• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Jak to z wami było?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Jak to z wami było?

• Jak to z wami było?
  • Re: Jak to z wami było?

leila > 15-11-2011, 15:37

Zapytam, zapytam - właściwie nie powinni robić problemów, bo to przecież tylko jedzenie.

Dzięki Patty

aga1234 > 15-11-2011, 19:47

Leila porozmawiaj z nimi, przecież ich obowiązkiem jest zapewnienie noclegu i wyżywienia! Też uważam, że za mało zarabiasz - ja pracuję ok 25 h tygodniowo, zajmuję się dwoma dziewczynkami, sprzątać nie muszę w ogóle (nie licząc sprzątania po sobie), i zarabiam 100 euro na tydzień. Pomyśl sobie, że dla niej te 60 funtów to jak dla Polaka 60 zł czyli grosze, a gdyby nie ty, to nie miała by z kim dzieci zostawić i miała by burdel w domu, także szanuj swoją pracę powodzenia

lereli > 16-11-2011, 0:08

Leila, porozmawiaj z nimi i sobie wszystko wyjasnijcie. Miałam podobna sytuacje do Twojej, co prawda jedzenie miałam, hostka czesto sie mnie pytała co mi kupic, chociaz jak przyszło do zakupow to zapominała.

Ja za 60ł musiałam sprzątac caly dom, zmieniac posciel wszedzie, robic pranie i do tego babysitting. Umowa była ze będzie jeden tygodniowo, w soboty, i bardzo rzadko moze byc wiecej, ale bede o tym wiedziała z duzym wyprzedzeniem. Jak sie pozniej okazało miałam 3-4 tygodniwo i nikt mi za to nie płacił. A gdy raz odmówiłam (hostka rano powiedziała ze mam babysit wieczorem) to kazali mi sie wyprowadzic. Teraz wiem, ze mnie wykorzystywali, szkoda, ze nie byłam taka mądra wczesniej. Ja na twoim miejscu szukałabym nowej rodziny, nie daj sie tak traktowac.

leila > 19-11-2011, 12:53

Rozmawialam z hostem, bo hostka wyjechala na 10 dni i wiecie co mi powiedzial?

Wedlug niego pranie to nie jest ciezka praca, poza tym uwazaja, ze powinnam z nimi jesc ten ich obiad, bo mieszkam w ich kraju i tez powinnam sie interesowac polityka i kultura ich kraju.

Poza tym 20 funtow to dla nich duzo i nie wiem czy moga sobie pozwolic, dlatego musi porozmawiac z zona!!

A w tym tyg. mam chyba z dwa razy wiecej godzin to jak go zapytalam czy mi wiecej zaplaca to powiedzial, ze to jest dla mnie taki sprawdzian i nie zaplaca mi wiecej!

Widze, ze sie z nimi nie dogadam, chyba macie racje, ze to jest daremne. Nie bede tania sila robocza. Tylko do dzieci sie juz przyzwyczailam. No ale zobaczymy co powie hostka jak wroci - pewnie na mnie nakrzyczy, bo taka wybuchowa jest;/

Patty > 19-11-2011, 13:37

To nie jadasz z nimi obiadu? Wspólny posiłek to jest jakieś wyjście przy okazji porozmawiacie.

lereli > 19-11-2011, 15:25

Mam wrazenie, ze większośc rodzin szuka tanich sprzątaczek. Rozumiem pomóc w domu, posprzątac po dzieciach i oczywiście po sobie, ale zmienianie poscieli i czyszczenie toalet? Właśnie dostałam maila od nastepnej rodziny i rece mi opadły. Oto "lekkie" prace domowe:

Washing dishes, including loading and unloading dishwasher

Preparing simple meals for children

Keeping kitchen tidy and clean, including sweeping and mopping floors

Loading and unloading laundry into washing machine

Ironing

Putting washed clothes away

Vacuuming

Dusting

Making and changing beds

Cleaning bathrooms

Everything to do with keeping your own room/bathroom clean and tidy

Light shopping , I usually do the shopping so u don't need to worry.

we don't have pet at the moment, so u don't need to worry about this part

Emptying bins

two nights babysitting

and taking care of kids, my older son goes to school 8-3 sometime till 4 and the little one stays home with us, i work from home but do require to go out 3-4 times a week to meet clients, ....

if you fulfill above duties and really fit in the family like a member , we consider 100/week, if you need alot of time to be trained and adjust with our family, then we pay 80/week until you fit in. so its all depends on you. you will have two days off, usually Sun and Monday, or if you need other days let me know, we usually need Friday and Sat but time to time we can change it and accommodate your needs as well, if we plan in advance.

Uwzam, ze nawet 100ł to malo za taką prace.

angelaa > 19-11-2011, 15:48

z jednej strony to lekka przesada, a z drugiej chłopaka nie ma od 8 do 15-16, moze dlatego chcą aby aupair była sprzątaczka;D w życiu nie zgodziłabym się na prasowanie, ścielenie łóżek itd o ile nie bylby to mój lub dzieciaka pokój..

lereli > 19-11-2011, 16:07

Jeden jest w szkole, to prawda. Ale drugie dziecko zostaje ze mną i z host mum, ktora pracuje w domu, wiec nie wiem jakby wygladała opieka nad nim.

angelaa > 19-11-2011, 16:17

za taką kasę, z matką, która pewnie by patrzyła na ręce, to męka by była.. porażka po prostu ..;P

hellomaurice > 19-11-2011, 16:30

AND taking care of kids - jako nieznaczny okazjonalny dodatek do zapieprzania z mopem. Dziewczyny, nie odpowiadajcie na takie żałosne oferty.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna