• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Po skończeniu programu AU PAIR?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Po skończeniu programu AU PAIR?

• Po skończeniu programu AU PAIR?
  • Re: Po skończeniu programu AU PAIR?

balbina > 26-11-2011, 0:27

Juz priv napisałam, ale mam jeszcze jedno pytanie. Coś mi się obiło o uszy, że w niektórych Stanach to międzynarodowe prawko tak słabo obowiązuje - np przez krótki okres czasu, czy to prawda? Słyszałam coś o CA i że trzeba wyrabiać tam prawo jazdy też, ale nie wiem stąd moje pytanie

dodzia162 > 26-11-2011, 23:30

Ja wróciłam do Polski, miałam marzenia związane z wyjazdem, najpierw pojade naucze sie angielskiego w anglii, potem usa, no ale moje plany sie zmienily... jestem w polsce od miesiąca i nie ma dnia,zebym nie miala depresji. Przytlacza mnie brak pracy tutaj, motywacji, nawet nie chce mi sie rano wstac, dzisiaj bylam na probie w sklepie, myslalam, ze sie porycze,tyrac od rana do wieczora od pon do niedzili za 1300 zl? !! w wieku 20 lat?? to nie dla mnie, chce wracac do anglii, tylko mam tutaj chlopaka?! nie wiem juz co mam robic.. mam nadzieje, ze u was jest lepiej i bedzie lepiej ! pozdrawiam

fallingdown > 30-11-2011, 0:35

[quote name="dodzia162"]Ja wróciłam do Polski, miałam marzenia związane z wyjazdem, najpierw pojade naucze sie angielskiego w anglii, potem usa, no ale moje plany sie zmienily... jestem w polsce od miesiąca i nie ma dnia,zebym nie miala depresji. Przytlacza mnie brak pracy tutaj, motywacji, nawet nie chce mi sie rano wstac, dzisiaj bylam na probie w sklepie, myslalam, ze sie porycze,tyrac od rana do wieczora od pon do niedzili za 1300 zl? !! w wieku 20 lat?? to nie dla mnie, chce wracac do anglii, tylko mam tutaj chlopaka?! nie wiem juz co mam robic.. mam nadzieje, ze u was jest lepiej i bedzie lepiej ! pozdrawiam[/quote]

hej,

nie myślałaś o tym aby zostać w Anglii i znaleźć pracę na miejscu? masz dopiero 20 lat, chłopak niepierwszy i zapewne nieostatni. mam nadzieję, że wszystko ci się ułoży.

KajaWroc > 02-12-2011, 14:32

ja sie ostro zastanawiam nad tym by przeniesc sie na stale do Rzymu i tu skonczyc studia a potem sie zobaczy..mmimo ze jest tutaj kryzys teraz,ciezko z praca...to jakos bezsensu jest dla mnei po roku zostawic to miasto hmm..czas pokaze czy mam tu zostac czy nie

Patty > 04-12-2011, 16:47

Byłam na tygodniowych "wakacjach" w Polsce i nie spodziewałam sie, że po pół roku pobytu tutaj powrót może być z lekka przytłaczający. Po pierwsze ceny idą ciągle w góre, pensje stoją w miejscu co sprawia, że ludzie nie są zbytnio optymymistycznie nastawieni do rzeczywistości (nie mówię tu o bogatych, moi rodzice zarabiają przeciętnie), po powrocie słuchałam tego jak jest ciężko, zatem doceniam życie au pair tutaj nie musimy martwić się o to czy wystarczy do przysłowiowego 10. Druga kwestia przyjaciele, którzy myślą, że bycie au pair to zarabianie kupy forsy. Po powrocie zobaczyłam, kto jest prawdziwym przyjacielem a z kim lepiej zakończyć "przyjaźń" raz na zawsze. Boję się, naprawdę boję się powrotu na dobre, nie wiem co ze studiami, myslałam o filologii angielskiej, są to cieżkie studia, a i tak nie daje to gwarancji na pracę w zawodzie bo anglistów teraz pełno...

anetaar > 05-12-2011, 8:13

Jestem poza domem 3 miesiace, boje sie powrotu do domu, bo tak jakby zamknelam za sobie wszystkie drzwi. Zwolnilam sie z pracy, moj pokoj zajela mlodsza siostra. Znajomi przestaja sie do mnie odzwywac, albo dostaje wiadomosci coraz zadziej, boje sie,ze jak wroce, to na mnie nic nie czeka.

Patty > 05-12-2011, 16:12

Mam tak samo, boję się tego co będzie jak wrócę na stałe, nie widzę dla siebie dobrych perspektyw. Czas pokaże, nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć ; )

kroolewna_z_drewna > 21-12-2011, 14:20

Au pair jestem od ponad 7 miesiecy i wiem, ze pozostale 5 zleci bardzo szybko dlatego zastanawiam sie co pozniej. moja hostka czasami tez mnie o to podpytuje. Wiem, ze do Polski nie chce wracac. Mam 19 lat, wyjechalam zaraz po zdaniu matury i chce studiowac ale nie chce zasilac szeregow bezrobotnych polskich magistrow. z drugiej strony studia zagraniczne troszke mnie przerazaja, bo bede musiala z wszystkim sama sobie poradzic- wlacznie z utrzmaniem, bo nie mam sumienia prosic o wsparcie finansowe rodzicow. kiedy bede tu. czy ktoras z Was podjela studia zagranica po skonczeniu misji au pair?

Nathalie > 21-12-2011, 16:36

Ja o tym myślę. Od stycznia zaczynam półtora roczne kursy przygotowawcze na uniwersytecie w Zurichu. I teraz myśle o kierunku zatytuowanym: Literatura wschodnioeuropejska i tłumaczenia. Oczywiście po angielsku . Zrozumiałam, że pedagogika nie dla mnie.

adziszkowa > 22-12-2011, 0:58

Kroolewna_z_drewna, w jakim kraju chcialabys podjac studia?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia