-
-
Re: Aupair world.
anek1987 > 09-01-2011, 13:46
Mam pytanko,
Moja koleżanka zarejestrowała się jakiś czas temu i znalazła rodzinkę, która jej odpowiada, klikneła , że jest zainteresowana i oni też klikneli, że są zainteresowani, tylko ona mówi, że nie ma żadnego maila do nich ani żadnego kontaktu... nie umiem jej pomóc na odległość, bo nie pamiętam jak to było.
Co trzebazrobić, żeby zobaczyć ich maila? Bo ona mówi, że te wiadomości są jakby automatyczne, ale nie może zobaczyć bezpośredniego kontaktu. -
monikagwo > 09-01-2011, 13:47
ja czekałam aż rodzina się odezwie -
anek1987 > 09-01-2011, 13:50
czyli oni muszą mieć pewnie wykupione konto premium, żeby mogli zobaczyć np jej maila? -
karolinka > 09-01-2011, 13:59
jesli rodzina ma wykupione konto to widzi jej adres e mail a jak nie to musi czekac chyba ze chce sama wykupic takie kontoale lepiej niech poczeka na kontakt z ich strony badz niech szuka nowej rodziny -
juanita_90 > 14-01-2011, 15:52
z tego co ja pamiętam to rodzinka która się rejestruje musi zapłacić na wstępie albo mi się coś pomyliło. Wyglądo to tak,że jeżeli rodzinka ma konto premium to gdy dostajemy od nich wiadomość,że są zainteresowani to automatycznie wyświetla nam się numer komórkowy czy tam domowy i mail rodzinki.
A co do dowodu osobistego myślę,że jest to dobry pomysł w końcu przy rejestracji tak czy siak podajemy nasze dane osobiste czyż nie tak to wygląda?? Myślę,że przez to iż mają tak ogromną bazę dziewczyn, chłopaków i rodzin muszą zacząć być poważni i potrzebują uwiarygodnić swoich "klientów". Myślę,że nie ma w tym nic złego. Ja do załatwiania głupich biletów miesięcznych w Hiszpanii muszę przynieść skan dowodu czy paszportu a nie załatwia się tego w biurze tylko w kiosku i nikt nie robi afery. Myślę,że stronka aupair-world jest już na tyle wiarygodna ,że nie trzeba obawiać się przesłania skanu dowodu. A co do blokady jeżeli ktoś miał już wcześniej konto i np jakaś rodzinka złożyłą na niego skarge czy coś takiego może on dostać blokadę założenia konta np na 3lata więc trzeba uważać. -
zlosnica > 14-01-2011, 16:24
Chyba się pochwaliłam tym, że bez problemu założyłam konto, czekam na weryfikację danych już ponad tydzień, a konto nadal nieaktualne... Ech. -
rosario > 14-01-2011, 16:26
oja.... ; /
to też fajnie ; ] -
Plumeczka > 04-03-2011, 2:57
Założyłam tam konto, wszystko sprawnie działa, dość duża baza rodzin i au-pair, widze kontakty do rodzinek ktore sa mna zainteresowane i nikt nie wymagał żadnego skanu dowodu.. wiec nie wiem czemu inni maja problem przy rejestracji ? :? -
Glenda > 04-03-2011, 23:08
Hej,
Ja również nie mam miłych wspomnień związanych z aupairworld-net. W 2008 roku chciałam wyjechać na wakacje jako au-pair. Zalogowałam się, nikt wtedy jeszcze mnie nie prosił o skan dowodu (żałosne) i wszystko było ok. Zainteresowała się mną jakaś niemiecka rodzina. Zgodziłam się na rozmowę telefoniczną. Nie wiem co oni sobie myśleli, ale dzień po rozmowie od razu do mnie napisali maila żebym zawiesiła swoje konto bo oni mnie "biorą". Ja prawdę mówiąc nie byłam nimi zachwycona i konta nie anulowałam. Chciałam znaleźć inną rodzinę, tym bardziej, że niczego im nie obiecałam. Ku mojemu zdziwieniu, gdy próbowałam się zalogować na stronie, pojawiał się komunikat, że logowanie jest niemożliwe i żebym się skontaktowała z nimi poprzez maila. Wysłałam maila a jakaś pani odpowiedziała mi z wielkimi pretensjami że niby okłamałam rodzinkę bo zgodziłam się na bycie ich au-pair a tu mam jeszcze aktywne konto (ta rodzinka poprosiła portal o zawieszenie mojego konta!!!). Na nic się zdały moje tłumaczenia....konta aktywować nie mogłam. Nie wysłałam skanu dowodu bo to jakaś kpina chyba! Nie jestem z jakiegoś Zimbabwe żeby mnie traktowano z tak ogromną podejrzliwością i sprawdzano na każdym kroku...Najgorsze było to, że na maile odpowiadała mi Polka, pewnie ich przedstawicielka....Szkoda słów, zamiast wziąć moją stronę i posłuchać uważnie, kobieta uwierzyła jakimś nawiedzonym hostom.
Z portalu tego więcej już nie korzystałam. Łaski nie potrzebuję... -
rosario > 04-03-2011, 23:17
[quote name="Plumeczka"]Założyłam tam konto, wszystko sprawnie działa, dość duża baza rodzin i au-pair, widze kontakty do rodzinek ktore sa mna zainteresowane i nikt nie wymagał żadnego skanu dowodu.. wiec nie wiem czemu inni maja problem przy rejestracji ? :?[/quote]
może im tak odwala jakoś cyklicznie :roll: raz jest normalnie a za chwilę jakieś wąty i skany dowodów potrzebują :? :?
[quote name="Glenda"]Hej,
Ja również nie mam miłych wspomnień związanych z aupairworld-net. W 2008 roku chciałam wyjechać na wakacje jako au-pair. Zalogowałam się, nikt wtedy jeszcze mnie nie prosił o skan dowodu (żałosne) i wszystko było ok. Zainteresowała się mną jakaś niemiecka rodzina. Zgodziłam się na rozmowę telefoniczną. Nie wiem co oni sobie myśleli, ale dzień po rozmowie od razu do mnie napisali maila żebym zawiesiła swoje konto bo oni mnie "biorą". Ja prawdę mówiąc nie byłam nimi zachwycona i konta nie anulowałam. Chciałam znaleźć inną rodzinę, tym bardziej, że niczego im nie obiecałam. Ku mojemu zdziwieniu, gdy próbowałam się zalogować na stronie, pojawiał się komunikat, że logowanie jest niemożliwe i żebym się skontaktowała z nimi poprzez maila. Wysłałam maila a jakaś pani odpowiedziała mi z wielkimi pretensjami że niby okłamałam rodzinkę bo zgodziłam się na bycie ich au-pair a tu mam jeszcze aktywne konto (ta rodzinka poprosiła portal o zawieszenie mojego konta!!!). Na nic się zdały moje tłumaczenia....konta aktywować nie mogłam. Nie wysłałam skanu dowodu bo to jakaś kpina chyba! Nie jestem z jakiegoś Zimbabwe żeby mnie traktowano z tak ogromną podejrzliwością i sprawdzano na każdym kroku...Najgorsze było to, że na maile odpowiadała mi Polka, pewnie ich przedstawicielka....Szkoda słów, zamiast wziąć moją stronę i posłuchać uważnie, kobieta uwierzyła jakimś nawiedzonym hostom.
Z portalu tego więcej już nie korzystałam. Łaski nie potrzebuję...[/quote]
o masakra z tym usunięciem konta 8O 8O kim są niby host rodziny, że portal daje im prawo do decydowaniu o tym, czy czyjeś konto ma być aktywne, czy nie 8O