• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair in America

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Au Pair in America

• Au Pair in America
  • Re: Au Pair in America

goodmorningamerica > 14-10-2012, 0:28

Ja miałam mieć spotkanie w Szczecinie, ale to dla mnie zbyt daleko, dlatego będę mieć interview z koordynatorką z mojego rejonu.

Baskah > 14-10-2012, 14:50

Ja też nie byłam na żadnym spotkaniu. zadzwoniłam i się dowiedziałam wszystkiego. poźniej został przydzielony koordynator który mnie olał. wiec pojechałam do innego województwa na spotkanie. w gdańsku super miła pani. też jeszcze miałam na karteczce parę pytań o które zapomniałam się przez tel zapytać.

Jarzebinka > 24-10-2012, 20:37

Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z was miała jakąś nieprzyjemną sytuację z tą organizacją ? Bo u mnie jak narazie układa się bez zarzutu. A i mam jeszcze takie pytanie, gdyż całe moje referencie miały opierać się na zajmowaniu siostrą, jak się poźniej okazało musze miec jednak kogoś z poza rodzinki. Wypracowałam to 200h, ale czy to zmniejsza moje szanse? i jeszcze mam pytanie jak sprawdzane są te referencje, bo Pani u której pracowałam to 200h nie potrafi mówic po angielsku i boi się jak do niej zadzwonią, a ona nie bedzie wiedziała o co chodzi.. Także ratujcie, kochane au pairki

Jarzebinka > 24-10-2012, 20:37

Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z was miała jakąś nieprzyjemną sytuację z tą organizacją ? Bo u mnie jak narazie układa się bez zarzutu. A i mam jeszcze takie pytanie, gdyż całe moje referencie miały opierać się na zajmowaniu siostrą, jak się poźniej okazało musze miec jednak kogoś z poza rodzinki. Wypracowałam to 200h, ale czy to zmniejsza moje szanse? i jeszcze mam pytanie jak sprawdzane są te referencje, bo Pani u której pracowałam to 200h nie potrafi mówic po angielsku i boi się jak do niej zadzwonią, a ona nie bedzie wiedziała o co chodzi.. Także ratujcie, kochane au pairki

agnieszka89 > 24-10-2012, 20:59

Powiem tak, nie wiem jak konkretnie jest w tej agencji ale w mojej to sprawdzały referencje tylko panie z biura w Polsce, więc nie było konieczności, żeby osoby które wypisały mi referencje mówiły po angielsku.

A nie mówili ci w agencji że pomimo tych 200 h będziesz miała też doliczone godziny z opieki nad siostra?

Jarzebinka > 24-10-2012, 22:26

Nie rozmawiałam jeszcze o tym tak naprawdę, ale nie mam pojęcia ile godzin powinnam sobie wpisać w aplikacji, bo przecież tego nie jestem w stanie policzyć. A jak sprawdzają referencie to o co pytają? Bo ja własciwie zajmowałam się dzieciakami, a z ich mamą praktycznie sie mijałam w drzwiach. Także ona też za bardzo mnie nie poznała... Boje się, że uznają moje referencje za fejk ;/

agnieszka89 > 24-10-2012, 22:36

Tak na prawdę to zadają pytania odnośnie tego co jest wpisane w tych referencjach. Ale chodzi ci o wpisanie ogółu godzin? Bo w CC wpisuje się okres opieki nad konkretnym dzieckiem i częstotliwość. Oni sobie potem to jakoś podliczają. Najlepiej spytaj się swojej konsultantki jak wypełnić te referencje. Ja tak na prawdę nie wiem jak dokładnie wygląda druk referencji w APiA.

Ja miałam problem jaką częstotliwość jazdy samochodem sobie wpisać. Na co dzień mieszkam w innym mieście niż moi rodzice i nie mam możliwości jeżdżenia, ale jak jestem w domu to jeżdżę praktycznie codziennie, więc wpisałam 3-4 razy w tygodniu. Taka dygresja mała

Jarzebinka > 25-10-2012, 0:07

W APiA wpisujesz po prostu ilosc godzin przepracowanych z danym dzieckiem( badz grupa) dlatego ja na poczatku dalam sobie 1000 myslac ze to duzo. Ale pozniej przeczytalam,ze dziewczyny maja po 6000 albo i wiecej to sobie przemyslalam, ze tak naprawde to ja tez bede miec duzo wiecej. Kurcze nie wiem co mam zrobic, jutro napisze do konsultanki, mysle ze tak bedzie najprosciej. Ale dzieki za pomoc

Jarzebinka > 25-10-2012, 0:14

A jeszcze mam pytanie ile czekalyscie na otwarcie roomu?

agnieszka89 > 25-10-2012, 9:10

Ja w CC zakończyłam aplikacje w czwartek, w piątek panie w polskim biurze posprawdzały wszystkie referencje i wysłały moją aplikację do Bostonu. I po tygodniu miałam otwarty room. Myślę, że wszędzie jest podobny czas.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia