-
-
Re: Wyjechać jako au pair i zostać na dłużej po programie?
butterfly23 > 16-11-2010, 23:25
Ila bylaś tam az rok? to ja nie wiem czy przez 3 miesiace uda mi sie gdzies zalapac -
ila > 18-11-2010, 20:38
[quote name="butterfly23"]Ila bylaś tam az rok? to ja nie wiem czy przez 3 miesiace uda mi sie gdzies zalapac[/quote]
Tak. Generalnie mialam jechac na rok i wrocic do PL zeby robic mgr no ale poznalam mojego obecnego narzeczonego wiec zostalam z rodzinka rok zgodnie z umowa i potem zamieszkalam juz z Laurenem. -
butterfly23 > 18-11-2010, 23:20
super 8) anyway, zastanawiam się czy jechać w ogóle na 3 miesiące czy na 6. Agencja mówi, że więcej oczywiście jest ofert tych półrocznych i że niekoniecznie może się trafić taka na kilka miesięcy :/ ale 6 miesięcy? nie wiem czy dam radę biorąc pod uwagę, że mogę trafić na niezbyt fajną rodzinkę. Co zrobić? -
zlosnica > 19-11-2010, 1:11
Buterfly23, wiem, że dla Ciebie to trudne decyzje, ale my nie powiemy Ci co masz robić. Jak pojedziesz z agencji i nie podpasuje Ci rodzina, to wchodzisz w remach, jak pojedziesz sama i nie podpasuje Ci rodzina, to pakujesz sie i wychodzisz. Ewentualnie, jesli jestes w stanie byc troche wyrachowana i chamska, to wez rodzine na pol roku i zostaw ich wtedy, kiedy znajdziesz inna prace. mowi sie trudno. -
butterfly23 > 19-11-2010, 1:33
NIe, nie jestem taką osoba.Jesli byliby wobec mnie chamscy..to w sumie nawet wtedy nie wiedzialabym co zrobic. Zdecydowalabym sie na 3 miesiace, ale:
- czy uda mi sie zaoszczedzic przez ten czas na wynajem pokoju na poczatek?
- czy znajdzie sie w ogole taka rodzina ktora potrzebuje au pair na 3 miesiace? -
zlosnica > 19-11-2010, 2:01
jest troche rodzin, ktore szukaja kogos na 3m-ce na world aupair, ale rodziny ktore szukaja przez agencje z reguly szukaja kogos na dluzej, bo placa za to sporo kasy, wiec nie oplaca im sie placic co 3m-ce za nowa operke. a czy uda Ci sie odlozyc? to zalezy tylko od Ciebie. ale na pewno niewiele,bo zycie w uk nie nalezy do najtanszych. -
patrycjamarkowska > 27-03-2011, 14:51
a czy któraś z Was próbowała zostać na dłużej w stanach? -
alexandra085 > 27-03-2011, 22:59
ja zostalam dluzej...niestety musialam po pol roku zrezygnowac ze wzgledu na zdrowie i wrocic do Polski ale generlalie planuje powrot do USA i mam mnostwo znajomych ktorzy zostali(wlasciwie to wiekszosc au pair ktore tam poznalam) -
patrycjamarkowska > 27-03-2011, 23:36
ano to b się cieszę. czyli da się ; ))