-
-
Re: Straszne historie ;]
Alexandraa > 07-11-2012, 4:28
Hostka mojej kolezanki opowiadala, ze jej siostra jechala kiedys samochodem po ciemku i przejezdzala nad mostem. Nagle zobaczyla przed samochodem kobiete, ale nie zdazyla wyhamowac i przekonana byla, ze ja potracila. Cofnela sie, ale kobiety nie bylo. Wrocila do domu cala spanikowana, ze kogos zabila. Podejrzewala, ze kobiete tak odrzucilo, ze wyladowala gdzies pod tym mostem czy cos i razem z rodzicami wrocili w tamto miejsce i przeszukali pod mostem itp. ale nikogo ani sladu.
Kilka lat pozniej przeczytala w gazecie, ze wylowiono z rzeki pod tym mostem samochod i kobiete, ktora zaginela 30 lat temu. -
Steffy > 07-11-2012, 12:54
[quote name="Alexandraa"]Hostka mojej kolezanki opowiadala, ze jej siostra jechala kiedys samochodem po ciemku i przejezdzala nad mostem. Nagle zobaczyla przed samochodem kobiete, ale nie zdazyla wyhamowac i przekonana byla, ze ja potracila. Cofnela sie, ale kobiety nie bylo. Wrocila do domu cala spanikowana, ze kogos zabila. Podejrzewala, ze kobiete tak odrzucilo, ze wyladowala gdzies pod tym mostem czy cos i razem z rodzicami wrocili w tamto miejsce i przeszukali pod mostem itp. ale nikogo ani sladu.
Kilka lat pozniej przeczytala w gazecie, ze wylowiono z rzeki pod tym mostem samochod i kobiete, ktora zaginela 30 lat temu.[/quote]
Ciekawa historia, ale zdecydowanie nie prawdziwa -
Alexandraa > 07-11-2012, 20:19
Dlaczego? Powtarzam tylko slowa jej hostki, a to powazna kobieta i raczej by nie klamala, zreszta jaki by miala w tym cel. -
Loriix > 10-11-2012, 0:26
Hej, też wczoraj usłyszałam od mojej koleżanki historię, która nieźle mnie wystraszyła, niestety nie ma ona nic związanego z aupairowaniem.
Też nie wiem czy jest ona do końca prawdziwa, ale mnie wydaje się dosyć wiarygodna.
No więc znajoma znajomej tej mojej kumpeli, jechała kiedyś w nocy koło 3-4 w nocy sama samochodem na jakimś odludziu, naokoło same pola, ruchu nie było żadnego.
Nagle widzi, że na środku ulicy leży dość duża gałąź drzewa(było to po jakiejś ostrej wichurze), więc stanęła na poboczu i zaczęła przesuwać tą gałąź, ale okazało się że to nie takie proste, bo była ogromna i ciężka, więc przesunęła ją tylko tak, żeby mogła przejechać samochodem. Poza tym zauważyła że z daleka zbliża się tir więc przesunęła to jak najszybciej i wsiadła do samochodu, ruszyła ale widzi że ten tir jedzie bardzo szybko za nią i cały czas trąbi. To ona była już nieźle wystraszona, zwłaszcza że miała prawko od niedawna. Zaczęła jechać jak najszybciej ale widziała, że ten tir zaraz w nią wjedzie i non stop trąbił. Naokoło same pola, ciemność. Ta sytuacja trwała chwilę dopóki nie zauważyła przy drodze stacji i wjechała tam, tir za nią. Zatrzymali się oboje, ona wyszła z samochodu, kierowca tira też. I wiecie co się okazało? że kierowca tira widział, że kiedy ta dziewczyna przesuwała gałąź, to do jej samochodu wszedł jakiś mężczyzna z nożem. I kiedy ona ruszyła, to on chciał ją ostrzec i dlatego trąbił cały czas żeby ona wiedziała że coś jest nie tak... masakra, potem wróciła do samochodu i już nikogo nie było. -
Magda89 > 10-11-2012, 1:07
O matko!! Ale mnie przeraziłaś!! Ja nie wiem czy to jest dobry pomysł z tym wątkiem...się człowiek naczyta a później wariuje! Ja będę mieszkać na wzgórzu, 15 minut od centrum miasta a droga prowadząca do domu jest wąska, stroma i prowadzi w większości przez las!!! Brr....już tu nie będę zaglądać i czytać tych strasznych historii -
anka2356 > 10-11-2012, 12:11
Loriix, nie wiem czy ta historia jest prawdziwa, ale wydaje mi się, że tak - też ją słyszałam, dokładnie taką samą wersję - od koleżanki, która chyba czytała to w gazecie czy coś. W każdym razie też mi bardzo zapadła w pamięć, jest STRASZNA -
alesliw > 10-11-2012, 17:13
aa! miałam strasznie podobną historię na języku angielskim w ramach zadania... była opisana po angielsku...więc ogółem jest to zapewne jakaś hisotoryjka bardzo popularna... -
marvellous > 17-11-2012, 23:16
ogolnie w opowiesc z klaunem i z kobieta duchem na ulicy nie wierze. Oba przypadni widzialam juz w filmach ( a wierzcie mi ze filmow ogladam cale mnostwo)
aczkolwiek czy prawdziwa czy nie wlasnie wlosy stanely mi na rekach, jestem sama z dziecmi w domu i a chwiole mam isc na dol zrobic sobie kolacje ;p -
anulaniekrasula > 19-11-2012, 13:54
one chyba należą do urban legend, tak jak ta(opowiadała mi ją kuzynka, która lubiła mnie straszyć):
kobieta(w opowieści kuzynki była to jej mama) jechała w nocy samochodem, w lesie zauważyła, że leży w poprzek drogi gałąź, musiała się więc zatrzymać i ją odsunąć. Jak to zrobiła, wsiadła do auta i odjechała, zauważyła że za nią jedzie jakiś tir i cały czas jej miga, żeby zjechała na pobocze. Mocniej przyspieszyła i trochę się bała, w końcu musiała zatrzymać się na stacji benzynowej..Po chwili tirowiec ją dogonił i podszedł do niej porozmawiać, gdy tankowała. Powiedział jej, że widział że jak odsuwała gałąź to ktoś wsiadł do jej samochodu. Ona temu nie wierzyła i wspólnie zajrzeli na tylne siedzenie. Co prawda, nikogo nie było, ale na tylnym siedzeniu znalazła sznurek.
Muszę przyznać, że kiedyś trochę się jej bałam:-) -
harc > 19-11-2012, 16:13
ja też słuszałam, tylko nie było tam stacji benzynowej a sznurek zastąpiony był nożem kuchennym.