• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kieszonkowe w Hiszpanii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Kieszonkowe w Hiszpanii

• Kieszonkowe w Hiszpanii
  • Re: Kieszonkowe w Hiszpanii

cookiemonster > 18-04-2014, 15:53

I do kiedy zostajesz? Powiedz mi, jak to jest z tymi Katalończykami, porozumiewasz się z nimi po hiszpańsku czy tylko po katalońsku chcą nawijać?

Kurczę, dostałam kolejną ofertę od rodziny 150e/miesiąc do trójki dzieci... Czyli nie jest to rzadkość.

alciak > 23-04-2014, 19:33

Dziewczyny, pisze z jedna babeczką, wydaje sie spoko, ale dzieciaków jest aż czwórka, w tym tylko jedna dziewczynka. Dzieci 1-6 lat. mieszkają w Katalonii, ile powinnam "chcieć" zarabiac? Nie wiem jeszcze ile godzin tygodniowo i jakie obowiązki, ale padlo pytanie o to ile chcialabym zarabiać i coś wypadałoby napisac

pariolla > 23-04-2014, 19:46

<B><s></s>alciak<e></e></B> wydaje mi się, że zarobki zależą głównie od obowiązków i godzin to różnica czy będziesz z nimi 3 czy 8 godzin dziennie.więc na Twoim miejscu spytałabym o to, ale jeśli nie, to możesz napisać, że ciężko Ci powiedzieć, bo nie wiesz jeszcze nic o obowiązkach i godzinach pracy ale proponowałabyś ileś tam, bo jednak czwórka dzieci wymaga więcej uwagi, zaangażowania itp. 

ja będę dostać 90e/tygodniowo, przy trójce chłopców, mama w domu.. więc trafiłam całkiem okej..  
    na Twoim miejscu 'celowałabym' podobnie

alciak > 24-04-2014, 17:52

pariolla, z tego co czytałam to przeciętna stawka w Hiszpanii to 50-70e. Jestem w trakcie rozmow z inną rodzinką, tym razem 2 dzieci, ale również Hiszpania i babeczka zaproponowała mi 70e, z tym że wlasnie nie rozmawiałyśmy jeszcze o obowiazkach, ale dzieci są dość duże wiec wydaje mi się ze byłabym tam raczej housekeeper niz nianią 90e to całkiem sporo Zazdroszczę

ka.wa > 24-04-2014, 23:27

przy czwórce powinnaś wziąć 100 euro, oczywiście jeśli zajmujesz się wszystkimi.
    Ja np. przeprowadzam się do rodziny z trójką, ale zajmować się bd jednym.
    Więc musisz się dowiedzieć jakie mają wymagania, żeby myśleć o kieszonkowym.

alciak > 25-04-2014, 2:12

No tak, racja <B><s></s>ka.wa<e></e></B>, Dzięki dziewczyny za pomoc!

Angus9 > 18-05-2015, 15:35

80 euro wystarczy w zupełności.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia