• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

laptop notebook internet

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• laptop notebook internet

• laptop notebook internet
  • Re: laptop notebook internet

dosiunia > 05-06-2012, 14:36

moja exhostka kupila tablet dla dzieci... ok.

ja ogolnie nie polecam jesli dużo piszesz, bo to jest porażka, długo zajmuje i nieprecyzyjne.

Coś jak korzystanie z dotykowego telefonu i zwyklego.

poza tym wg moich doświadczeń to chyba nie można korzystać np ze skajpa i przeglądarki jednocześnie...

gatta > 05-06-2012, 15:23

Ja korzystam z ipada i nie narzekam. Oczywiście, nie zastąpi ci to w pełni komputera, ale dla mnie okazał się to strzał w dziesiątkę. Przyjechałam tu z myślą o kupnie nowego netbooka, ale host dał mi na kilka tygodni swojego ipada do przetestowania i potem kupiłam własnego. Nie wiem jak na innych tabletach, ale na moim pisze się bardzo wygodnie (czasami autokorekta bywa irytująca, ale zawsze można ja wyłączyć)- książki może bym na nim nie napisała, ale dluuuuugie mejla do przyjaciółki jak najbardziej. Co do skype, to faktycznie, jeśli z kimś rozmawiasz i chcesz równocześnie mieć otwarta przeglądarkę to tracisz obraz- wciąż wszystko słychać, ale ty nic nie widzisz, a osoba z która rozmawiasz ma (zdaje się) zatrzymany obraz.

Zastanów się w jaki sposób będziesz korzystała i komputera- ja potrzebowałem go wyłącznie do internetu (pisanie, czytanie, oglądanie) i sprawdza się doskonale. Do tego miliardy aplikacji, które umilaja/ułatwiają życie.

olasia > 05-06-2012, 20:15

[quote name="gatta"]Ja korzystam z ipada i nie narzekam. Oczywiście, nie zastąpi ci to w pełni komputera, ale dla mnie okazał się to strzał w dziesiątkę. Przyjechałam tu z myślą o kupnie nowego netbooka, ale host dał mi na kilka tygodni swojego ipada do przetestowania i potem kupiłam własnego. Nie wiem jak na innych tabletach, ale na moim pisze się bardzo wygodnie (czasami autokorekta bywa irytująca, ale zawsze można ja wyłączyć)- książki może bym na nim nie napisała, ale dluuuuugie mejla do przyjaciółki jak najbardziej. Co do skype, to faktycznie, jeśli z kimś rozmawiasz i chcesz równocześnie mieć otwarta przeglądarkę to tracisz obraz- wciąż wszystko słychać, ale ty nic nie widzisz, a osoba z która rozmawiasz ma (zdaje się) zatrzymany obraz.

Zastanów się w jaki sposób będziesz korzystała i komputera- ja potrzebowałem go wyłącznie do internetu (pisanie, czytanie, oglądanie) i sprawdza się doskonale. Do tego miliardy aplikacji, które umilaja/ułatwiają życie.[/quote]

Ja też korzystam z iPada, ale wzięłam też ze sobą laptopa. Tablet bardzo przydaje się przy weekendowych wyprawach, kiedy nie trzeba targać ze sobą całego laptopa, a wytrzymuje spokojnie na baterii jakieś 9 godzin używania. No i ja, z racji nieposiadania dobrego aparatu, robię nim zdjęcia (wiem, jak to czasem wygląda :-D http://www.buzzfeed.com/daves4/places-y ... th-an-ipad). Świetny do przeglądania internetu, oglądania filmów w autobusie, czytania książek (nie brałam żadnej książki ze sobą, mam je w formie ebooków - oszczędza się sporo wagi bagażu). Dzisiaj za jego pomocą kręciłam z dziećmi filmik. Także jeżeli masz możliwość, ja bym brała, to ogromna wygoda. Do pisania na tablecie dosyć szybko się przyzwyczaja, ja w sumie nie widzę teraz różnicy. Problem z iPadem jest taki, że nawet, żeby podłączyć pendrive'a potrzebna jest specjalna przejściówka i samo urządzenie jest mało kompatybilne z czymkolwiek, więc jeżeli chciałabyś mieć tylko tablet, zamiast laptopa, polecam rozejrzeć się za czymś innym niż iPad (coś od ASUS'a?). Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem

Emisiulek > 06-06-2012, 23:38

Witam wszystkich! Jestem tu new

18.06 wylatuję do NYC na au-pair - LOT-em bezpośrednio Wheeeeeeeeeeeeeeeeee ...

W związku z tym, chciałam zapytać osoby, które były w USA i które brały ze sobą z PL laptopy. Jak przebiega odprawa? Czy wystarczy, że wyjmą lapka, przejedzie przez prześwietlacz i po sprawie, czy sprawdzają elektronikę jakoś bbbbbbbaaaaaaaardzo dogłębnie i wnikliwie? Pytam, bo gdzieś na forum przeczytałam (szczerze, to nie wiem czy był to żart czy ktoś faktycznie pisał prawdę), że celnicy mogą np chcieć włączyć lapka i sprawdzić czy nie mam nielegalnego oprogramowania albo jakichś plików...co o tym sądzicie?Chyba by musieli na prawde mieć jakieś szczególne podejrzenie, żeby to zrobić, choć osobiście uważam, że byłaby to ogromna przesada i ingerencja w privacy... bardzo chce wziąć lapka ze sobą, ale mam stresa.... kurcze :/

Z góry dziękuję za info linki i wszelkie takie.

Pozdrówka

Emi

angelaa > 07-06-2012, 0:02

wydaje mi się, że taki temat już był i zaraz go poszukam i przeniosę ten, ale najpierw Ci odpowiem. Czasami (chyba zawsze) podczas odprawy należy jedynie włączyć komputer aby pokazać, że ma on spełniać swą rolę. Nie będą Ci sprawdzać co na nim masz mnie podczas odprawy uruchomił się do momentu wyboru oprogramowania i wtedy kazali mi go już wyłączyć także nie martw się!

prettyvisitors > 07-06-2012, 0:23

Mojego wgl nie sprawdzali. Dałam torbę, zapytali czy mam laptopa i kazali go dać na osobną 'tackę'. Prześwietlili osobno torbę i laptopa, i było po sprawie.

Emisiulek > 07-06-2012, 12:28

ale to w usa na lotnisku tak robią? no ale to każdemu tak robią?przecież tam jest tyle ludzi do odprawienia, że nie ma na to czasu:| no nie?no to sie zestresiłam....naklejki na dole windowsa żadnej nie widze....ale zapytam bratka, w koncu informatyk to może coś poradzi. kurcze...na prawdę się boję o tego laptopa...://///////// co to kogo obchodzi jakiego mam lapa kurdeeeee:/ ehhh it's a weird world. no nie wyobrażam sobie nie mieć go ze sobą....

ten patent na zużycie baterii i wlożenie zasilacza do głównego jest dobry;D

dzięki wielkie za info

Emi:]

angelaa > 07-06-2012, 13:11

nie wiem jak jest w USA (tutaj musi się wypowiedzieć jakiś fachowiec), ale raczej prześwietlają Ci torbę tylko raz - na lotnisku, z którego wylatujesz, chyba że masz przesiadki. nie panikuj

Emisiulek > 07-06-2012, 13:22

Oj no co na prawdę mam stresa, boooo nie chce problemów. Lecę bezpośrednio z Wawy do NYC.

KTOŚ KTO LECIAŁ DO US and A I BRAŁ LAPKA PROSZONY O ZDANIE RELACJI Z PODRÓŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLEASE

jak latałam do Hiszpanii, to na luziku tylko lapka prześwietlali i nie było żadnych jazd. O USA słyszałam różne takie, więc dlatego włącza się panic

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

tobec > 07-06-2012, 14:33

Dziewczyno nie panikuj

Ja z moim zrobię tak: (fakt faktem mam oryginalnego windowsa, ale pwłno nielegalnych plikow w nim ) upchnę gdzieś w podfolderach w moim komputerze albo i gdzieś na pulpicie wszystkie filmy i muzykę, a przecież ochroniarze na lotnisku czy tam przeszukiwacze (whatever) chyba informatykami nie są, co nie? ;D i nie będą Ci przetrzepyać całego laptopa.

Ja się w ogóle zastanawiam czy jest sens brania laptopa do USA. Sama mam plan by zafundować sobie macbooka tam, no ale jakiś kontakt do tego czasu z Polską trzeba mieć.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia