• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?
  • Re: Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

PawelAuPair > 27-07-2010, 1:46

[quote name="PolarLights"]Mam koleżanke która mieszka w Stanach na Florydzie i powiedziała że 200 $ tygodniowo na własne wydatki to dużo i że na pewno uda mi się coś zaoszczędzić.. mówila ze ona wydaje na SAMO jedzenie ok. 100-150 $ tygodniowo , a gdzie jeszcze jakieś wypady na miasto i ciuchy...

Także mam nadzieję że trochę zaoszczędzimy![/quote]

Zależy Wy dziewczyny macie gorzej bo ciągle czegoś potrzebujecie. Shopping, fryzjer i paznokcie... Miesiąc temu przyjechała do mojej grupy au pair z Bośni. Dopiero w ten weekend wydała ok 30 dol bo wcześniej żyła z tygodnia na tydzień i już w niedzielę nie miała kasy (wypłata w piątek). :lol: :lol:

PolarLights > 27-07-2010, 12:36

Oj nie ja o takich hardkorach nie mówię tamta koleżanka mieszka na stale w US i mówila o zakupach żywnościowych jak wiadomo takie uslugi sa w stanach drogie , fryzjer , kosmetyczka , dlatego mam zamiar się podszkolić w tych tematach

Ewelina88 > 27-07-2010, 13:55

Polarku, o tak, podszkol sie w sprawach fryzjerskich itp. To będę Cię nawiedzała od czasu do czasu jesli chodzi o te kwestie ha ha

mloda > 27-07-2010, 19:06

Fryzjer w Stanach jest naprawde drogi... ale jesli chodzi o manicure czy pedicure to az tak zle nie jest :mrgreen:

Kachaaa > 04-08-2010, 16:03

Okropnie malo;p

89dzoana89 > 04-08-2010, 18:46

jesli chodzi o kieszonkowe w UK to 75 to naprawde malo...a co dopiero 60 ktore ja zarabialam;/ Co prawda moja praca ograniczala sie do 25h tygodniowo ale to naprawde malo jesli chce sie zasmakowac zycia w Anglii Sam dojazd do Londka i z powrotem to wydatek najmniej 10£ i to jesli mieszkasz jeszcze w Greater London...co prawda wiekszosc muzeow jest darmowa ( CHWALA BOGU) ale np London Eye 22£, Tower Bridge ok 10£, Tower of London ok 10£ czy chocby rejs po Tamizie to wydatek ponad 10£. Wyjscie na impreze tez kosztuje ale plus tego ze ciuchy mozna stosunkowo tanio kupic

WhiteDove > 09-08-2010, 16:21

Bo Londyn sam w sobie jest drogi:/

Dlatego wybrałam mniejsze miasto, nie jakaś dziurę, bo i szkole tam mam i fitness kluby i dyskoteki i centrum handlowe się znajdzie Ale dla mnie Londyn jest właśnie za drogi, samo poruszanie się po nim kosztuje, a co dopiero cała reszta... No ale cóż jak ktoś o nim marzy to mu nie będzie szkoda kasy

A poza tym, zawsze możemy sobie trochę dorobić, jeśli mamy rodzinki w porządku I nie zapominajmy, że dziewczyny w Stanach często pracują po 40 h tygodniowo, a nie 25, tak jak niektóre z nas w Europie...

maria_kujpom > 06-10-2010, 10:38

odpowiiadajac na w/w pytanie ile moge zaoszczedzic? nic, niestety !

au pair_ala > 06-10-2010, 11:14

ja oszczędzam ok 4o funtów tyg, może niewiele ale po roku mam nadzieje, że wystarczy na jakieś wczasy lub coś takiego

mloda > 07-10-2010, 0:17

Marysiu wcale mnie to nie dziwi :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia