-
-
Re: Trudna sytuacja!! Co robic???
rosario > 06-05-2011, 21:49
[quote name="mona_lisa"]Więc spróbuj się powygłupiać z tą małą, podpytaj co by chciała z Tobą robić. Wyobraź sobie,że masz tyle lat ile ona i poszalejcieJak mała się zacznie śmiać to może i mamuśka wyluzuje [/quote]
dobra rada! zgadzam sie, ze jak matka zobaczy, ze malutka sie dobrze z toba bawi i cie naprawde lubi, to i ona zmieni nastawienie do ciebie
wiem, wiem, ze trudno jest robic dobra mine do zlej gry, ale sprobuj chociaz. bo ta hostka na pewno czesciej mysli o rematchu jak widzi cie smutna i w ogole.. -
alexandra085 > 06-05-2011, 22:13
sluchajcie a sadzicie, ze moze byc dobrze jak baba jej daje czas na "zmiane" ? no cholera ?! co pewnego dnia stwierdzi ze juz jest super? bo ja sadze ze ona i tak zrobi rematch skor twierdzo ze nie ma chemii (?).
Co do usmiechu, niestety tam wszyscy non stop sie usmiechaja...iestety bo ten usmiech czesto jest nieszczery. ja tez na poczatku bylam ciagle pytana przez znajomych czy jestem zla, bo nie usmiechalam sie...wiecie to po jakims czasie nauczylam sie tego usmiechu, oczywiscie nigdy nie dorownalam Amerykanom -rzecz jasna hehe. Po prostu tam tak jest... -
alexandra085 > 06-05-2011, 22:29
ja bym pomyslala sama nad rematch - z Twojej strony... -
Majeczka123 > 06-05-2011, 23:53
Mona_lisa ma racje. Sprobuj sie powyglupiac z ta mala, pozartowac. A nuz sie okaze ze swietnie zaczniecie sie dogadywac i hostka da sobie spokoj z tym czepianiem sie. A jak to nie poskutkuje to przynajmniej nie bedziesz miala pretensji do siebie, ze sie nie staralas. I niech sobie szukaja kogos innego -
chorągiewka > 07-05-2011, 2:57
Hej dziewczyny, ale cały sęk tkwi w tym, że z moją kijanką dogaduje się świetnie, bawimy się, gramy w piłkę, chodzimy na spacery itp Mała nie traktuje mnie jak zło konieczne. Matka tego nie widzi bo jest w pracy. Nie wiem właściwie o co jej chodzi... To działa w ten sposób, że wszystko jest fajnie dopóki matka nie wróci z pracy, wtedy ja najczęściej juz konczę pracę, dzieci konczą jesc kolację, a ona wparowywuje i mi wali z pretensjami w głosie 20 różnych informacji... Spróbuję się jeszcze jakoś tu przestawić, jak nie wyjdzie zmieniam rodzinę i tyle... -
mona_lisa > 07-05-2011, 13:49
[quote name="chorągiewka"]z moją kijanką [/quote]
hahaha rewelacyjne określenie
to mamusia wtedy jest ropucha :mrgreen: i to by się zgadzało
To o co babka ma do Ciebie najwięcej pretensji skoro mała jest zadowolona? Przecież obywatelstwa na brazylijskie sobie nie zmienisz :] -
chorągiewka > 09-05-2011, 17:53
Jakoś na razie jest ok ale boję się, że ona juz podjęła decyzję o zmianie au pair, mimo, ze powiedziała mi, że daje mi czas do czerwca....
Prawko zdałam za pierwszym razem. 50 pytań, 4 odpowiedzi, z czego tylko jedna poprawna. Można było zrobić 8 LUB 10 błędów - nie wiem dokładnie. Pytania trudne, typu ile wynosi grzywna za nie przejście serwisu i podane kwoty od - do. Nie dało się spamiętać tego wszystkiego - ale jakoś zdałam. Czas nieograniczony. Zapłaciłam tez za to 22$ (pewnie za zdjęcie, które robią na miejscu, nie można brac swojego). Moja hostka jest w szoku, ze mi się udało od razu zdać, powiedziała mi, że niektóre operki zdają po 16 razy... chociaż tyle dobrego. Dokument dostałam od razu, czyli wróciłam do domu już z prawkiem... -
mona_lisa > 09-05-2011, 18:19
Gratuluję zdania prawka!Może jak hostka była taka zdziwiona, że inne tyle razy zdają, a Ty hop za pierwszym razem, to dojdzie do niej,że jesteś wyjątkowo utalentowana i jednak się do Ciebie przekona.. Do czerwca jeszcze trochę czasu więc może się kobitka rozkręci. -
Majeczka123 > 09-05-2011, 21:21
Gratuluje!!! Super ze zdalas! A powiedz mi Ty dostalas jakies materialy (np. jakas ksiazeczke razem z zaznaczonymi dobrymi odpowiedziami) z ktorych sie uczylas? Chodzi mi o to czy to wyglada jak w PL ze masz ksiazeczke, w ktorej jest kilkaset testow z odpowiedziami a,b,c i uczysz sie tego, a potem wybieraja kilkanascie pytan z tego na egzamin. -
chorągiewka > 09-05-2011, 21:36
hej dzięki! :-)
dostałam tylko i wyłącznie książkę Przepisy ruchu w stanie NJ, nic więcej. Musiałam ją przeczytac i wszystko zapamiętać, po angielsku oczywiście...