-
-
Re: walizki...
usaok > 16-04-2012, 23:55
No tak ! folie to naprawdę dobra rzecz... -
izzieem > 17-04-2012, 0:30
Jakie są wymagania jeśli chodzi i bagaż normalny. I jak jest z bagażem podręcznym? Czy poza nim mogę miec torbę z laptopem? -
angelaa > 17-04-2012, 0:48
właśnie ja dzis czytałam o komputerach.. i z tego co zrozumiałam to nie mozna ..
BAGAŻ PODRĄCZNY w ryanair
"Dozwolona jest tylko jedna sztuka bagażu podręcznego na osobę (z wyjątkiem niemowląt) o wadze nie większej niż 10 kg i wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm (torebki, teczki, komputery przenośne, zakupione produkty, aparaty itp. mogą być przewożone tylko w dozwolonej 1 sztuce bagażu podręcznego)." -
angelaa > 17-04-2012, 0:50
Jeżeli pasażer posiada torebkę podręczną, teczkę, laptop, torbę z zakupami dokonanymi na lotnisku, kamerę itp., takie przedmioty muszą być umieszczone we wspomnianym jednym dozwolonym bagażu podręcznym. Dodatkowy/nadmiarowy bagaż podręczny nie zostanie dopuszczony przy wejściu do samolotu lub, tam gdzie to możliwe, zostanie złożony do depozytu w samolocie i będzie podlegał opłacie, której wysokość jest określona w Regulaminie przewoźnika (link do Regulaminu w sprawie Bagażu Podręcznego). Jeżeli pasażer nie ma pewności co do możliwości wniesienie swojego bagażu na pokład, powinien to sprawdzić przy Punkcie Odprawy Bagażowej przed przejściem przez kontrolę bezpieczeństwa. -
agnieszka89 > 17-04-2012, 1:00
To jeżeli ktoś chce brać laptopa to dobrym rozwiązaniem w takiej sytuacji dobrym rozwiązaniem jest spakować go zamiast do standardowej torby, do plecaka na laptopa. Oprócz komputera mieści się tam jeszcze sporo rzeczy. -
blonde > 17-04-2012, 8:49
Na długich trasach, takich jak z Europy do USA można mieć bagaż podręczny PLUS laptopa. -
izzieem > 17-04-2012, 15:30
[quote name="blonde"]Na długich trasach, takich jak z Europy do USA można mieć bagaż podręczny PLUS laptopa.[/quote]
Dzięki, właśnie na taką odpowiedź czekałam -
Cukrova > 17-04-2012, 21:18
[quote name="blonde"]Na długich trasach, takich jak z Europy do USA można mieć bagaż podręczny PLUS laptopa.[/quote]
Pocieszyłaśmnie, bo już zamiast mojego laptopa miała w planach brac zwykłego netbooka. -
blonde > 17-04-2012, 21:31
Żeby być na 100% pewnym to najlepiej sprawdzić to na stronie linii lotniczych. Ale chyba w większości przypadków (o ile nie zawsze) można mieć laptopaNa pewno można w Lufthansie - bo to sprawdzałam -
agnieszka89 > 17-04-2012, 22:37
Pogrzebałam trochę o lotach do Stanów. Z tego co zauważyłam większość lata Lufthansa. I można zabrać jeden bagaż podręczny, ale:
Przedmioty, które można dodatkowo zabrać na pokład samolotu.
Oprócz bagażu podręcznego i urządzeń technicznych, dodatkowo można zabrać ze sobą na pokład następujące przedmioty:
* torebkę, mały neseser lub niewielką teczkę (bądź torbę na laptopa) wraz z zawartością
* płaszcz, szal lub koc
* mały aparat fotograficzny lub lornetkę
* odpowiednią ilość gazet do czytania w czasie podróży
* nosidło i jedzenie na podróż dla niemowlęcia
* kule lub inne przedmioty o zastosowaniu ortopedycznym niezbędne w czasie podróży
Nie wiem czy komuś się zdarzyło lecieć Lotem. Tam też można wziąć jeden bagaż podręczny, ale dodatkowe przedmioty już się różnią i nie można wziąć laptopa.
Dodatkowo, w ramach ceny biletu, jako bagaż podręczny w kabinie możesz przewozić:
* małą torebkę damską,
* płaszcz,
* pelerynę lub koc,
* parasol lub laskę,
* aparat fotograficzny,
* lornetkę lub kamerę,
* parę kul,
* pokarm i składany wózek dla niemowlęcia.