-
-
Re: Zdejmijcie klapki z oczu, aby sie nie zawiesc!
aniolek > 04-03-2011, 16:22
[quote name="WhiteDove"]Naprawde ludzie potrafią mieć świta na punkcie 'bezpieczeńtwa' swoich dzieci! I co niby by mu sie stało w tym aucie? Odjechałby? Zaplatałby się w pasy i udusił? Ja rozumiem nikt nie chce zostawiac dzieci, szczególnie małych samopas, ale ci durni amerykańcy (anglicy często też) popadają w paranoje![/quote]
Dobre ; odjechalbyhehe
ale prawda jest taka ze boja sie ze dziecko zatrzasnie sie w samochodzie i beda tam kluczyki... wiec nie bedziesz mogla go wyciagnac.... ale to jest idiotyzm amerykanski ja tak mysle bo ile razy ja jak bylam mala zostawalam sama w samochodzie... i nikt sie za bardzo nie przejmowal albo w domu bez przesady z tym wszystkim ja opiekunki nie mialam czasem babcia wpadla i tyle i jakos sie wychowalam... :? ogladalam sporo bajek biegalam od rana do wieczora na podworku i bylo git :? a teraz to jakies dziwne zasady oglupiajace ze tak powiem panuja -
Sake > 04-03-2011, 17:28
[quote name="aniolek"]
[quote name="WhiteDove"]Naprawde ludzie potrafią mieć świta na punkcie 'bezpieczeńtwa' swoich dzieci! I co niby by mu sie stało w tym aucie? Odjechałby? Zaplatałby się w pasy i udusił? Ja rozumiem nikt nie chce zostawiac dzieci, szczególnie małych samopas, ale ci durni amerykańcy (anglicy często też) popadają w paranoje![/quote]
Dobre ; odjechalbyhehe
ale prawda jest taka ze boja sie ze dziecko zatrzasnie sie w samochodzie i beda tam kluczyki... wiec nie bedziesz mogla go wyciagnac.... ale to jest idiotyzm amerykanski ja tak mysle bo ile razy ja jak bylam mala zostawalam sama w samochodzie... i nikt sie za bardzo nie przejmowal albo w domu bez przesady z tym wszystkim ja opiekunki nie mialam czasem babcia wpadla i tyle i jakos sie wychowalam... :? ogladalam sporo bajek biegalam od rana do wieczora na podworku i bylo git :? a teraz to jakies dziwne zasady oglupiajace ze tak powiem panuja[/quote]
nie tak dawno w POLSCE pozostawione w aucie dzieci o mało co nie spłonęły... Więc nie rozumiem waszego oburzenia...
Jesteśmy po to żeby ich pilnować i musimy się dostosować do panujących w domu zasad. -
sikorkaxx > 04-03-2011, 17:33
a no...musze sie zgodzic.
tak jak w amerykanskim programie "1000 ways to die" !
ale ogolnie sa osoby i za i przeciw, z jednej strony miala oko na dziecko ale z drugiej tez nigdy nie wiadomo co w danej sekundzie by sie moglo stac.... -
WhiteDove > 04-03-2011, 19:24
[quote name="sikorkaxx"]
z drugiej tez nigdy nie wiadomo co w danej sekundzie by sie moglo stac....[/quote]
Jakbyśmy tak rozumowali, to powinniśmy nawet z dziećmi spać, bo a nóż z łózka spadnie...
Właśnie chodzi o tą granice kiedy jest to zaniedbywanie, a kiedy zdrowy rozsądek. Przecież nikt nie mówi, że zostawianie dziecka w samochodzie i pójście na zakupy jest ok, a w tej sytuacji to nie miało miejsca... A poza tym ok rodzicom mogło sie to nie spodobac, rozumiem mogą byc przewrazliwieni, w takiej sytuacji powinni powiedziec au pair, ze sobie takich sytuacji nie życzą, a nie wzywać policję...
A co do tej sytuacji w Polsce, to założę się, że matki musiało nie być dłużnej niż kilka minut, a to moim zdaniem jest nieodpowiedzialne. -
martyna > 05-03-2011, 3:14
najlepsze jest to, że jak moja hostka gdzieś zabiera dzieci to mały zawsze wraca z podbitym okiem, potłuczony albo podrapany. Ona go nie pilnuje bo jest zajęta swoim życiem towarzyskim. W domu też woli spać niż dzieci wieczorem pilnować i tak kiedyś mały o mało sobie oka nie wybił na rogu stołu, a ostatnio jak z nią był to zjadł maść na ból mięśni -
89dzoana89 > 05-03-2011, 3:48
Wspolczuje dzieckuWiesz zstanawia mnie tylko po co tacy ludzie chca miec dzieci? Bo to modne? -
martyna > 05-03-2011, 6:09
wiesz mysle, ze ona urodzila te dzieci bardziej dla hosta, bo on bardzo chcial. Jest po rozwodzie, starszy od niej i bez dzieci z poprzedniego małżeństwa. No i teraz to on bardziej sie nimi zajmuje. Ona tylko opowiada bajki ile to robi z nimi i ze chce wiecej czasu z nimi spedzac. Ale na gadaniu sie konczy... -
89dzoana89 > 05-03-2011, 6:23
Ehhh...szkoda dziecka...bo one nie sa glupie i wyczuwaja jak sie je olewa;( -
martyna > 05-03-2011, 7:53
[quote name="Sake"]nie tak dawno w POLSCE pozostawione w aucie dzieci o mało co nie spłonęły... Więc nie rozumiem waszego oburzenia...
Jesteśmy po to żeby ich pilnować i musimy się dostosować do panujących w domu zasad.[/quote]
tu nie chodzi o oburzenie ot tak, tylko o to jak nas traktują agencje i host rodziny!powtarzam, że ona była może z kilka metrów od auta i je widziała, nie zostawiła dziecka samego!! miała za przeproszeniem "wyrzygać się" w aucie? nie miała wyjścia. nie było tu zaniedbania i robiła wszystko prawidłowo
chodzi o to, że nikt nie pyta o prawdziwą wersję, ludzie wolą wierzyć jakimś idiotom którzy zmyślają historie nie z tej ziemi. My jesteśmy w większości przypadków tylko "towarem" który można zwrócić lub zareklamować.
[quote name="WhiteDove"]Jakbyśmy tak rozumowali, to powinniśmy nawet z dziećmi spać, bo a nóż z łózka spadnie...
Właśnie chodzi o tą granice kiedy jest to zaniedbywanie, a kiedy zdrowy rozsądek. Przecież nikt nie mówi, że zostawianie dziecka w samochodzie i pójście na zakupy jest ok, a w tej sytuacji to nie miało miejsca... A poza tym ok rodzicom mogło sie to nie spodobac, rozumiem mogą byc przewrazliwieni, w takiej sytuacji powinni powiedziec au pair, ze sobie takich sytuacji nie życzą, a nie wzywać policję...[/quote]
i tu Cię popieram, granica musi być wyznaczona. Są sytuacje w których nie możesz cały czas doglądać dziecka. Czy np jak idziesz do toalety to zabierasz je ze sobą? Ja nie i nie zamierzam. Dziecko musi być bezpieczne, w tym przypadku było... mimo to wyleciała bez szans na obronę
czasami musimy się bronić dziewczyny a nie siedzieć cicho, bo nie dość że nas wykorzystają to jeszcze można dostać ostro po dupie i mieć problemy w przyszłości! -
89dzoana89 > 05-03-2011, 16:03
[quote name="martyna"]
i tu Cię popieram, granica musi być wyznaczona. Są sytuacje w których nie możesz cały czas doglądać dziecka. Czy np jak idziesz do toalety to zabierasz je ze sobą? Ja nie i nie zamierzam. Dziecko musi być bezpieczne, w tym przypadku było... mimo to wyleciała bez szans na obronę
czasami musimy się bronić dziewczyny a nie siedzieć cicho, bo nie dość że nas wykorzystają to jeszcze można dostać ostro po dupie i mieć problemy w przyszłości![/quote]
I ja was popieram!! Kurna jak mozna dziecko od malego traktowac jak kaleke i nie uczyc go samodzielnosci?
My jestesmy ta mniej znaczaca strona w agencjach i zawsze to rodziny beda gora,ich zdanie, poglady i opis sytuacji zawsze beda wiecej warte!!! Jednak nie mozemy pozwalac sie tak traktowac!!! Ja po mojej przygodzie na LI napisalam do biura apc i obie koordynatorki ktore sie mna zajmowaly dostaly ostro po dupie!! Nagle kazda zaczela dzwonic, troszczyc sie o mnie i przejmowac moim losem!
Jednak i tak zdania ze wszystkie agencje sa do d*** nie zmienie!!!