• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Do tych ktore wyjezdzaja do Londynu

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Do tych ktore wyjezdzaja do Londynu

• Do tych ktore wyjezdzaja do Londynu
  • Re: Do tych ktore wyjezdzaja do Londynu

Lunax > 08-10-2009, 14:36

Dziewczyny bo wy tak o tych bieltach tu piszecie, orientujecie sie ile kosztuje Bus Pass dla studentow ( tzn mam legitymacje szkolna ze szkoly jezykowej), mozecie pomoc?

tasia > 08-10-2009, 16:30

Poczytalam troche i ni w zab nie moge dojsc skladu z tymi kartami oyster. Jakis ciolek jestem czy cos. Jestem 2 tyg w Londynie (Epsom). Do szkoly mam jakies pol godz autobusem i narazie placilam £2 (!!!) za droge w jedna strone. Poprzednia operka zostawila karte oyster, na poczatku nie wiedzialam co to, i moze w koncy bym jej uzyla. Tylko nie wiem jak. Moze mi ktos wytlumaczyc jak to ma byc? Cos jeszcze musze kupic? A jesli bede jechac do Londynu na Viktorie to cos jeszcze musze miec? W ogole to jest jedna karta czy sa jakies rodzaje. Moze mi ktos wyjasnic 'po polsku', a jak nie to gdzie moge sie szczegolowo dowiedziec. Juz mam dosc tego bulenia, bo kazdego funciaka wydaje z ciezkim sercem a jeszcze trzeba splacic druga polowe za szkole. No idzie sie pociac zanim tego wszystkiego sie naucze.

Pozdrawiam

Lunax > 08-10-2009, 16:40

Jesli chodzi o oyster card to poprostu musisz ja ladowac w takich automatach, ona zazwyczaj sa na stacjach metra, wkladasz bilno albo coins... A obsluga bardzo prosta, bo mozna wybrac jezyk polski, wiec na poczatek sprwe masz ulatwiona...

Hmm tak Ci to wytlumacze.. Idziesz do tego automatu przykladasz swoja carte pozniej wybierac 'next customer' na dole masz jezyki to wybierasz polski.. dalej pisze zeby wybrac czy to jest jednrazowa czu innaczej wiec wybierasz gotowka-jednaraowo ( cos w tym stylu) pozniej musisz wybrac jaka kwote wplacasz, nastepnie wkladasz banknot do 'dziurki' znow musisz przylozyc oysterke do tego urzadzenia ( tam masz narysowane to miejsce chyba na niebiesko jest) no i masz kase..

Wiem tak napisane OMG O.o ale spiesze sie...

Jesli cos zle napisalam to prosze o poprawienie..

Dzieki tej karcie za przejazd placisz tylko jednego £

Yoanna > 08-10-2009, 22:03

a jezeli nie masz stacji w poblizu to czesto oyster mozna doladowac w tych roznych malych sklepikach. wtedy po prostu mowisz do sprzedawcy ze chcesz top up swoja oysterke i mowisz za ile.

nie wydaje mi sie zebys miala znizke dla studentow. ile masz godzin ang w tygodniu? ja jak bylam w koledzu to tez mialam student id ale do znizek na busy to nie upowaznia. jak aplikowalam o ta karte to sie to robilo przez strone uczelni (studiuje tu wiec moge miec student oyster) - wysyla sie zdjecie, placi karta 5 funtow bodajze i po paru dniach przysylaja do domu.

Lunax > 09-10-2009, 12:46

Aha, takie buty.

W tygodniu mam 15 godzin agnola.

O wlasnie zapomnialam o tych malych sklepikach

Yoanna > 10-10-2009, 17:47

hmmm jak 15 godz to dopytaj sie w szkole, byc moze bedziesz miala studencka oysterke bo 15 to duzo, ja mialam 4

Lunax > 11-10-2009, 0:06

Aha, szkoda, ze nie wiesz.. Musze z babka z recepcji chyba pogadac w szkole.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia