• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?
  • Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?

Victoria > 02-08-2010, 22:34

Czyli trzeba byc PEWNYM ok!

Victoria > 04-08-2010, 14:12

[quote name="karolinka"]no jak zrezygnujesz przed znalezieniem rodziny to przepada Ci w Proworku kasa i dokumenty, w CC dokumenty..

a jak chcesz zrezygnowac juz po znalezieniu rodziny, to w obu agencjach placisz kare![/quote]

Tak mi sie jeszcze nasunelo pytanie... To zrozumiale, ze sie placi kare po zrezygnowaniu gdy sie juz znalazlo rodzine. Ale co jesli ktos by nie dostal wizy? (tfu, tfu!!) (widzialam taki post na forum ale on byl dosyc stary...) - Czy wtedy tez trzeba placic kare? I czy wogole agencja zwraca wtedy koszty oplaty za program? I czy jak sie juz nie dostanie wizy (tfu tfu), to czy dostaje sie jakies zaswiadczenie z agencji o tym, ze sie jej nie dostalo czy jak?!

karolinka > 04-08-2010, 14:25

hmm wiesz co,wydaje mi sie, ze mozna wykupic jakies ubezpieczenie w agnecji, na wypadek gdyby sie nie dostalo wizy.. w CC dziewczyny wplacaly dopiero, kiedy otrzymaly juz wize!

Victoria > 05-08-2010, 4:53

Ahas, czyli CC jest lepsze pod tym wzgledem, ze placi sie po otrzymaniu wizy.

Ktos pisal na forum (i nie chcial podac nazwy firmy) ze jak nie dostala dziewczyna wizy to i agencja wypiela sie na nia i stracila dziewuszka pieniadze... Czyli byla w Prowork/Gawo, jak wnioskuje!

karolinka > 05-08-2010, 13:57

wiesz co, raczje wszystkie operki dostaja wize.. ktos pisal, ze to musi byc jakis ewenement, ze nie wie do kogo, po co jedzie, jak dzieci maja na imie, czy ile ich sie ma!

Ash > 08-08-2010, 10:51

zapisałam się do Prowork i CC w cc online wszystko już wypełniłam z Proworku nie wysłałam jeszcze umowy bo wiąże się to od razu z wpłatą i... zadzwoniła do mnie jakaś dziewczyna z CC mówią, że od przyszego tygodnia opłata za program wzrasta 100%, i nie ważne, że wypełniłam już aplikacje, nie mam jeszcze prawka oraz nie było spotkania dlatego mnie obejmie już kwota wyższa. ;/

Masakra ;/

Joan > 08-08-2010, 12:01

wzrasta ? to strasznie drogo u nich będzie .. ciekawe czy w Proworku i Gawo też podwyższą, oby nie :roll:

Ash > 08-08-2010, 13:02

Tak od poniedziałku podobno i to o 100% !!!!!!!!

bodajże wyjazd będzie koło 1200

coś czuję, że stracą wiele potencjalnych kandydatek.

maria_kujpom > 08-08-2010, 13:51

Nie czaje. Ta dziewczyna mowila o CC czy o proworku? Jezeli mam juz rodzinke to place stara cene? Czy jak? :o

ell > 08-08-2010, 14:18

o CC. Ale Ciebie to już nie dotyczy, Marysiu
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia