-
-
Re: Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)
Gobarakago > 02-05-2011, 18:46
Uff, wygląda na to, że zagadka 'wpisowego' została rozwikłana -
rosario > 02-05-2011, 19:14
super, ze nia ma zadnych oplat
takze wkrotce i ja sie tam zarejestruje -
Piotr > 02-05-2011, 22:11
Tak za free jest kilka dni temu się rejestrowałem pisało że trzeba podać numer karty.To przez jakieś 4 dni się nie logowałem dziś się zalogowałem i już normalnie pisałem z osobami a oni do mnie więc jest za free.Ale wyglądało jak by było jakieś wpisowe ale jednak nie jest za darmo.Bardzo fajna strona polecam. -
rosario > 02-05-2011, 23:17
git
widocznie trzeba olac sobie ta prosbe o numer kart,oplate itd i po prostu korzystac -
zlosnica > 03-05-2011, 0:15
Sluchajcie, a jaka jest główna idea tej wymiany? Tzn. rozumiem o co w tym chodzi- jedzie się do innego kraju, nocuje u osoby goszczącej, czasem można spędzić razem czas, ale czy ja, nocując u kogoś, zobowiązuję się przyjąć go do siebie w zamian? Chętnie bym założyła tam konto, no ale mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu z tatą i siostrą, więc goszczenie ewentualnego obcokrajowca nie wchodziłoby w grę... -
rosario > 03-05-2011, 0:16
z tego co wiem, to nie jest to na zasadzie wymiany, ze musisz przyjac potem kogos u siebie -
zlosnica > 03-05-2011, 0:39
No to wygląda fajnie, ale myślisz, że to w porządku, jeśli ktoś później zapyta czy może u Ciebie nocować- odmówić? Czy może po prostu pomóc mu wtedy załatwić u kogoś nocleg, albo jakiś tani hostel...? Pytam, bo nie chcę zakładać konta i wyjść na chamaa wydawało mi się, że zakładając tam konto zobowiązuję się do udostępnienia "kanapy" w swoim domu -
rosario > 03-05-2011, 0:56
nie wiem jak dokladnie dziala ta strona, ale moze jest cos takiego, ze jakos w profilu da sie okreslic czy ma sie mozliwosc przenocowania kogos etc
ale przeciez odmowienie komus to nie jest jakies obrazliwe ani chamskie... jesli po prostu nie masz do tego warunkow. a ten pomysl z pomoca zalatwienia noclegu u kogos znajomego jest bardzo dobry wedlug mnie, aczkolwiek wcale nie musisz byc zobowiazana do szukania miejsca dla kazdego, kto sie do ciebie 'zglosi'bo co, gdyby np. co tydzien ktos chcial przyjezdzac do twojego miasta i cie prosil o goscine? wlasnie - w takiej sytuacji można by tez odmowic z wiadomych przyczyn, i wcale nie jest to 'na chama' moim zdaniem -
dosiunia > 03-05-2011, 11:38
to jest tak, że jak do kogoś jedziecie, to nie zobowiązujecie się do nocowania go u siebie, tę opcję ustala się albo podczas rejestracji albo później, ja już nie pamiętam i można ją zmieniać na bierzącojak mojej współlokatorki nie ma w domu to ustawiam, że mam kanapę, a jak przyjeżdża to zaznaczam, że nie i okej -
rosario > 03-05-2011, 13:02
aa, no wlasnie tak sie spodziewalam, ze mozna sie jakos zdeklarowac co do mozliwosci udzielenia noclegu. coraz bardziej mi sie podoba ta strona heh ; )