic innego zeby 'pracowac' jako au-pair w UK.

NIN jest potrzebny, gdy starasz sie o legalna prace ie. w sklepie, pubie, biurze etc.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia