-
-
Re: Co robić?!?!?!
Piotr > 19-04-2011, 20:34
Zgadzam się z Nathalie masz już sprawdzoną rodzinę z nimi będziesz się czuła jak przysłowiowa ryba w wodzie.
Jeżeli koniecznie chcesz zmienić otoczenie to też może być dobry pomysł ale już takiego kontaktu z rodzina nie będziesz miała.Tamci cię znają ty ich wiesz na co możesz sobie pozwolić,a zanim poznasz nowe osoby minie trochę czasu i nie wiadomo jaki kontakt będziesz miała z nimi.Ja bym został ze starą rodziną nie wiem czym się kierujesz że chcesz zmienić rodzinę nie znam powodu,jeżeli bardzo chcesz być w innym miejscu i będziesz żałować że zostałaś ze starą rodziną to próbuj z nową.
Dziewczyny mam pytanie (zadam go tu)
Może wiecie jak w Gawo przechodzi się test sprawdzający angielski jak przebiega (dodam że w CC było ok. zaliczyłem że tak powiem).Następnie szkolenie z zakresu psychologii opieki medycznej i pierwszej pomocy.
Kurs językowy przygotowujący do pracy jako au-pair.Jak to przebiega???.
Miałem z CC jechać do USA ale to nie wyjdzie więc z gawo do Anglii lub Holandii wolał bym Holandię ale nie będę miał angielskiego tak na co dzień jak w Anglii.Na ulicach w sklepach holenderski,znaczy 90% potrafi angielski ale rozmawiają w ojczyznym języku.
Może ktoś wyjeżdżał z gawo i opisał by mi jak to przebiega.Trzeba jechać do ich do biura? czy wszystko na odległość się da?.Ogólnie jak wygląda ten test,dobrze by było wiedzieć,łatwo go zdać,słowo test kojarzy się że nie będzie łatwo i chyba nie tylko ze mną tak jest -
Nathalie > 19-04-2011, 22:58
A nie mysles o Szwajcarii?(tak, wiem, jadę tam i wszystkim polecam^^) Tam jest zapotrzebowanie na mężczyzn au pair(jak wspomniałam wcześniej). Szukaj jeszcze na własna rękę -
Piotr > 21-04-2011, 9:55
W Szwajcarii to raczej język niemiecki,a ja zdecydowanie na chwilę obecną chcę angielski,w przyszłości może hiszpański,a niemiecki raczej odpada.
Opłaciłem pierwszą ratę 350zł w gawo już mi szukają rodziny(tak pisali),jeszcze test angielskiego ale tego jest chyba z 50 str.jeszcze raz pytam ktoś wyjeżdżał z gawo,test nie jest trudny ale trochę zawiły,zakręcony.
Rozwiążę go ale dużo tego wolał bym rozmowę jak w CC nawet przez telefon,co mi da test tam nie będę czytał czy pisał tylko rozmawiał.Będąc w europie au-pair,rodzina nie opłaca kursu językowego chyba że chcą tak mnie gawo powiadomiło.Materiały opisujące jak się opiekować dziećmi w każdym wieku (też dostałem) koło 50str.ale to bardzo pomocne będzie.Więc rok spędzę w Anglii gdzie dużo polskich au-pair co mnie cieszy.