-
-
Re: przelewy pieniędzy do Polski
Ash > 04-12-2011, 14:16
ja słyszałam o jakimś mleczku że tanio i w ten sam dzien -
groop > 26-12-2011, 17:50
[quote name="8001"]Ja wysyłam jak wstanę tj. koło 10-11. Bez problemu wtedy dochodzi w popołudniowym elixirze do Polski (czyli w okolicach 15).[/quote]
A jak ja po pracy wracam dopiero o 13, tak że przelew mogę wysłać w granicach 13:30, to jest szansa, że w tym Transfer24.co.uk dojdą funty do Polski w ten sam dzień?
Pozdrawiam serdecznie, Grześ -
Patty > 05-09-2012, 13:27
hej, co sądzicie o western union czy kurs jest korzystny? i ma ktoś pojęcie jak to jest ze szkockimi funtami jak wiadomo nie można ich wymienić w polskich kantorach, a jesli takowy się znajdzie to po bardzo niekorzystnym kursie, czy przed przelewem muszę wymienić je na funty angielskie czy western union akceptuje szkockie i będę mogła odebrać pieniadze w złotym>? -
pannaadamska > 05-09-2012, 22:16
[quote name="dosiunia"]wiem, ze 10 min, ale zakladac konto na 1 raz to wiesz, a placic trzeba, co miesiac pozniej.[/quote]
mi pani w PKO powiedziała, że są dwa konta walutowe u nich :
- jedno działa jak lokata, że możesz raz tylko w miesiącu wybrać z niego a jak chcesz wpłacić, to jak chcesz i że założenie kosztuje 100 euro z tym, że te pieniądze są Twoje ale tyle musisz mieć na start
- drugie działa tak, że możesz wybierać i wpłacać kiedy chcesz ale założenie kosztuje 300 euro i tym mnie skutecznie odstraszyła ;/
mi rodzina daję pieniądze z góry za miesiąc w dwóch walutach euro i frankach więc myślę, że będę odkładać i tyle ;/ i później wezmę do domu . bo jak chciałam wpłacać w banku czy na poczcie to mnie przewalutują z euro na dolary i z dolarów na złotówki ;/ -
deq102 > 18-01-2013, 17:12
Żadne to odkrycie, że o tym, w którym okienku chcemy nadać przekaz, najczęściej decyduje cena. Wbrew temu, co sądzą Polacy w kraju, pieniądze w Wielkiej Brytanii nie leżą na ulicach, nic więc dziwnego, że nie chcemy przepłacać za ich wysyłanie. Eksperci przestrzegają jednak, aby przy wyborze firmy transferującej pieniądze nie sugerować się wyłącznie opłatą, którą musimy uiścić w okienku. Zdarza się bowiem, że przekaz teoretycznie kosztujący kilka pensów, w rzeczywistości okazuje się droższy od tego za 10 funtów. Jak to możliwe? Wiele firm transferowych kusi klientów niską opłatą za przekaz, nie wspominając o wysokim kursie, po jakim wymieniane są nasze pieniądze. W rezultacie może się zdarzyć, że przy odbiorze pieniędzy nasi bliscy doznają nie lada rozczarowania wysokością otrzymanej od nas kwoty. -
waldekwi > 22-01-2013, 17:22
ja używam paypala... nie jest najlepszy z tego co słyszałem, ale mi to tam nie przeszkadza... -
8001 > 22-07-2013, 17:41
Wysyłając przez http://www.transfer24.eu zapłacimy tylko 0,95 funta za przelew do 50 funtów -
constancelatek > 29-07-2013, 16:07
Hej,
mam pytanie. Planuję wyjazd do USA, ale mam na karku spłacenie telefonu, który mam na raty...
Co polecacie? Przelewać kasę np. mamie do PL, żeby placiła mi raty, czy płacić samemu w konta amerykańskiego (planuję je zalożyć po przylocie)? Jak banki przewalutują mi płatności?
Sama nie wiem, co jest korzystnijsze. I średnio ogarniam ten temat.
Z góry dziękuję za wszelki odzew
Pozdrwaiam -
juja > 14-08-2013, 20:16
nikt nic nie wie na ten temat ? jak sie bardziej oplaca placic za telefon ? -
Sushi > 19-08-2013, 13:16
Ja też jestem bardzo ciekawa bo mam to samo z telefonem.