-
-
Re: Kreatywna Au Pair?
Aisling > 31-03-2011, 12:26
Wrzucam też świetną stronkę, która jest pełna kolorów, gier, zabawnych historyjek, piosenek itp. Oczywiście wszystko po angielsku. Na pewno przyda się dla naszych host dzieci uczących się od nas angielskiego, ale pewnie też i anglojęzycznym dzieciakom się spodoba. Ja sama przesiedziałam na niej z godzinę! Niektóre piosenki są fantastyczne. xD
http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/ -
bossowsky > 31-03-2011, 13:02
fajnie, ze ktos zalozyl taki tematpozniej zobacze sronke i sama tez cos podesle, ale po polsku -
Gobarakago > 25-04-2011, 22:14
A ja skorzystałam z prawdy starej jak świat - dzieci lubią się bawić z rówieśnikami. Szczególnie ciężko jest czymś zająć chłopów. Dlatego zawsze zachęcałam moje dzieciaki , żeby na zabawę umawiali po przedszkolu z kolegami. Potem brałam moje dzieciaki + ich kolegów np. na plac zabaw ( byle nie za dużo ich było , bo ciężko to ogarnąć) i po prostu przyglądałam się czy wszystko z nimi dobrze. Ja byłam zadowolona, oni byli w siódmym niebie, rodzice też bo spokój był w domu
Prawda jest taka , że te dzieciaki postrzegają nas jako stare baby i bawią się z nami z braku laku ;P -
KajaWroc > 03-05-2011, 15:56
a w co sie NIE BAWIC z 2-3 letnim chlopcem ?co go zanudzi, bo w sumie niby wiem ,ale znacie jakies zabawy ,ktore sa kompletnym niewypalem? -
Majeczka123 > 03-05-2011, 19:23
A moi chlopcy maja 10 i 16 lat. I nie mam pojecia co ja tam z nimi bede robila. Troszke sa za duzi na zabawy klockami czy w piaskownicy. He he... -
anetaar > 03-05-2011, 21:17
Majeczka123 mysle,ze w Twoim przypadku Ty raczej bedzie ich tylko dogladac a nie bawic sie z nimi. Chyba,ze zaprosza Cie do grania w jakis sport albo na play station itp -
rosario > 03-05-2011, 21:21
Majeczka, oni pewnie beda sami soba sie zajmowac wiekszosc czasu, a na pewno ten 16latek -
Majeczka123 > 03-05-2011, 22:41
Tez wlasnie tak mysle, ze pewnie bede tylko ich towarzyszka a nie niankaZ tego co mi mowil Host Dad to czasami mam ich gdzies zawiezc i przywiezc, isc z tym 10-latkiem do biblioteki, na jakis mecz. I bede im obiady gotowala (a kucharka ze mnie taka, ze az mi zal tych dzieci ha ha ha...). -
anetaar > 03-05-2011, 22:57
Na pewno dasz rade. Gotowac proste rzeczy mozesz zaczac gotowac nawet teraz,zeby sobie pocwiczyc i nie otruc chlopcow hehe. Moze jednym z Twoich obowiazkow bedzie odbieranie 16 latka z imprez hehehe. Albo towarzyszenie jako przyzwoitka na jego randkach hehehe. -
Majeczka123 > 03-05-2011, 23:06
Ha ha ha... To sie usmialam z tej przyzwoitkiNa imprezy to ja pewnie z nim bede chodzila Cos tam umiem gotowac, bo teraz w PL tez sama mieszkam, wiec chcac nie chcac musialam sie nauczyc.