• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Proba czasu...?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Proba czasu...?

• Proba czasu...?
  • Re: Proba czasu...?

martamaua > 09-03-2006, 19:42

Taaak... Japonczyka....Najlepiej takiego jak z filmow czy mang....

I moge byc jego gejsza, no problem hehe.

Ale powiem wam, ze spodobala mi sie ta sztuka na maxa. Ciekawe czy mozna to gdzies opanowac czy bezposrednio trzeba jechac tam do kraju i sie uczyc.

Tylko z ciekawosci pytam, bo niestety nie jestem Japonka i nici...

Moze w poprzednim wcieleniu bylam? (wierzycie w takie rzeczy? Ja jestem chora na punkcie parapsychologii ) Bo mnie to za serce ostro scisnelo.

Ogolnie jak tak sobie rozwazamy z kumpelami to stwierdzam, ze chcialabym zyc w czasach jakies 80lat temu... Nie bylo kolorowo, bo wojny itd. ale jak slucham historii moich babci to jakos tak wszystko bylo inne i spokojniejsze...

Ah sie zamyslilam...

bahaha20 > 09-03-2006, 21:43

To pewnie Marta bysmy znalazly wspolny temat Wierze i interesuje sie zjawiskami paranormalnymi.

Co do Japonii, zaznaczylam nawet w profilu ze ta rodzina na lato ma byc z Hiszpanii albo Japonii

A w poprzednich wcieleniach bylam architektem na dworze chinskiego cesarza a potem Wlochem. Albo w odwrotnej kolejnosci :wink: Ale to juz z glupiej plotkarskiej gazety...

martamaua > 09-03-2006, 22:04

Ja czuje, ze bylam artystka. Poddalabym sie nawet hipnozie by to sprawdzic. No i coraz bardziej czuje, ze jednak ciagnie mnie na tajemniczy wschod a nie konsumpcyjny zachod!

Japonio nie upodabniaj sie do Ameryki! Niestety ponoc coraz czesciej jest to zauwazalne- laski tyja, wlosy na blond farbuja. Szkoda, ze nie umieja docenic wyjatkowosci swojego kraju i tradycji, i przechodza na taki 'pusty' styl.

A do rodzinki z Japonii...jakbym miala szanse jechac to bym nawet za 5 minut miala spakowane walizki!

Btw. gdzies znalazlam ksiazke z wyznaniami kobiety z zachodu, ktora podjela sie jako jedyna tego zawodu.

A wiec nie wszystko stracone!

No i patrze na strony biur podrozy. Oszalalam calkowicie!

Mowisz, ze sie interesujesz?! To czemu nie mruga mi jeszcze koperta na GG od ciebie?!

bahaha20 > 09-03-2006, 22:27

Moze dlatego, ze wydalam wojne GG. Wirusy co chwila dostawalam.

Co do Japonii: swojego czasu bardzo sie interesowalam buddyzmem, i mimo ze uwielbiam Tybet (dzieki temu zaczelam sie buddyzmem interesowac, na poczatku tybetanskim wlasnie) to bardziej mi odpowiada buddyzm zen.

Dlatego myslalam o wyjezdzie do Japonii. Na razie jednak to chyba nie jest realne, bilet jest strasznie drogi, o ile rodzina nie zaplaci.

Poza tym faceci... wymoczki :roll:

martamaua > 09-03-2006, 22:54

No te ceny sa przerazajace.

Ciekawe czy wiza tam potrzebna.

Ja wlasnie czytam sobie o pracy w Japonii czy wolontariacie zeby poznac inne mozliwosci.

Nawet stypendia uczelnie daja.

Zawsze jakies wieksze szanse wyjazdu sa

Gość > 10-03-2006, 11:40

Marta, mysle ze ty tez bys wolala upodabniac sie do zachodu niz doceniac "wartosci" kraju ktory kobiete za nic mial...

bahaha20 > 10-03-2006, 16:14

Marta, wiza niepotrzebna ale jak nie chcesz pracowac. Sprawdzalam kiedys bo chcialam na krotko tam jechac jako turystka a tak wlasciwie to sobie pooperowac.

Gość > 10-03-2006, 16:48

a dlaczego ten ostatni problem nie jest w watku o krajach egzotycznych? :lol:

Pigwa > 10-03-2006, 18:19

No ja tez sie zastanawiałam cio mój problem ma wspólnego z japoni? :roll:

Yoanna > 10-03-2006, 18:21

heheh no ja nie wiem :wink:

moze jakis japonczyk ci pisany? :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna