-
-
Re: Pomozcie poczatkujacej au pair;)
maria_kujpom > 29-06-2010, 16:57
Jestem zielona w byciu au pair ale kwestie poszukiwania rodzin mam w malym paluszku (lata praktyki w czytaniu forum) ;d
Tak wiec, ciesz sie ze masz tak szybko matching...niektore dziewczyny czekaja b. dlugo. Jezeli nie jestes zainteresowana ta rodzinka pozwol im zadzwonic bedziesz miec cos a'la proba rozmowy z amerykanska rodzinka, pozatym moze jednak przekonasz sie do nich? -
Pyśka > 29-06-2010, 17:19
a co jesli nawet wtedy nie bedzie mi odpowiadala? wprost trzeba powiedziec;d?
wiem,wiem sama sie ucieszylam,ze tak szybko ktos sie odezwal. ale to jest samotna matka ktora pracuje w domu i poszukuje au pair ktora bedzie sie czula komfortowo jesli ona bedzie siedziala w domu i nadzorowala (czasem) mnie i dzieci. bo ma własna firme i wiekszosc czasu spedza w domu;| -
maria_kujpom > 29-06-2010, 17:54
hm... po rozmowie chyba powinnas powiedziec tej kobiecie, ze to jednak nie to... Jakos tak delikatnie bo slyszalam, ze lubia sie skarzyc do agencji ;p -
KaTe_18 > 15-07-2010, 1:22
Cześć wszystkim
miałabym pytanie w związku z wyjazden jako au pair do UK. Czy wypełniałyscie jakies dokumenty po przyjeździe do rodzinki, gdzieś się rejestrowałyście albo coś w tym rodzaju? Narazie załatwiam zaświadczenie o niekaralności i nie wiem czy jakieś inne dokumenty są jeszcze potrzebne?
Pozdrawiam i czekam na odp -
tosia_ > 15-07-2010, 12:41
A jedziesz przez agencję czy na własną rękę? -
KaTe_18 > 15-07-2010, 21:08
Jade na własną reke przez au pair world. Bedzie to moj pierwszy wyjazd jako au pair i chce dowiedziec sie jak wyglada taki wyjazd bez agencji. -
mloda > 15-07-2010, 22:36
a tez tam znalazlam rodzinke i szczerze oprocz referencji nic ode mnie nie chcieli... -
tosia_ > 15-07-2010, 23:38
Ja również znalazłam rodzinę prze aupair-world. Spytali czy mam zaświadczenie o niekaralności i zaświadczenie o stanie zdrowia (tak się składało, że posiadałam oba - miałam kiedyś lecieć przez agencję, a tam było to wymagane). No i oczywiście standardowo pytali o referencje. -
dosiunia > 16-07-2010, 0:05
Ja jechalam na total slepo, zadnych referencji, zaswiadczen, rozmow na skajpie, nic, moze to i lepiej -
KaTe_18 > 16-07-2010, 1:49
Dzieki za odpowiedziPodziwiam cie dosiunia, Ja wole sie upewnic przed wyjazdem co i jak Narazie pisze z kilkoma rodzinkami z czego 1 tylko chciala referencje. Hmm zobaczymy co bedzie dalej
Pozdrawiam