-
-
Re: Jedzenie
Louhans > 09-03-2007, 0:41
sorry Emi, zupelnie niechcacy, nieswiadmy, niezamierzony...
many apologises
ale przyczepie sie do keczupu, skladniki moze te same, ale zdecydowanie smak nie -
Gość > 09-03-2007, 18:04
ja tam ostatnio robilam takie szwedzkie danie "currykorv" (kielbacha z curry) i nie mialam koncentratu pomidorowego to wladowalam ketchupsmakowalo... troszke slodziej
ale nie ma sie co dziwic, ze ludzie lubia rozne rzeczy z ketchupem jesc - bo na szybko; az tak sie nie rozni w smaku, zeby byc mega-zdziwionym -
Grizzly > 11-03-2007, 14:28
A ja jem goł?bki i ogólnie duże rzeczy z ketchupem, a placki ziemniaczane (nie racuchy) ze ?mietan? i cukrem :]
I jestem z Podkarpacia ; > -
Gość > 03-10-2007, 17:29
powiem wam jedno wo US pojechalem z polska ksiazka kucharskaostatnio zrobillem Bigos oczywiscie Host nawet nie wiedzieli co to jest :>>
ale jak sprubowali to pochwal mialem co nie miara :> normalnie tak bylem zadowolony ze)) no i teraz ja Hostke ucze gotowac polskie potrawy bo im bardzo smakuja ... a co tam u was tez robiliscie cos polskiego co im smakowalo a z poczatku niewiedzieli co i jak :> -
Yoanna > 03-10-2007, 17:44
moje gotowanie to shit hheheheh ale robie to czego oczekuja ;D ryz/ziemniaki/makaron + cos w stylu wstaw do piekarnika na pol godz + warzywa mrozone albo swieze na parze robie. heh. jo kucharka :lol: -
Karolina_c > 03-10-2007, 21:32
w Finlandii nie ma co sie popisywac polskimi potrawami bo maja je niemal wszystkie. Grochowka jest, bigos jest, golabki (tylko ze nie takie zawiniete) tez maja. Wiec nie mam czym zablysnac -
Gość > 04-10-2007, 18:48
golabki nie sa potrawa polska
pochodza z Turcji -
Vorissa > 04-10-2007, 21:04
goł?bki w sosie pomidorowym ? omg, nigdy nie jadłam.
tylko i wył?cznie sos grzybowy.
a placki ziemniaczane to ze wszystkim dosłownie. z cukrem i ?mietan?, albo z samym cukrem, z sosem grzybowym, z sosem mięsnym i ze ?mietan? i keczupem, albo z samym keczupem...
nale?niki z dżemem, sokiem, kakaem, miodem, cukrem pudrem, z mięsem, grzybami, serem, rodzynkami, bananami, czekolad?, syoprem klonowym -
Karolina_c > 04-10-2007, 21:36
oj tam Emi czepiasz sie :lol: jestes pewna? moze to jakies azjatyckie, sajgonki to tez formy golabkow :lol: -
Gość > 05-10-2007, 16:09
Karolina, pewna na 100%
tyle ile ja sie ksiazek kucharskich naczytalam
golabki sa tureckie
PS: w sosie grzybowym bym nigdy chyba nie przetrawila, nie lubie grzybow