-
-
Re: zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci
ewela522 > 09-09-2012, 21:06
Jak tutaj czytam o tym wszystkim, większość fajnych zapewnień przez rodzinkę to aż nie moge uwierzyćZazdroszczę, ja obecnie jestem po 1 przygodzie z au pair i planuje za jakieś 2 lub 3 lata do USA, ale boję się troszkę powodzenia kolejnym! -
Sharon > 12-09-2012, 22:29
Serio, to co sie tu czyta to taki rasowy American dream. Huhuhu, mam nadzieję, że też trafię w podobnie miejsceChociaż jeśli bede miała wybór między miejscówką a dogodnym dla mnie wiekiem dziecka... Cóż, wybiorę to drugie, wiadomo. -
Madlene > 20-10-2012, 4:10
Co dostajemy...Oczywiście wyżywienie i własny pokój. Wiadomo, ze w weekendy samemu wydaje się na jedzenie i inne (kawa kosztuje mnie kolo 5$, jakiś obiad kolo 15$)
Dostałam telefon za którego rachunki nie place.
Nie mam samochodu do dyspozycji ( akurat byłam bez prawka podczas matchu a to rodzina nie potrzebuje au-pair-kierowcy ) ale host rodzice zawożą mnie na stacje, na zakupy, do pobliskich miasteczek itp.
Za bilet do NYC place 23$ w dwie strony.
Kosmetyki na start dostałam.
Jeśli chodzi o meetingi to tez trochę kosztują bo np. w listopadzie będzie to wycieczka na przedstawienie na Brodwayu i będzie kosztować mnie 50$ + bilet 23$ = 73$. Pewnie dojdzie do tego jakaś kawka i może wspólny obiadek.
Akurat podałam cenę jednego z najdroższych meetingówczęsto jest to spotkanie w domu koordynatorki, na plaży czy w kawiarni.
Siłownie mam za darmomam wyrobiona kartę- wciskam numer, odciskam palec i wchodzę. -
balbina > 20-10-2012, 14:56
what?!
W weekendy samemu wydaje się na jedzenie? Pierwsze słyszę ;ooo -
agnieszka89 > 20-10-2012, 14:59
Może chodziło o to że zazwyczaj się wychodzi na całe dnie, to wiadomo że się je na mieście i trzeba trochę kasy wydać -
Madlene > 20-10-2012, 22:41
Tak, tak. Miałam na myśli to, ze jeżeli jedziesz gdzieś we własnym zakresie na cały dzień czy na wycieczkę to sama za siebie płacisz no chyba ze weźmiesz jedzenie z domuJak zostaje w domu na weekend to zazwyczaj host rodzice zabierają mnie do restauracji. -
alesliw > 20-10-2012, 22:47
[quote name="Madlene"]Jak zostaje w domu na weekend to zazwyczaj host rodzice zabierają mnie do restauracji.[/quote]
Jejku, trafiła Ci się cudowna rodzinka. -
Jarzebinka > 23-10-2012, 16:01
Wow dziewczyny, w tym wątku naczytałam się o samych superlatywach. A czy są au pairki, którym pokój nie odpowiada? Dostały klitke bez okien i łazienkę dzielą z hostami? -
californiadreaming > 23-10-2012, 20:33
[quote name="Jarzebinka"]Wow dziewczyny, w tym wątku naczytałam się o samych superlatywach. A czy są au pairki, którym pokój nie odpowiada? Dostały klitke bez okien i łazienkę dzielą z hostami?[/quote]
Klitka bez okien jest raczej wbrew regulaminom, więc jeśli ktoś rzeczywiście tak ma, to może warto porozmawiać o tym z LCC/AD. -
alesliw > 23-10-2012, 21:36
gdzieś przeczytałam że agencje w USA (więc zapewne tez w innych krajach) sprawdzając potencjalne rodzinki odwiedzają ich dom i oceniają pokój oraz warunki dla przyszłej au pair... więc klitka bez okien chyba by nie przeszła (jesli wyjezdza sie przez agencje).