• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

walizki...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• walizki...

• walizki...
  • Re: walizki...

usaok > 16-04-2012, 23:55

No tak ! folie to naprawdę dobra rzecz...

izzieem > 17-04-2012, 0:30

Jakie są wymagania jeśli chodzi i bagaż normalny. I jak jest z bagażem podręcznym? Czy poza nim mogę miec torbę z laptopem?

angelaa > 17-04-2012, 0:48

właśnie ja dzis czytałam o komputerach.. i z tego co zrozumiałam to nie mozna ..

BAGAŻ PODRĄCZNY w ryanair

"Dozwolona jest tylko jedna sztuka bagażu podręcznego na osobę (z wyjątkiem niemowląt) o wadze nie większej niż 10 kg i wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm (torebki, teczki, komputery przenośne, zakupione produkty, aparaty itp. mogą być przewożone tylko w dozwolonej 1 sztuce bagażu podręcznego)."

angelaa > 17-04-2012, 0:50

Jeżeli pasażer posiada torebkę podręczną, teczkę, laptop, torbę z zakupami dokonanymi na lotnisku, kamerę itp., takie przedmioty muszą być umieszczone we wspomnianym jednym dozwolonym bagażu podręcznym. Dodatkowy/nadmiarowy bagaż podręczny nie zostanie dopuszczony przy wejściu do samolotu lub, tam gdzie to możliwe, zostanie złożony do depozytu w samolocie i będzie podlegał opłacie, której wysokość jest określona w Regulaminie przewoźnika (link do Regulaminu w sprawie Bagażu Podręcznego). Jeżeli pasażer nie ma pewności co do możliwości wniesienie swojego bagażu na pokład, powinien to sprawdzić przy Punkcie Odprawy Bagażowej przed przejściem przez kontrolę bezpieczeństwa.

agnieszka89 > 17-04-2012, 1:00

To jeżeli ktoś chce brać laptopa to dobrym rozwiązaniem w takiej sytuacji dobrym rozwiązaniem jest spakować go zamiast do standardowej torby, do plecaka na laptopa. Oprócz komputera mieści się tam jeszcze sporo rzeczy.

blonde > 17-04-2012, 8:49

Na długich trasach, takich jak z Europy do USA można mieć bagaż podręczny PLUS laptopa.

izzieem > 17-04-2012, 15:30

[quote name="blonde"]Na długich trasach, takich jak z Europy do USA można mieć bagaż podręczny PLUS laptopa.[/quote]

Dzięki, właśnie na taką odpowiedź czekałam

Cukrova > 17-04-2012, 21:18

[quote name="blonde"]Na długich trasach, takich jak z Europy do USA można mieć bagaż podręczny PLUS laptopa.[/quote]

Pocieszyłaśmnie, bo już zamiast mojego laptopa miała w planach brac zwykłego netbooka.

blonde > 17-04-2012, 21:31

Żeby być na 100% pewnym to najlepiej sprawdzić to na stronie linii lotniczych. Ale chyba w większości przypadków (o ile nie zawsze) można mieć laptopa Na pewno można w Lufthansie - bo to sprawdzałam

agnieszka89 > 17-04-2012, 22:37

Pogrzebałam trochę o lotach do Stanów. Z tego co zauważyłam większość lata Lufthansa. I można zabrać jeden bagaż podręczny, ale:

Przedmioty, które można dodatkowo zabrać na pokład samolotu.

Oprócz bagażu podręcznego i urządzeń technicznych, dodatkowo można zabrać ze sobą na pokład następujące przedmioty:

* torebkę, mały neseser lub niewielką teczkę (bądź torbę na laptopa) wraz z zawartością

* płaszcz, szal lub koc

* mały aparat fotograficzny lub lornetkę

* odpowiednią ilość gazet do czytania w czasie podróży

* nosidło i jedzenie na podróż dla niemowlęcia

* kule lub inne przedmioty o zastosowaniu ortopedycznym niezbędne w czasie podróży

Nie wiem czy komuś się zdarzyło lecieć Lotem. Tam też można wziąć jeden bagaż podręczny, ale dodatkowe przedmioty już się różnią i nie można wziąć laptopa.

Dodatkowo, w ramach ceny biletu, jako bagaż podręczny w kabinie możesz przewozić:

* małą torebkę damską,

* płaszcz,

* pelerynę lub koc,

* parasol lub laskę,

* aparat fotograficzny,

* lornetkę lub kamerę,

* parę kul,

* pokarm i składany wózek dla niemowlęcia.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia