-
-
Re: wiza-jak wygląda spotkanie z konsulem?
kasik > 16-06-2005, 12:19
Ide we wtorek 21.06 po wize :!:
I mam takie pytanko: czy bralyscie ze soba cos oprocz indeksu i tych formularzy wizowych, ktore dostalyscie z biura? Mam na mysli cos w stylu wyciagow z konta rodzicow lub zaswiadczen z ich pracy. Bo juz sama nie wiem czy takie papierki beda mi potrzebne :? -
NELTILIA > 16-06-2005, 14:51
wiesz, ja bylam wczoraj no i zabralam dodatkowo (tak w razie czego)wyciag z konta mamy i zaswiadczenie z mojego uniwersytetu ze jestem studentka (heh za ten maly swistek zaplacilam w dziekanacie 10 PLN - do czego to juz dochodzi..., no ale trudno) no i mialam jeszcze ze soba stary paszport, bo w formularzu DS-157 (chyba) jest taka pozycja, gdzie chca zebysmy wymienili wszystkie granice panstwa, ktore przekroczylismy w ciagu ostatnich 10 lat. No a ja mam od kwietnia nowy paszport i nie wiedzialam co napisac. Ale laski z mojej agencji powiedzialy zeby wpisac nazwy panstw i daty ze starego paszportu no i wziac go ze soba, bo na wypadek gdyby byla taka koniecznosc to zebym mogla im to udokumentowac...
No i okazalo sie ze nie bylo takiej potrzeby. Poprosili jedynie o pokazanie indeksu -
Emm > 16-06-2005, 15:54
[quote name="NELTILIA"] gdzie chca zebysmy wymienili wszystkie granice panstwa, ktore przekroczylismy w ciagu ostatnich 10 lat. [/quote]
znowu???Boze, pamietam jak przy w&t sie z tym meczylam!Az tate zaangazowalam, zeby rozszyfrowywal pieczatki i daty w paszporcie.
A serio-oni chyba jaja sobie robia, wypisywac wszystkie granice od 10 lat.
Mialam nadzieje, ze przy au pair mnie ten zaszczyt ominie(( -
MONIKA > 16-06-2005, 16:50
Nie ominie Cie, ale nie martw sie, ja wpisalam "na oko", jak pamietalam i sie nikt nie czepal. -
Emm > 16-06-2005, 19:31
Monka, ja mialam kilka razy tranzyty autokarowe, po drodze 4, 5 panstw. Wtedy sie meczylam pol dnia, a teraz?Pier.dole to, wpisze na odwal sie, a jak sie nie spodoba to powiem , zeby sami sobie sprawdzili. -
MONIKA > 18-06-2005, 0:18
Nio mowilam, ja tez tak mialam, wizyta na Wegrzech ze Slowacja, Czechami i Austria. Albo chocby Wlochy czy Grecja. Ale daty tylko rocznikowe wpisalam, a panstwa "na oko". Nikt nic nie mowil. :lol: -
kasik > 20-06-2005, 21:49
Trzymajcie mnie :!:
To juz jutro :twisted: -
ewelinka > 20-06-2005, 21:51
kasika jutro po wize starujesz do konsula?? wow fajnie ja tez bym juz chcial a wiesz juz kiedy bedziesz leciec?? -
kasik > 20-06-2005, 22:07
Tak to juz jutro! Ale mowie wam szczerze, ze sie boje
Lece 18 lipca, kurcze mysle, ze zleci szybciej niz to sobie wyobrazam. Tylko ta wiza...o jak ja bym chciala zeby bylo jutro o tej porze :twisted: -
NELTILIA > 20-06-2005, 23:02
kasik nie boj dupci, zobaczysz ze wszystko bedzie oki!!! Mowie Ci, to zwykla formalnosc!!! Wiadomo ze jedziesz w charakterze au pair, wiec nie ma sie czym martwic...
Ja tez mialam lekkie straszonko "dzien przed", ale to chyba naturalne.. pomysl tylko co bedzie w dzien przed wlotem, a nastepnie tuz przed zobaczeniem sie z rodzinka, potem pierwsza noc..., pierwszy dzien pracy.., itepe.. Wszystko mija, zobaczysz bedzie dobrze!!!
trzymam kciuki a Ty dziel sie jutro wrazeniami