• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

remach

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• remach

• remach
  • Re: remach

aniolek > 29-10-2010, 19:05

wiecie co ja naprawde nie wiem co robic jestem jeszcze bardziej zalamana w polsce powiedzieli ze wyslali dokumenty wszystkie, dzwonie do firmy w usa a oni NIE MAJA POLOWY DOKUMENTOW Z 8 MAJA 2 REFERENCJE Z OPIEKI I 1 OPINIE A JA IM PRZESYLALAM 8 ;( jestem w szoku! jak mozna dopuscic do tego? Zastanawiam sie co ja moge zrobic w tej sytuacji chorej w dodatku czy pisac skarge czy co? sama nie wiem. boje sie tylko ze to sie nie skonczy;/ a ja juz mam naprawde tak serdecznie dosyc tego siedzenia ze az strach;/

pozdrawiam

tosia_ > 04-11-2010, 1:30

@ aniolek

Szczerze współczuję, ale głowa do góry. Wszystko się ułoży, zobaczysz. A co składania skargi, może poczekaj jeszcze troszkę (wiem, że to niełatwe), daj im np. tydzień, jeśli nic nie ruszy do przody, złóż ją.

Trzymaj się tam!

girlonblack > 08-11-2010, 20:44

hej aniolek a nie masz moze w domu w polsce na swoim kompie lub na tym co teraz masz tych wszytskich papierow ktore wysylalas do biura ? ja wszytsko co wysylalam ma zeskanowane na kompie wlasnie na takie przypadki .wiec gdybys miala np w polsce co to za problem zeby rodzice ci przeslali ?albo masz moze nadal na swojej poczcie jesli wysyalas emailem.wiem ze to nie twoja wina ani obowiazek to trzymac,ale jesli by ci to mialo pomoc,to pomysl moze masz nadal te papiery ?

swoja drogą trzymaj sie

aniolek > 09-11-2010, 18:13

Hej

Dzieki bardzo wszystkim;] w koncu znalezli mi rodzinke maja 5 dzieci wszystkie prawie dorosle i maja jednego maluszka 3 letniego i ja bede sie nim opiekowac 3 razy w tyg chodzi do szkoly i mam go przyprowadzac z tamtad.poza tym mam wolne wszystkie weekendy i piatki po poludniu))

pozdrawiam

dominikan@ > 09-11-2010, 18:39

Aniloek co masz na mysli ze dzieci pawie dorosle? Nadal mieszkaja w domu? Bo jesli tak to powinnas sie z nimi dogadac wczesniej czy masz scielic ich lozka, sprzatac ich pokoje i robic im pranie. Bo ja mialam takie oferty od rodzin z dziecmi ktore mialy po 16 - 18 lat a rodzina mi pisala ze au pairka ma im scieli lozka i robic sniadanie!! Rece mi opadly jak to przeczytalam. Nastolatki przewarznie sa gorsze od 3 latkow

aivie > 09-11-2010, 23:08

ja na szczescie tez znalazlam rodzine. W czwartek lece do Pittsburgha w Pennsylvanii. Bede sie opiekowac jedna dziewczynka (4,5 l.)

W dodatku area director u ktorej mieszkam rozmawiala z ludzmi z agencji i nie musze jej placic za pobyt u niej. Wszystko jakos sie ulozylo. Oby tylko ta rodzina okazala sie fajna

aniolek > 10-11-2010, 6:19

aivie a ile ty czekalas na rodzinke? ja niewiem czy mam sie bac tych starszych dzieci o ile mi wiadomo to mam sie tylko tym malym zajmowac, mam jego pranie robic a poza tym to sprzataczke maja wiec chyba nie bedzie az tak zle???

pozdrawiam

aivie > 10-11-2010, 18:42

ja czekalam nieco ponad tydzien. A ile lat maja pozostale dzieci?

aniolek > 10-11-2010, 19:56

9, 13, 16 i 18 ale one siedza w szkole do 4-6 wiec niewiem niby mam byc tylko z tym 3 latkiem bo nawet tamtych do szkoly nie odwoze ani nic jedzenia tez nie robie bo oni sa zydami i sa koszerni wiec dla mnie to spoko.

ibiego > 10-11-2010, 23:46

aniolek gdzie teraz jestes?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia