• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kalifornia- łączmy siły!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Spotkania

• Kalifornia- łączmy siły!

• Kalifornia- łączmy siły!
  • Re: Kalifornia- łączmy siły!

Benna > 19-03-2012, 14:48

Hej pewnie znacie wiele aupair z SF, czy może któraś z Was opiekuje się lub opiekowała, lub dostała ofertę od rodziny w SF z trójką dzieci (7,5,2)?

Carol > 19-03-2012, 17:35

Hej dziewczyny Zrobię taką małą autoreklamę. Właśnie przeprowadziłam wywiad z Chilijską dziewczyną, która pracowała jako Au pair w USA 11 lat temu

http://blog.aupairgarden.com/10-questio ... years-ago/

Może na coś się przydadzą jej wskazówki

misiajabuszko > 27-03-2012, 0:54

a ja się szykuję na październik bardzo chętnie zapoznam polskie koleżanki

Efka87 > 27-03-2012, 11:52

witamy, witamy a na jakim etapie jesteś?

misiajabuszko > 27-03-2012, 17:30

znalazłam rodzinę...i zapisałam się na to forum coby się poradzić jak to dalej rozegrać- dostałam adres strony internetowej pewnej agencji która podobno to załatwi....ale.....nie wiem jak ich zweryfikować przez skypa mamy rozmawiać w przyszłym tygodniu, zobaczymy..... jakieś porady dla początkujących w usa?

Astrid > 27-03-2012, 18:38

Hmm to da się wyjechać do USA bez agencji? Znaczy bez wcześniejszego aplikowania tutaj, w Polsce? Nie chcę podawać złych info ale wydawało mi się, że nie.

Dziewczyny, właśnie zaczęłam "proces matchingu" i maaarzę żeby znaleźć się w tej okolicy *.*

Tośka > 27-03-2012, 18:42

misiajabuszko... ja tak samo kiedys mialam w sensie ze jeszcze niedawno .. dwie rodziny do mnie pisaly wszystko wydawalo sie takie fajne i proste... tak samo podaly jakies namiary na agencje ktora zajmie sie zalatwianiem mojej wizy.. tylko cos mi nie pasowalo i postanowilam to sprawdzic .. i nie mylilam sie .... okazalo sie ze te rodziny to SCAM.. czyli wszystko co pisali bylo nie prawdą ... okazali sie zwyklymi naciagaczami.. wysylali zdjecia rodzin sciagnietych z internetu .. itp... a tak naprawde chodzilo tylko o wyludzenie pieniedzy .. z mojego doswiaDCZENIA RAdze ci wszystko dokladnie sprawdzic baaaaaardzo dokladnie ..... bo moze sie okazać ze to SCAM wredny i bezlitosny SCAM.. i to co wydaje sie byc realne okaze sie tylko zwyjlym zludzeniem.. a przez to mozesz wiele stracic...

misiajabuszko > 28-03-2012, 20:09

wiem, wiem....z Filadelfii ostatnio taką miałam propozycję że tylko mam się zgłosić pod podanego maila i oni już wszystko załatwią- powoływali się na au pair in america....cóż, powiedziałam że zanim rozpocznę negocjacje to chcę ich i dziecko zobaczyć przez skypa- nie mam odpowiedzi do dzisiaj

a ci z San Francisco i zdjęcia mają jakieś inne i nie podali maila tylko adres strony i sami chcą najpierw pogadać przez skypa...nie wysyłam danych osobowych i pieniędzy nigdzie, zobaczę dzieciaki to się zastanowię jak to dalej rozegrać....pytałam w innym wątku ale może tu słyszeliście o stronie/agencji www.aupairinter.webs.com

i może wiecie czy to rzeczywiście tak można rodzinę sobie wybrać a potem poprosić agencję o zaaranżowanie wszystkiego, czy jednak najpierw nie mam wyjścia muszę wybulić tę parę setek i modlić się żeby kogoś sensownego mi wybrali?

Efka87 > 11-04-2012, 14:03

Dziewczyny! No to 24 maja moja stopa stanie na kalifornijskim lądzie!

Kto chętny na meeting na początku czerwca?

aaliyah108 > 16-04-2012, 7:37

ja jestem chetna Efka! zwerbuje sie jeszcze wiecej Polek zeby Cie powitac
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia